Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte všem ![]()
naše fenka bígla (jsou jí 3 roky) z nenadání přestala dojídat své porce granulí a zbytek během dne roznáší po bytě. Jsou všude - na koberci, v kuchyni, na chodbě…
Granule má pořád stejné ani to nemůže být třeba špatná várka - začala to dělat až když snědla půl pytle…
Maminky pejskařkyy, nevíte proč by to mohla dělat? a jak jí to odnaučit? nadávání nepomáhá
jo a dělá to zhruba dva týdny
Zakázat uzobávání během dne a dávat jí je striktně v jednu dobu dne. Naučí se, že teď se má jíst a ne dělat bordel. Pár dní možná bude o hladu, než si zvykne, že doba na jídlo prostě byla, promeškala, tak teď hold bude hladná. naučí se. ![]()
@Seizdra vzít jí to nedojedené mě nenapadlo…vždycky misku celou vymetla, tak jsem to nikdy nemusela řešit…díky za tip ![]()
My máme fenku půlroční a už jsme museli měnit granule, dělala to samé a pak je přestala jíst úplně, tak jsme přešli na jinou značku a je spokojená.
Holt máme mlsnýho psa ![]()
@LE.nova píše:
@Seizdr vzít jí to nedojedené mě nenapadlo…vždycky misku celou vymetla, tak jsem to nikdy nemusela řešit…díky za tip
Určitě to zkus. A pokud máš možnost jí dávat žrádlo fakt v jednu dobu, event. třeba 2× denně rozdělit, tak to tak dělej. Prostě ve 2 odpoledne dostane a pokud to půl 3 není miska prázdná, tak hold má smůlu a dostane až v dalším čase nebo druhej den. Jak říkám, bude pak třeba žebrat, bude mít hlad, ale chce to vytrvat ![]()
Souhlasím, pes má dostat svojí porci a pokud nedojí, hned s tím pryč a ne jí to nechávat celý den v misce, protože pak začne vymýšlet takovýhle voloviny, nehledě na to, že i z hygienického hlediska to není úplně optimální, přece jen se tam po nějaké době začnou množit bakterie.
Pokud je už dospělá, tak jí rozdělit krmení na dvě dávky, ráno a večer, nechat jí to pět, deset minut a sebrat. Za pár dní si rozmyslí nedojídat ![]()
Tak tak, dát misku, za deset minut sebrat a nashle večer, jídlo ![]()
Náhodou není třeba březí nebo falešně březí? že by si chtěla schovat jídlo na horší časy…
@Catlea píše:
My máme fenku půlroční a už jsme museli měnit granule, dělala to samé a pak je přestala jíst úplně, tak jsme přešli na jinou značku a je spokojená.
Holt máme mlsnýho psa
O mlsnosti ani nemluv. Naše Russlice taky vystřídala už 2 značky superprémiovek a pomohlo právě až to vyhladovění.. A to jí je 10 měsíců.. zajímalo by mě, po kom ta holka bude ![]()
@Etcetera78 falešnou březostí trpí po každém hárání, ale tentokrát to proběhlo celkem klidně, ani se jí nezačalo tvořit mléko…
@Seizdra píše:
O mlsnosti ani nemluv. Naše Russlice taky vystřídala už 2 značky superprémiovek a pomohlo právě až to vyhladovění.. A to jí je 10 měsíců.. zajímalo by mě, po kom ta holka bude
Taky máme Russlici
a doufám, že už jí tahle značka zůstane až budem přecházet na dospělácký granule, ale kdo ví ![]()
@Etcetera78 píše:Čau učitelko
Tak tak, dát misku, za deset minut sebrat a nashle večer, jídlo
Náhodou není třeba březí nebo falešně březí? že by si chtěla schovat jídlo na horší časy…
Holky děkuju, budu jí ty zbytky prostě brát…taky mě to mohlo napadnout dřív ![]()
@Catlea píše:
Taky máme Russlicia doufám, že už jí tahle značka zůstane až budem přecházet na dospělácký granule, ale kdo ví
My dávali první dobu RC Vet care… S tím jsme se už pak nezavděčili, asi se toho přežrala, tak jsme přešli na Acanu.. Ta jí jede trochu víc, ale taky to nezfutruje vždycky a hned ![]()
@Seizdra píše:
My dávali první dobu RC Vet care… S tím jsme se už pak nezavděčili, asi se toho přežrala, tak jsme přešli na Acanu.. Ta jí jede trochu víc, ale taky to nezfutruje vždycky a hned
My teď krmíme Royalem a vymete to hned a ještě se pak 10 minut oblizuje
tak snad dobrý, můžu se zeptat, kdy vám začala poprvé hárat?
@Catlea píše:
My teď krmíme Royalem a vymete to hned a ještě se pak 10 minut oblizujetak snad dobrý, můžu se zeptat, kdy vám začala poprvé hárat?
Je narozná 12.2. a přesně v 6ti měsících (
) jsem si všimla, že jí začíná otíkat frnda.. No a asi za den, dva, už byla na zemi kapička. Chuděna dostala háračky a myslela si, že asi něco provedla, že to je za trest… Jak mně jí bylo líto… Teď to čekáme tak v tom únoru asi, takže faleška pak bude beztak jak se narodí malá, takže to bude PSYCHO… ![]()