Čaj ze zázvoru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
492
5.3.13 08:11

čaj ze zázvoru

Ahoj holky, malej (1 rok) je nachlazenej a chci mu uvařit čaj ze zázvoru, ale nevím kolik koleček mu můżu nakrájet do hrnku, aby to neměl moc silné. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
5.3.13 08:14

Zazvor by pry nemely pozrit deti do dvou let…

• Citovat
  • Upravit
31594
5.3.13 08:15

Tak ho udělej jak sobě a kdyžtak mu to naředíš vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.3.13 08:16
@ncc1701 píše:
Zazvor by pry nemely pozrit deti do dvou let…

proč do dvou let? Tuhle hranici jsem v souvislosti s jídlem ještě neslyšela, většinou se v případě alergenů mluví buď o 1r a těch silnějších ve 3letech. A teda přijde mi, že se ta opatrnost s alergeny přehání, hlavně když v rodině není žádná zátěž. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
5.3.13 08:16

To ho bude stipat, deti maji citlive hubicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
5.3.13 08:23

No známá ho právě dětem dává, ale nemůžu se jí dovolat a už si nepamatuju kolik koleček říkala. Dala bych mu do něj trochu medu, ať to má sladší. Máme jet zítra na hory, tak zkouším už všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
5.3.13 08:25

@Gladys Proc ho nedavat, to nemuzu najit, ale pisou to asi v souvislosti s tim gingerolem, co obsahuje a co se pouziva na hibernaci krys v laboratornich podminkach :):):)

• Citovat
  • Upravit
21896
5.3.13 08:26

Ja bych klidne slabsi dala, ale myslim, ze to nebude, je to ostry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
5.3.13 08:33

Ja myslim, ze tenhle caj stejne neleci, jen je nam dospelejm prijemnej do krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
5.3.13 08:39
@Pudloslava píše:
Ja myslim, ze tenhle caj stejne neleci, jen je nam dospelejm prijemnej do krku.

No ja cetla, ze je to prirodni antibiotikum, proto taky dlouho vydrzi nakrojenej v lednici, aniz by treba zacal plesnivet..
I mam pocit, ze mi v zacatcich nejakeho skrabani v krku pomuze, zarazi to. Nevim, nejsem moc na ty prirodni veci, ale zrovna tomu zazvoru docela verim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
5.3.13 08:57

@Eemii aha - no vydrzi, to je fakt
ale kdyz o tom tak uvazuji, pokud neco takto ucinkuje, tak to taky muze pekne skodit - priroda je plna jedu a agresivnich latek a zazvor neroste proto, aby nas lecil. tim spis bych to asi decku nedala

no me kazdopadne nevyleci, ja ho chlastam celkem fest, protoze mi chutna, ale nemoc mi to nikdy nezmensilo. asi jako kdyz cucam haslerku, prijemne do krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
5.3.13 09:04

Já teda taky slyšela prckům nedávat…ale pokud si ho dělám sama, tam naškrabu kousek zázvoru na struhadle…jen tak pokrájený tomu nedá ten správný „říz“. A musím říct, že pokud si ho dávám ve větším na začátku nemoci - nachlazení, pomůže okamžitě (zabere mi stejně jako coldrex).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
5.3.13 09:06

Me teda nezabira ani coldrex - asi jsem nejaka divna. Bonbony s lokalnim anestetikem ulevi na chvilku, jak to znecitlivi a pak se to zas vrati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
5.3.13 09:25

Ahojky, syn má 7,5let a dětská Dr. mi ho nedoporučuje, protože ještě více dráždí sliznice (už tak drážděné kašlem a rýmou)…

Ale včera jsem ho teda dělala znovu a jen hodně slabý, jen zalít 4 menší kolečka kořene necelým litrem vařící vody a nechat jen 2min louhovat.

Byl to jen slabý odvar, ale chutnal výborně a nepálil. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
161
27.9.17 22:40

Předávkování zázvorem

Holky, jsem hlupaňa :oops: Včera jsem to poněkud přehnala se zázvorovým čajem…poněkud dost…a samozřejmě se dostavily nežádoucí účinky v podobě nevolnosti a průjmu. Nevíte, jak dlouho to může trvat? Potřebovala bych být zítra v pořádku a ne s křečemi v břiše odbíhat na záchod :oops: Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí