Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj děvčata, chtěla jsem se zeptat berete někdo FEMIBION 2? Ja si ho koupila je tam napsané od 13tt, jenže já nevím zda se to bere az po ukončení, nebo to můžu brát když jsem v 12+1 bylo mi řečeno, že až ukoncim 13tt…
takže vůbec nevím!!!
@Helousek22 je to jedno, kdy to začneš brát, rozhodně to tobě a ani mimi nijak neublíží, když začneš brát dříve - ve dvojce je méně listovky, protože od 2.trimestru už není taková potřeba, ale stejně ti nikdo nepoví, jestli tu listovku potřebuje tvoje dítě méně od 12tt nebo od 13tt přesně na den ![]()
Tak v tom případě ale potřeby všech mimin jsou tabulkově naprosto stejné přes kopírák…což musíš uznat, že je nesmysl
třeba má tvůj mim větší potřebu listovky, třeba má menší, jak oni to v poradně ví?
Buď striktně dodržíš to, že můžeš až za týden, ale v tom případě si na ten týden musíš koupit Femibion 1 a zbytek těch platíček vyházet, protože pak už ho brát dle poradny nemůžeš, nebo začni brát dvojku a buď v klidu ![]()
@Meera proč já si nemusím kupovat femibion 1 do teď jsem nebrala nic… A jestli začnu až za týden tak to je asi jedno nejspíš se zeptam na gynde ![]()
@Helousek22 tak ona je ta listovka nejdůležitější v prvním trimestru, a v dvojce je jí jen míň (takže ten 13. tt je spíš doporučení kdy skončit s jedničkou, než kdy začít s dvojkou), takže klidně začni hned ![]()
@Helousek22 no tak jestli si nebrala listovku v prvním trimestru, kdy je uplně nejdůležitější, tak už je vcelku fuk, kdy začneš, pozdě bycha honit
proto ta dvojka začíná až na konci 13tt, protože se dávka listovky sníží, ale když si ji nebrala vůbec, tak klidně můžeš začít hned, lepší něco, než vůbec nic.
@Meera jo to je jasné jen si myslím že ten týden se to už nezblazni… ![]()
Holky, poraďte - od začátku těhotenství jsem brala nejdříve Femibion 1, od začátku 13tt beru denně Femibion 2. Dnes jsem 20+5tt a přemýšlím, že bych brala jen obden a dobrala teď ty čtyři týdny, co mi v krabičce zbývají a pak už ne. Braly jste až do konce těhotenství?