Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já si kávu v těhotenství normálně dala. Pokud tě netrápí vysoký tlak, tak mimču jeden hrnek kávy určitě nic neudělá.
Jinak jako jediná náhražka kávy mě napadá melta
Já co jsem byla těhotná, kávu jsem nahrazovala pitím Caro, je zdravý a prospěšný..pila jsem ho i během kojení a zůstala u něj do teď. Přítel který taky pil kávu klidně i 3× za den, přešel taky na Caro a na únavu si nestěžuje..i když je to bezkofejnový nápoj.
Švagrová to taky řeší buď Carem a nebo si kupuje bezkofeinový kafe. chuť je úplně stejná ![]()
Myslím toho bezkofeinovýho kafe. Caro je chuť trošku jiná, ale já si ho taky ráda dám ![]()
Hlavně ne bezkofeinové (odkofeinované) kafe!
Ve Španělsku se hodně kafuje, takže tamní doporučení pro těhule je max. 5 káv za den.
U dcery jsem kávu skoro nepila, u syna jsem pila nescafe s mlékem každé ráno.
Caro mám nejraději s mlékem, chutná to jak bílá káva ve školce ![]()
Já kávový závislák teď co jsem těhotná tak cítím kafe a jdu zvracet ale pokud ti nedělá zle a nemáš vysoký tlak tak si normálně jeden dva hrnky denně dát můžeš mimču to nijak neublíží ![]()
Jinak obilné kávy: caro (mě smrdí), vitakáva nebo melta. Melta je klasická i instantní.
Já pila bez kofeinu
a na povzbuzení jsem si občas lokla Antioxidant - elixír, dodá mi to vždy hodně energie a nejsem unavená.
@
LiveTheDream
Caro nebo melta, chutnaji jinak, ale je to dobre. bezkofeinove kavy jsou pry pekne humusy, nepit.
ja pila kafe behem obou tehotenstvi, rozpustne s mlekem, tak 3 hrnky denne a vse ok. moje gynekol. mi rikala, ze pokud je telo na kafe zvykle, je blbost to utnout, ze to spis napacha vic skody. takze proste nic neprehanet. drzela jsem se jeji rady ![]()
@LiveTheDream já pila kávu ve všech třech těhotenstvích normálně i s posvěcením od gynekologa. taky bez ní nemůžu fungovat. Všechny děti jsou od mala krásně spavé
Samozřejmě neříkám kvanta, ale do 3 šálků v pohodě
A kolik těch kafí vypiješ?
Já pila ve všech třech těhotenstvích. Zhruba dvě denně. Piju i caro, meltu, ale nakopne mě jen kafe.
@LiveTheDream kafe piju cely tehotenstvi. Jeden salek denne neublizi. Mne s tlakem 90/70 pomuze po ranu fungovat ![]()
Ted v teplech piju ledovou kavu ![]()