Nechce jíst, co uvařím :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
3.3.13 13:51

A jen abych dodala moji synovci jeden 15 a druhý 12 do dneška jeden sní první přílohu a pak maso, zeleninu a druhý sní první maso a pak teprve přílohu a to už jsou dost velicí cahouni a taky tak jí :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.3.13 13:53

@Gladys Hihi, tak to je dobrý s tím mléčným řezem. U nás je mléčný řez každodenní záležistost. Nějak jsme malého naučili, že ho ráno dostane:( Malý se třeba vzbudil v 5 ráno a chtěl jíst, tak se mu dal mléčný řez, protože to samo bylo to nejjednodušší…sáhnout do lednice a dát mu ho pak zase spal dál. Tak to trvá už 3 měsíce, každé ráno se otevřou ty malá kukadla a první věta je: Mami nam nam:)Dostává jen půlku, ale asi to není moc zdravé každý den vid? Jinak, když mám pěčenou bábovku, tak mu narvu tu a taky to sní. Jinak to vymejšlení a vzdor těch prdolků je někdy o nervy a to je malý zlatý dítě, co si nějak extra nevymejšlí a nezlobí. Ted čekám druhé, holku, tak jsem na to zvědavá, jaké to bude se dvěma:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
3.3.13 13:57
@asiris píše:
@Gladys Víš mě spíš štve, že to ani neochutná a hned je to fůůůj!!!Kdyby to ochutnal a viděla jsem, že mu to nejede, tak ho samo nenutím, ale on si vytvoří k tomu odpor jen tím, že se mu to nelíbí, jak to vypadá :cert: Taky nejím vše a zemelbábu bych nedala ani sousto, ale aspon jsem jí zkusila ochutnat a prostě mi to nechutná, tak to ani nevařím:)

hele to dela Vojta taky a me z nej muze ranit mrtvice :mrgreen: zjistila jsem, ze to ma v genech. uplne stejnej pristup ma tchan k jidlu :zed: neochutna a rovnou to nechce.
ted uz je to trosku s jidlem lepsi, jak chodi do skolky.
a tky uz jsem se naprdla. driv jem varila jidla aby je snedl ( maso, priloha a omacka, treba zeleninova, ale proste nechce to suchy), ale ted jsem zacala varit proste vsechno, dostane na talir. a nechces? tak mas smulu.
docela to funguje.
strasne me tesi treba ze konecne zacal jist testoviny…
naucil s e to na motylkach… zaujalo ho, ze by mu mohli „vyletet“ z pusy :mrgreen: a tak zjistil, ze testoviny mu neprovrtaji diru do
briska :roll:

jinak ale jedlik fakt neni… ma o 2 roky mladsi sestricku a snedi zhruba stejne velke porce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.3.13 13:58

@asiris u nás se jeden čas kupovali mléčné řezy po kartonech v makru :roll: Takže tam jsem řekla dost, to se nedá. Pak zase jeden čas Lipánky, jenže co si budem povídat, se dvěma dětma se to už celkem prodražilo, začli jsme dělaz Lipánky domácí (tvaroh, jogurt a med), celkem dost peču (i když teda syn preferuje bábovku nebo muffiny, na tvarohový buchty se mi vyprdnul, ani nechtěl ochutnat :cert: tak je holt neměl).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.3.13 14:00

@Gladys
jak děláš ten domácí lipánek přesně? Bych to chtěla taky zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.3.13 14:03

@IvkaH nejdřív jsem to dělala podle složení na kelímku, plnotučný tvaroh, smetana, vanilkový cukr. Dokonce jsem i propočítávala % tuku, aby to bylo stejné :lol:
Pak přišel muž, prdnul do mísy vaničku tvarohu, kelímek jogurtu, nějaký ten med, zamíchal a oba dlabali s úplně stejnou chutí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.3.13 14:05

Ja to nejak extra neresim a nehrotim. Kdyz nechce jist, neji, nic jineho nenabizim. Pak az dalsi chod. Nekdy taky vyji jen maso, nebo naopak jen ryzi :nevim: To bych se urozcilovala, kdybych to musela furt resit a kvuli tomu se na ni zlobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.3.13 14:06
@Gladys píše:
@IvkaH nejdřív jsem to dělala podle složení na kelímku, plnotučný tvaroh, smetana, vanilkový cukr. Dokonce jsem i propočítávala % tuku, aby to bylo stejné :lol:
Pak přišel muž, prdnul do mísy vaničku tvarohu, kelímek jogurtu, nějaký ten med, zamíchal a oba dlabali s úplně stejnou chutí :mrgreen:

výborně to zítra zkusím a jogurt dáváš jaký? Chlapi jsou nejlepší kuchtíci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.3.13 14:07

@Gladys Tak my kupujeme mléčný řez v německu, takže se podstatně ušetří oproti kupování tady v čr. Tam vychází celé balení na 50,–, takže 5kaček jeden a když dostává jen půlku, tak 2,50 a to se dá, ale spíš jestli to asi nebude moc zdravé, když je to sladkost:( Jinak lipánky ty má rád jen vanilkové ty kupuji na základce maj tam školní program a ten malý lipoš vyjde na 5 kaček. Zkoušela jsem domácí, všechny recepty, ale nejede mu to, jakoby věděl, že to není ten v kelímku. Jinak miluje ty Monte to je s lipánkem jediné, co okolo jogurtů sní. Snažila jsem se tolikrát aby jedl ovocné jogurty, ale neeeee to je prostě fůůůj:(No to Ti povím není to jednoduchý…dítě vybíravé v jídle a chlap to samé:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.3.13 14:09

@obrazek Tak manželova mamka říká, že manža jako malý byl uplně stejnej.Ani jídlo neochutnal a prostě ho nechtěl, tak na těch genech asi něco bude:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.3.13 14:24
@IvkaH píše:
výborně to zítra zkusím a jogurt dáváš jaký? Chlapi jsou nejlepší kuchtíci :mrgreen:

v rámci ekonomických opatření dávám ten nejobyčejnější jogurt, pokud je třeba z Lidla, tak kelímek za 4,5 (není to nic podřadnýho, výrobce je Hollandie, jen je to balený v té Lidl značce). Tvaroh ideálně z nějaké akce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.3.13 14:30
@Gladys píše:
v rámci ekonomických opatření dávám ten nejobyčejnější jogurt, pokud je třeba z Lidla, tak kelímek za 4,5 (není to nic podřadnýho, výrobce je Hollandie, jen je to balený v té Lidl značce). Tvaroh ideálně z nějaké akce :lol:

to se mi líbí :palec: :lol: Lídl tu máme tak ho navštívím, děkuji zítra zkusím jestli to bude těm našim opicím chutnat :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.3.13 14:34

@IvkaH hlavně nezapomeň na kvalitní med ;) Když dělám z jogurtu, tak určitě vzít plnotučný tvaroh. Jinak jsem vyráběla i „piškotíka“, tj naskládala piškoty, nakydala lipánka a dala na pár hodin do ledničky, aby se to prosáklo, lze kombinovat třeba i s pudinkem, to už je v podstatě nepečený dort :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
3.3.13 14:35
@asiris píše:
@Gladys Tak my kupujeme mléčný řez v německu, takže se podstatně ušetří oproti kupování tady v čr. Tam vychází celé balení na 50,–, takže 5kaček jeden a když dostává jen půlku, tak 2,50 a to se dá, ale spíš jestli to asi nebude moc zdravé, když je to sladkost:( Jinak lipánky ty má rád jen vanilkové ty kupuji na základce maj tam školní program a ten malý lipoš vyjde na 5 kaček. Zkoušela jsem domácí, všechny recepty, ale nejede mu to, jakoby věděl, že to není ten v kelímku. Jinak miluje ty Monte to je s lipánkem jediné, co okolo jogurtů sní. Snažila jsem se tolikrát aby jedl ovocné jogurty, ale neeeee to je prostě fůůůj:(No to Ti povím není to jednoduchý…dítě vybíravé v jídle a chlap to samé:)

Tak nějaký mléčný řez bych dala maximálně jednou týdně, bude to narvaný cukrem a éčky zřejmě, takže žádná dobrá věc. Lipánek to samé a monte už vůbec.
U nás je k snídani chleba nebo celozrnné sušenky nebo cereálie.
Nejradši má taky samotné těstoviny nebo suchou rýži. Těstoviny ji odebírám vždy před přidáním omáčky, nevidím v tom problém.

Často sní trochu oběda a dojídá ho později. Pokud nejí, tak další dvě hodiny nic nedostane. Sladkosti se u nás nekupují, maximálně nějaké zdravější sušenky nebo tic tac.

Pokud neváží 9 kg, tak to tak nehroť, jeho problém, že nejí. Zbytečně se sebou necháváš cvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
3.3.13 15:36

domaci lipanek super tip :palec: akorat nevim jestli to projde - asi budu muset schovavat puvodni kelimek a myt ho, protoze ten lump mi nezere treba jogurt pokud ho vyleju z toho obr rodinnyho kelimku do sklenicky nebo misky… on to proste musi mit v original obalu :cert: nebo spis mu to dam do nejakeho plastoveho, ten papirovy se asi rozmoci :mrgreen:

fakt je prisernej :mrgreen: nechce ani namazany pecivo, nicim. dodnes nepozrel sunku nebo tvrdy syr jen tak, musim mu to maskovat do jidla ( polivka, br. kase…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí