Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Potřebuju poradit s vařením fazolí. Nikdy je nemám pěkně měkké. Vždy to dopadne tak,že jsou měkké uvnitř,ale slupka je pořád tvrdší(na můj vkus docela dost) a ještě se všechny rozpůlí. Namáčím někdy přes noc,někdy skoro celý den. A loupané jsem nikde nenašla.
Poraďte jak je vaříte vy?
Libuška píše:
Potřebuju poradit s vařením fazolí. Nikdy je nemám pěkně měkké. Vždy to dopadne tak,že jsou měkké uvnitř,ale slupka je pořád tvrdší(na můj vkus docela dost) a ještě se všechny rozpůlí. Namáčím někdy přes noc,někdy skoro celý den. A loupané jsem nikde nenašla.
Večer namočím.
Druhý den přihodím kousek uzeného, mrkev, cibulku, česnek.
Mám je měkké vždycky.
Kupuju od lagrisu nebo mám domácí od mamky.
Koupila jsem si na trhu fazole, před hodinou je namočila a všechny se mi začaly půlit, nepamatuji se, že by se mi fazole půlily, většinou jsou dlouho tvrdé, ale je pravda, že jsem fazole docela dlouho nedělala, je to druhem?
@Libuška píše:
Záleží na druhu fazolí. Některé mají tvrdší slupku. Jinak, než v zkoušením se to zjistit nedá.
@Uslava píše:
Záleží na druhu fazolí. Některé mají tvrdší slupku. Jinak, než v zkoušením se to zjistit nedá.
Já myslím, že Libuška je už uvařila za těch 8 let
, diskuzi jsem obnovila
@Kfětoslava píše:
Já myslím, že Libuška je už uvařila za těch 8 let, diskuzi jsem obnovila
Jo. Máš pravdu. Ta už má určitě takovou praxi, že nás to tady může všechny naučit.
![]()