Domácí výroba dortu

13335
16.6.11 23:31

domácí výroba dortu

Ahoj holky,
po dlouhé době jsem se pustila zase do pečení dortu, a vždy jsem čerpala recepty z internetu, ale ne vše se mi podařilo. Proto prosím o osvědčený recept na krém do dortu, popřípadě jestli mezi krém a piškot něco mažete - třeba marmošku - taky uvažuju, proč ji tam hodně lidí maže? Kvůli toho, aby krém nestékal a nevsakoval se do piškotu? a prosím jaký krém udělat pod marcipán, když chci marcipánem potahovat? Děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20656
16.6.11 23:35

mrkni do skupiny o dortech ;) https://www.emimino.cz/…-dobre-rady/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6292
17.6.11 08:05

marmeláda pod krém je spíše na chuť,a jaký krém pod marcipán,snad čistě vanilkový nebo lehce rumový,ono záleží jak kdo má rád,ale určitě né tmavý to by bylo pod marcipánem vidět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
17.6.11 08:13

ahoj
podmarcipan nesmis davat nic co obsahuje hodne vody, takze ne slehackovy atd. nejlepe maslovy, pudinkovy a nahoru, pod marcipan marmeladu, protoze ta lepi, takze nebude marcipan sjizdet, ale chce to hodne tenkou vrstvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
17.6.11 08:15

Ahoj, zrovna dneska dodělávám dort pro kamarádku :-)
Já teda marmošku dávám, aby to zvýraznilo chuť toho dortu - ale jestli to má hlubší důvod netuším… Důležité je, aby se marmoška nebo i ovoce nedostalo za krém, aby se ti marcipán neroztekl… :-)
Krém pod marcipán:
400 ml studeného mléka, do něj dáš 1 vanilkový cukr a 3 lžíce moučkového cukru. Do toho mléka vsypeš 2 pudinky (Olé - ty za studena) a el. šlehačem vyšleháš do tuha. Můžeš ho i obarvit… Pak si našleháš 2 másla a po lžících zašleháš ten pudink…
Falešný marcipán:
25 dkg sušeného mléka
25 dkg cukr moučka
3 lžíce medu
1 lžíce vody
1 lžíce mandlového aroma
mléko a cukr prosít, zpracovat. Kdyby to bylo hodně moc tuhé přidat med, vodu nepřidávat, mohla bys ho přelít - vodu tam můžeš zapracovat tak, že si namočíš ruce :-)
Korpus:
150 g hl mouky
150 g pol mouky
200 g cukru
5 vajec
1 dcl vody
1 dcl oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr

• žloutky vyšlehat s cukrem i tím vanilkovým a za stálého šlehání přileješ vodu a pak olej
  • postupně zašleháš obě mouky smíchané s práškem do pečiva
  • pokud je to těsto moc husté přileješ malinko vody a oleje
  • nakonec ručně vmíchat sníh z bílků
  • když chceš tmavý korpus, tak kolik odebereš mouky, tolik přidáš kakaa.
  • péct při 180 - 200 stupňů

Tak ať se ti dílko podaří - já už jiné nedělám… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
16.5.19 16:11

Pod marcipán musíš dát máslový krém. A doporučuji dobře vychladit, před nanášením marcipánu. Já zrovna nedávno pekla dort vnučce k třetím narozeninám. Zadání od vnučky bylo… takový, co z něj stéká čokoláda, přeplácaný, s pralinkama a kinder vajíčkem. Chtěla ho, tak ho měla. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
17.5.19 11:11

Spoustu inspirace a receptů na dorty najdete i TADY ;)

U nás nejvice frčí klasika, piškot, šlehačka nebo krem, ovoce a zelatina.
Marcipanove a fondanove jsou krasne na oko, ale nikdo to u nas pak neji (jen ja :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí