Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
po dlouhé době jsem se pustila zase do pečení dortu, a vždy jsem čerpala recepty z internetu, ale ne vše se mi podařilo. Proto prosím o osvědčený recept na krém do dortu, popřípadě jestli mezi krém a piškot něco mažete - třeba marmošku - taky uvažuju, proč ji tam hodně lidí maže? Kvůli toho, aby krém nestékal a nevsakoval se do piškotu? a prosím jaký krém udělat pod marcipán, když chci marcipánem potahovat? Děkuju moc
mrkni do skupiny o dortech
https://www.emimino.cz/…-dobre-rady/
marmeláda pod krém je spíše na chuť,a jaký krém pod marcipán,snad čistě vanilkový nebo lehce rumový,ono záleží jak kdo má rád,ale určitě né tmavý to by bylo pod marcipánem vidět
ahoj
podmarcipan nesmis davat nic co obsahuje hodne vody, takze ne slehackovy atd. nejlepe maslovy, pudinkovy a nahoru, pod marcipan marmeladu, protoze ta lepi, takze nebude marcipan sjizdet, ale chce to hodne tenkou vrstvu
Ahoj, zrovna dneska dodělávám dort pro kamarádku ![]()
Já teda marmošku dávám, aby to zvýraznilo chuť toho dortu - ale jestli to má hlubší důvod netuším… Důležité je, aby se marmoška nebo i ovoce nedostalo za krém, aby se ti marcipán neroztekl… ![]()
Krém pod marcipán:
400 ml studeného mléka, do něj dáš 1 vanilkový cukr a 3 lžíce moučkového cukru. Do toho mléka vsypeš 2 pudinky (Olé - ty za studena) a el. šlehačem vyšleháš do tuha. Můžeš ho i obarvit… Pak si našleháš 2 másla a po lžících zašleháš ten pudink…
Falešný marcipán:
25 dkg sušeného mléka
25 dkg cukr moučka
3 lžíce medu
1 lžíce vody
1 lžíce mandlového aroma
mléko a cukr prosít, zpracovat. Kdyby to bylo hodně moc tuhé přidat med, vodu nepřidávat, mohla bys ho přelít - vodu tam můžeš zapracovat tak, že si namočíš ruce ![]()
Korpus:
150 g hl mouky
150 g pol mouky
200 g cukru
5 vajec
1 dcl vody
1 dcl oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
Tak ať se ti dílko podaří - já už jiné nedělám… ![]()
Pod marcipán musíš dát máslový krém. A doporučuji dobře vychladit, před nanášením marcipánu. Já zrovna nedávno pekla dort vnučce k třetím narozeninám. Zadání od vnučky bylo… takový, co z něj stéká čokoláda, přeplácaný, s pralinkama a kinder vajíčkem. Chtěla ho, tak ho měla. ![]()
Spoustu inspirace a receptů na dorty najdete i TADY ![]()
U nás nejvice frčí klasika, piškot, šlehačka nebo krem, ovoce a zelatina.
Marcipanove a fondanove jsou krasne na oko, ale nikdo to u nas pak neji (jen ja
)