Fenka a granule

281
9.1.13 12:25

fenka a granule

Ahojte všem :mavam:

naše fenka bígla (jsou jí 3 roky) z nenadání přestala dojídat své porce granulí a zbytek během dne roznáší po bytě. Jsou všude - na koberci, v kuchyni, na chodbě…

Granule má pořád stejné ani to nemůže být třeba špatná várka - začala to dělat až když snědla půl pytle…

Maminky pejskařkyy, nevíte proč by to mohla dělat? a jak jí to odnaučit? nadávání nepomáhá

jo a dělá to zhruba dva týdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
9.1.13 12:29

Zakázat uzobávání během dne a dávat jí je striktně v jednu dobu dne. Naučí se, že teď se má jíst a ne dělat bordel. Pár dní možná bude o hladu, než si zvykne, že doba na jídlo prostě byla, promeškala, tak teď hold bude hladná. naučí se. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
9.1.13 12:31

@Seizdra vzít jí to nedojedené mě nenapadlo…vždycky misku celou vymetla, tak jsem to nikdy nemusela řešit…díky za tip :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
9.1.13 12:35

My máme fenku půlroční a už jsme museli měnit granule, dělala to samé a pak je přestala jíst úplně, tak jsme přešli na jinou značku a je spokojená.
Holt máme mlsnýho psa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.1.13 12:35
@LE.nova píše:
@Seizdr vzít jí to nedojedené mě nenapadlo…vždycky misku celou vymetla, tak jsem to nikdy nemusela řešit…díky za tip :palec:

Určitě to zkus. A pokud máš možnost jí dávat žrádlo fakt v jednu dobu, event. třeba 2× denně rozdělit, tak to tak dělej. Prostě ve 2 odpoledne dostane a pokud to půl 3 není miska prázdná, tak hold má smůlu a dostane až v dalším čase nebo druhej den. Jak říkám, bude pak třeba žebrat, bude mít hlad, ale chce to vytrvat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
9.1.13 12:36

Souhlasím, pes má dostat svojí porci a pokud nedojí, hned s tím pryč a ne jí to nechávat celý den v misce, protože pak začne vymýšlet takovýhle voloviny, nehledě na to, že i z hygienického hlediska to není úplně optimální, přece jen se tam po nějaké době začnou množit bakterie.
Pokud je už dospělá, tak jí rozdělit krmení na dvě dávky, ráno a večer, nechat jí to pět, deset minut a sebrat. Za pár dní si rozmyslí nedojídat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565

Tak tak, dát misku, za deset minut sebrat a nashle večer, jídlo :-)
Náhodou není třeba březí nebo falešně březí? že by si chtěla schovat jídlo na horší časy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
@Catlea píše:
My máme fenku půlroční a už jsme museli měnit granule, dělala to samé a pak je přestala jíst úplně, tak jsme přešli na jinou značku a je spokojená.
Holt máme mlsnýho psa :lol:

O mlsnosti ani nemluv. Naše Russlice taky vystřídala už 2 značky superprémiovek a pomohlo právě až to vyhladovění.. A to jí je 10 měsíců.. zajímalo by mě, po kom ta holka bude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
9.1.13 12:39

@Etcetera78 falešnou březostí trpí po každém hárání, ale tentokrát to proběhlo celkem klidně, ani se jí nezačalo tvořit mléko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
9.1.13 12:40
@Seizdra píše:
O mlsnosti ani nemluv. Naše Russlice taky vystřídala už 2 značky superprémiovek a pomohlo právě až to vyhladovění.. A to jí je 10 měsíců.. zajímalo by mě, po kom ta holka bude :mrgreen:

Taky máme Russlici :D a doufám, že už jí tahle značka zůstane až budem přecházet na dospělácký granule, ale kdo ví :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.1.13 12:42
@Etcetera78 píše:
Tak tak, dát misku, za deset minut sebrat a nashle večer, jídlo :-)
Náhodou není třeba březí nebo falešně březí? že by si chtěla schovat jídlo na horší časy…
Čau učitelko :D My už máme taky falešku za sebou… A když vidím, co je z ní za éro teď, tak občas si říkám, že ta klidnost a mamankovatost taky nebyla uplně k zahození :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
9.1.13 12:42

Holky děkuju, budu jí ty zbytky prostě brát…taky mě to mohlo napadnout dřív :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.1.13 12:43
@Catlea píše:
Taky máme Russlici :D a doufám, že už jí tahle značka zůstane až budem přecházet na dospělácký granule, ale kdo ví :P

My dávali první dobu RC Vet care… S tím jsme se už pak nezavděčili, asi se toho přežrala, tak jsme přešli na Acanu.. Ta jí jede trochu víc, ale taky to nezfutruje vždycky a hned :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
9.1.13 12:47
@Seizdra píše:
My dávali první dobu RC Vet care… S tím jsme se už pak nezavděčili, asi se toho přežrala, tak jsme přešli na Acanu.. Ta jí jede trochu víc, ale taky to nezfutruje vždycky a hned :zed:

My teď krmíme Royalem a vymete to hned a ještě se pak 10 minut oblizuje :) tak snad dobrý, můžu se zeptat, kdy vám začala poprvé hárat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.1.13 12:50
@Catlea píše:
My teď krmíme Royalem a vymete to hned a ještě se pak 10 minut oblizuje :) tak snad dobrý, můžu se zeptat, kdy vám začala poprvé hárat?

Je narozná 12.2. a přesně v 6ti měsících ( :zed: ) jsem si všimla, že jí začíná otíkat frnda.. No a asi za den, dva, už byla na zemi kapička. Chuděna dostala háračky a myslela si, že asi něco provedla, že to je za trest… Jak mně jí bylo líto… Teď to čekáme tak v tom únoru asi, takže faleška pak bude beztak jak se narodí malá, takže to bude PSYCHO… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný