Domácí výroba dortu

Fotoalbum tématu (1) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
nikita066
Extra třída :D 13195 příspěvků 16.06.11 23:31
domácí výroba dortu

Ahoj holky,
po dlouhé době jsem se pustila zase do pečení dortu, a vždy jsem čerpala recepty z internetu, ale ne vše se mi podařilo. Proto prosím o osvědčený recept na krém do dortu, popřípadě jestli mezi krém a piškot něco mažete - třeba marmošku - taky uvažuju, proč ji tam hodně lidí maže? Kvůli toho, aby krém nestékal a nevsakoval se do piškotu? a prosím jaký krém udělat pod marcipán, když chci marcipánem potahovat? Děkuju moc

Reakce:
sandrik
Neúnavná pisatelka 19922 příspěvků 16.06.11 23:35

mrkni do skupiny o dortech ;) https://www.emimino.cz/…-dobre-rady/

ivulik123
Kelišová 6292 příspěvků 17.06.11 08:05

marmeláda pod krém je spíše na chuť,a jaký krém pod marcipán,snad čistě vanilkový nebo lehce rumový,ono záleží jak kdo má rád,ale určitě né tmavý to by bylo pod marcipánem vidět

jizvíková
Extra třída :D 12875 příspěvků 17.06.11 08:13

ahoj
podmarcipan nesmis davat nic co obsahuje hodne vody, takze ne slehackovy atd. nejlepe maslovy, pudinkovy a nahoru, pod marcipan marmeladu, protoze ta lepi, takze nebude marcipan sjizdet, ale chce to hodne tenkou vrstvu

Lucie_K
Zasloužilá kecalka 867 příspěvků 17.06.11 08:15

Ahoj, zrovna dneska dodělávám dort pro kamarádku :-)
Já teda marmošku dávám, aby to zvýraznilo chuť toho dortu - ale jestli to má hlubší důvod netuším… Důležité je, aby se marmoška nebo i ovoce nedostalo za krém, aby se ti marcipán neroztekl… :-)
Krém pod marcipán:
400 ml studeného mléka, do něj dáš 1 vanilkový cukr a 3 lžíce moučkového cukru. Do toho mléka vsypeš 2 pudinky (Olé - ty za studena) a el. šlehačem vyšleháš do tuha. Můžeš ho i obarvit… Pak si našleháš 2 másla a po lžících zašleháš ten pudink…
Falešný marcipán:
25 dkg sušeného mléka
25 dkg cukr moučka
3 lžíce medu
1 lžíce vody
1 lžíce mandlového aroma
mléko a cukr prosít, zpracovat. Kdyby to bylo hodně moc tuhé přidat med, vodu nepřidávat, mohla bys ho přelít - vodu tam můžeš zapracovat tak, že si namočíš ruce :-)
Korpus:
150 g hl mouky
150 g pol mouky
200 g cukru
5 vajec
1 dcl vody
1 dcl oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr

  • žloutky vyšlehat s cukrem i tím vanilkovým a za stálého šlehání přileješ vodu a pak olej
  • postupně zašleháš obě mouky smíchané s práškem do pečiva
  • pokud je to těsto moc husté přileješ malinko vody a oleje
  • nakonec ručně vmíchat sníh z bílků
  • když chceš tmavý korpus, tak kolik odebereš mouky, tolik přidáš kakaa.
  • péct při 180 - 200 stupňů

Tak ať se ti dílko podaří - já už jiné nedělám… :-)

babanci
Ukecaná baba ;) 1781 příspěvků 16.05.19 16:11

Pod marcipán musíš dát máslový krém. A doporučuji dobře vychladit, před nanášením marcipánu. Já zrovna nedávno pekla dort vnučce k třetím narozeninám. Zadání od vnučky bylo… takový, co z něj stéká čokoláda, přeplácaný, s pralinkama a kinder vajíčkem. Chtěla ho, tak ho měla. :lol:

lucynka25
Echt Kelišová 9688 příspěvků 17.05.19 11:11

Spoustu inspirace a receptů na dorty najdete i TADY ;)

U nás nejvice frčí klasika, piškot, šlehačka nebo krem, ovoce a zelatina.
Marcipanove a fondanove jsou krasne na oko, ale nikdo to u nas pak neji (jen ja :mrgreen: )

Váš příspěvek
Reklama