Fazole - jak na rovnoměrně měkké?

1709
18.6.11 10:35

Fazole

Potřebuju poradit s vařením fazolí. Nikdy je nemám pěkně měkké. Vždy to dopadne tak,že jsou měkké uvnitř,ale slupka je pořád tvrdší(na můj vkus docela dost) a ještě se všechny rozpůlí. Namáčím někdy přes noc,někdy skoro celý den. A loupané jsem nikde nenašla.
Poraďte jak je vaříte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kofola3
18.6.11 10:37
Libuška píše:
Potřebuju poradit s vařením fazolí. Nikdy je nemám pěkně měkké. Vždy to dopadne tak,že jsou měkké uvnitř,ale slupka je pořád tvrdší(na můj vkus docela dost) a ještě se všechny rozpůlí. Namáčím někdy přes noc,někdy skoro celý den. A loupané jsem nikde nenašla.
Poraďte jak je vaříte vy?

Večer namočím.
Druhý den přihodím kousek uzeného, mrkev, cibulku, česnek.
Mám je měkké vždycky.
Kupuju od lagrisu nebo mám domácí od mamky.

• Citovat
  • Upravit
48576
18.6.11 11:07

Nechávám namočené a nebo koupim předvařené :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14936
27.12.19 20:04

Koupila jsem si na trhu fazole, před hodinou je namočila a všechny se mi začaly půlit, nepamatuji se, že by se mi fazole půlily, většinou jsou dlouho tvrdé, ale je pravda, že jsem fazole docela dlouho nedělala, je to druhem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
27.12.19 20:18
@Libuška píše:
Poraďte jak je vaříte vy?

Záleží na druhu fazolí. Některé mají tvrdší slupku. Jinak, než v zkoušením se to zjistit nedá.

• Citovat
  • Upravit
14936
27.12.19 20:27
@Uslava píše:
Záleží na druhu fazolí. Některé mají tvrdší slupku. Jinak, než v zkoušením se to zjistit nedá.

Já myslím, že Libuška je už uvařila za těch 8 let :lol:, diskuzi jsem obnovila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
27.12.19 20:32
@Kfětoslava píše:
Já myslím, že Libuška je už uvařila za těch 8 let :lol:, diskuzi jsem obnovila

Jo. Máš pravdu. Ta už má určitě takovou praxi, že nás to tady může všechny naučit. :dance: :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii