Nechce jíst, co uvařím :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4476
3.3.13 13:25

No ma rad delenou stravu. Ja uz bych se tim tak nestresovala. Tak mu kup takovej ten talirek, kde to bude mit rozdeleny a nebude to smichany :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.3.13 13:27

@Gladys Víš mě spíš štve, že to ani neochutná a hned je to fůůůj!!!Kdyby to ochutnal a viděla jsem, že mu to nejede, tak ho samo nenutím, ale on si vytvoří k tomu odpor jen tím, že se mu to nelíbí, jak to vypadá :cert: Taky nejím vše a zemelbábu bych nedala ani sousto, ale aspon jsem jí zkusila ochutnat a prostě mi to nechutná, tak to ani nevařím:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.3.13 13:31

@74paja Právě toho se bojím, že pujde do školky a bude si tam vymejšlet a akorát si udělá zle, že nejí. Ale snad je to, jak píšeš a ve školce se naučí jíst, když uvidí, že ostatní děti to taky jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.3.13 13:31
@asiris píše:
@Laaja No když to nechce jíst, tak ho samo přemlouvám a prosím at si dá, že je to dobrý, ale on stejně jede to své, že je to fuj a to ani neochutnal:(Jinak mu řeknu, že maminka nic jiného nemá a že teda bude hladový a on se sebere od stolu a odejde.Je to bez reakce:(

Tak v tomto jsem trochu zlá, to mi syn dělal taky, plynule to začal dělat i druhý, že ani neochutná. Takže ochutnat u nás musí každý aspoň jedno sousto, je to povinné a když jim to pak nebude chutnat, tak prosím, ať to nejedí. Takže třeba krmení jogurtem u nás často vypadlo tak, že naberu lžičku, dítě se otočí a ječí, nechce, nakonec to skončilo zacpáním nosu, vražením lžičky do pusy - a ejhle, spolknul sousto a už normálně otvíral na další a ještě řval, když snědl celý kelímek, že už není :jazyk:
Pro někoho asi drsná metoda, ale oni fakt kolikrát jen vzdorovali a jinak to normálně snědli, stačilo do nich nějak narvat to první sousto a pak jedli dobrovolně a s chutí.
Přemlouvání a prošení bych nepraktikovala, dítě vidí, že maminka na tom žrádýlku hodně lpí a má na tebe super páku.
Můžu nabídnout pomoc s nakráejním, ve výjmečných případech i s krmením (únava, nevhodná konzistence jídla atd), ale rozhodně se dítěte nedoprošuju, aby jedlo, být najedený je nakonec jeho zájem, ne můj, moje břicho to není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.3.13 13:32

@Kačka1977 Tak my bydlíme v rodiném baráčku s rodiči a ani dole u nich nejí. Je to prostě rozmazlenka vybírává a co se mu nelíbí, tak to nechce:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
3.3.13 13:33

@asiris u nás takto velké proboémy s jídlem nemáme, ale bylo období- kluk má 4, tak před tím rokem, že taky pomalu nic nechtěl…
takže u nás se jedlo takto.. chleba suchý, rýže suchá, brambory suché.. Když je sničím nechceš nejes budeš mít jen suché…
Takže když byla nějaká omáčka a těstoviny, tak se najedl těstovín bez omáčky.. Chleba se sýrem nechtěl, vzal si suchý chleba…Brambory a řízek, maso ne, tak měl jenom brambory..
Musím ale říct, že se to časem upravilo a nyní jí opravdu všechno, kromě věcí co vím, že fakt rád nemá - rajčata a luštěniny,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.3.13 13:33

@74paja To mě nenapadlo moc díky za radu, zkusím mu ho pořídit:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.3.13 13:34

A ještě jsem teda hodně zkrouhla lemtání vody se šťávou, oni pak měli plný břicha pití a neměli hlad, jakmile jsem začla dělat neslazené čaje nebo dávat jen čistou vodu, tak se chuť k jídlu celkem zvedla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.3.13 13:37

@Gladys Tak vše co píšeš je pravda asi jsem fakt hloupá, že ho ještě prosím a přemlouvám. Jednou jsem mu to zkusila taky dát jakože násilím narvat do pusinky, ale on si to prostě už od pohledu, tak znechutil, že se tím začal dávit a pak se pozvracel, prostě totální odpor:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.3.13 13:39

@kvaček Asi to opravdu přestanu, tak řešit a nechám ho z té porce sníst, co chce a nebo at nejí vůbec a nic jiného nedostane.Snad se to upraví samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.3.13 13:40

@Gladys Tak já malému dávám převážně neslazený čaj a štávu jen svátečně, ale jakmile má pití na stole a jídlo, co nechce, tak dělá pořád, že má žízen a schválně pije aby nemusel jíst to jídlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
3.3.13 13:43

@asiris já bych mu vzala pití.. u jídla bych ho nechala napít a vzala mu ho..
Já si myslím, že ti to dělá schválně… U nás jednu dobu zase kluk začal, že ho bolí bříško, dkyž nechce jíst- ale zajimavé bylo, že když viděl za chvilku něco co měl rád, tak ho najednou nic nebolelo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.3.13 13:44

@asiris pokud bleje, tak bych samozřejmě necpala, u nás to naštěstí prochází, ale vím, že některé děti mají ten dvicí reflex bohužel silný.
Taky se samozřejmě stane, že něco nechtěli ani po natlačení první lžičky, v tu chvíli jídlo odebírám a většinou to dojedu já.
Jinak si pamatuju, jak syn zmítán vzdorovacím obdobím chtěl k svačině mléčný řez, fajn, měli jsme je, vytáhnu z lednice, rozbalím, „já to chtěl zabalenýýýý, zabalíííít“, vysvětluju, že zabalit už to nejde, protože je to roztržený, šílenej hysterák, tak mě naštval, že jsem si to celý nacpala do pusy a snědla, papírek vyhodila a nedostal nic (asi hodinu ještě hysterčil). Druhý den, čas svačiny, mléčný řez, dítě hlídalo každý můj pohyb, jakmile jsem to vybalila, tak řez baflo a uteklo z dosahu :mrgreen: Učej se překvapivě rychle :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.3.13 13:47
@asiris píše:
@Gladys Tak já malému dávám převážně neslazený čaj a štávu jen svátečně, ale jakmile má pití na stole a jídlo, co nechce, tak dělá pořád, že má žízen a schválně pije aby nemusel jíst to jídlo :think:

Tohle řeším tak, že dostane pití do kelímku (jinak pije z nějakého pítka), dostane čistou vodu a jen tak trošku, třeba půldecku, víc ne, pokud chce ještě, dostane po jídle, což mu taky řeknu, případně slíbím, že po jídle v tom bude šťáva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.3.13 13:50

Dcera byla dost vybíravá, ve 3 nastoupila do školky a od té doby jí vše a dokonce jídla, které já sama nesním :oops: v tomhle nám dost pomohla školka, že se naučila vše, teď už problém nemá :dance:.
Ten kolektiv dětí dělá své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko