Nechce jíst, co uvařím :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12262
3.3.13 15:41

Zakladatelko nepíšeš o mé dceři? :mrgreen: má skoro tři a je dost stejná, doma je to děs, chce suchou rýži, těstoviny, maso nechce ani vidět, max řízek do ruky ale maso v omáčce to do ní dostat je nadlidský výkon. co pomohlo? šla do školky a tam jí všecko, i to co by doma v životě nepozřela tak baští, pomazánky, omáčky, kapustu no zírám. u nás nepomohlo nic, ani nechat vyhladovět ani domlouvat, ani hrozit prostě počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.3.13 16:31

@martulkasloník Tak to máme uplně stejné:) Maso taky jen řízek a přílohy bez omáček a jiného. Jako někdy na palicu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
3.3.13 18:13

@asiris jj to znám, půl dne vaříš a ona pak chce suché těstoviny, každý kousínek čehokoli vyhazuje z talíře. ale jako musím říct že poslední 2 měsíce je to lepší a už fakt jí líp, ale tak pár měsíců nazpět nejedla fakt totálně nic normálně a byla jsem z toho na prášky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
16.7.14 10:10

Ahoj holky, jsem už nasr..á a vyčerpaná! mám 16m holčičku a nechce jíst jen to, co uvařím já… od 6m baštila krásně všechno, ale poslední měsíc se ofrňuje nad vším, i nad tím, co měla dřív ráda… u babičky sní všechno, to se může utlouct, ale doma mi nejí ani to samé jídlo, co baštila u babičky… strašně mě to vytáčí! Většinou se neudržim a křičim na ní nebo jí i plácnu, ale málo platný… dneska jsem jí dělala ke svačině piškoty s tvarohem, šlehačkou, jahodami a banánem (dřív to milovala) a teď jsem do ní dostala sotva 3 sousta a ještě to plivala… nic jinýho místo toho jí nedám, až další jídlo za 2h, ale hrozně mi to leze na nervy… :pocitac: s něčím se dělat a výsledek žádnej… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
16.7.14 10:17

@tyna.andilek nenutit, netlouct, pokud možno i nekřičet(i když moc dobře vím, že to jde těžko) a odejít do jiné místnosti. Předtím teda bezpečně uklidit to jídlo. Hlady neumře, to se neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
16.7.14 10:17

Jo a ráda bych podotkla, že stejné je to i se spaním přes den… mě nikdy nechce usnout v postýlce, musim s ní jak blbec 2× denně jezdit ven s kočárem, aby se vyspala… ale jakmile ji hlídá babička, děda či přítel, tak ji dají do postýlky a ani nefňukne, lehne si a spí… to mě tam je schopná hodinu vyřvávat a i když je unavená, tak neusne… :zed: :pocitac: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
16.7.14 10:19

Proč ty děti ty svoje maminy tak tyranizují? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
16.7.14 10:21

@tyna.andilek zkoušela jsi jí třeba přečíst pohádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
16.7.14 10:24

@tyna.andilek bohužel neporadím, jen jestli tě to utěší mám doma to samý, od cca 18ti měsíců doteď - 27m. A bohužel se to stupňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
16.7.14 10:26

@lleennttiillkkaa ne, to jsem nezkoušela, večer mi usíná v pohodě, jen jí pohladím, řeknu ať se dobře vyspí a je klid, ale přes den hrůza… bojim se, že když jí začnu číst, bude to pak vyžadovat pořád…

Koblížek21: tak to si mě moc nepotěšila… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
16.7.14 10:27

@tyna.andilek promiň, ale válím se tu smíchy :lol: našemu teroristovi je sice teprve 10m, ale tyranizuje mě úplně stejně :lol: teď dopo hulákal přes hodinu v postýlce, až se prohulákal ven. Taky mi tečou nervy :mrgreen: takže soucítím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
16.7.14 10:32

@tyna.andilek aha, tak já bych viděla jako menší zlo číst denně pár minut pohádku než nechat denně řvát do únavy. U nás se teda čte od cca 10 měsíců, jen postupem času občas pustíme pohádku na gramofonu nebo cd. Popřípadě jsem dělala to, že po obědě jsem si šla lehnout s ním, což bylo pro mě to nejmenší zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.7.14 10:33

@tyna.andilek Zmenši porce jednotlivých jídel a ačkoli všude píšou jídlo 5× denně, tak případně protáhni pauzy mezi jídly a dávej jíst jen 4×… Děti takhle nejedli skoro nic, ve všem se ponípaly a šly od stolu a tímhle způsobem snědí alespoň něco a s chutí, protože hlad je opravdu nejlepší kuchař.
Většinou zůstávám v klidu, když někdo nejí, ale když jsme třeba dostali darem mořskýho vlka, obrala jsem vynikající maso a batole odmítlo byť jen ochutnat a starší dva jsem musela nutit skoro násilím, aby to vůbec dali do pusy, tak už jsem řvala taky. :roll:
A na čerstvém vzduchu vytráví, takže strávit co nejvíc času venku, ať dítě běhá, leze, šplhá a jídlo vzít s sebou.
Další věc, pokud krmíš, dej jídlo před dítě, pro formu mu dej lžičku a jdi připravit koupelnu :lol: Zpočátku sní hodně málo, ale postupně se naučí najíst, co potřebuje a nebude mít potřebu vzdorovat a plivat abude se soustředit na jídlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
16.7.14 10:38

@marrlinka tak aspoň že v tom nejsem sama :lol: jo, terorista, to je přesný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
16.7.14 10:39

@lleennttiillkkaa zkoušim jí občas zpívat, ale i když jsem tam třeba 10min, tak jak odcházím, tak zase řev… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí