Spí medvědi?

31672
5.1.13 13:39

spí medvědi?

Ahoj, omlouvám se, že kvůli tomu zakládám diskusi, ale zítra jsme měli v plánu jet na výlet do Berouna na medvědy, ale jedna kamarádka se mě teď zeptala, jsetli náhodou nemají zimní spánek, jestli ho mívají i v zajetí, nebo ne..nevíte někdo, abychom nejeli zbytečně? díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2597
5.1.13 13:45

Mám ten dojem, že zimní spánek mají i v zajetí :nevim:

Tak na netu jsem četla, že v zoologických zahradách se zimní spánky konají pouze u malých zvířat, medvědi jsou jen línější

Příspěvek upraven 05.01.13 v 13:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
5.1.13 13:45

Medvěd se na podzim živý kořínky, mechem… z toho se mu udělá v těle zátka aby přes zimu nekadil a pak se uloží k zimnímu spánku :? takže v zimě spí a budí se až v březnu - dubnu podle toho jak je dlouhá zima :think: když jsme byly v zimě v zoo, žádný medvědy jsme neviděli :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
5.1.13 13:50

Já myslím, že tihle nespí. Jsou v zajetí, nemají brlohy, takže žijí asi jako ostatní zvířata v ZOO.

Zimní spánek medvědů je spíš požitek těch ve volné přírodě. Spánek trvá kolem 2 - 3 měsíců Listopad až březen asi) a záleží na tom, jestli mají vhodný úkryt. Zpomaluje se jim metabolismus, zastaví vylučování moči a trusu. Jejich spánek je velmi lehký a jde je dobře probudit.

Koukala jsem na fotogalerii, a mají tam hezké medvídky :palec:. Já bych jela hned :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
5.1.13 13:55

Na Kladně medvědi spí určitě. Resp. jsou zavření a ve výběhu je vidět nejde, až v dubnu. Předpokládám, že v Berouně je to to samé… :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
5.1.13 13:59

http://www.chytrazena.cz/…a-18882.html
Tak tady v tomhle článku píší, že kvůli pravidelnému přísunu potravy nemají zimní spánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
5.1.13 14:03

Mám zato, že spí i v zoo v Plzni. Si tam zavolej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26428
5.1.13 14:14

Beroun hlásí, že medvědi nespí, minulý týden jsem je viděla venku. Ale většinu dne jsou zalezlí, je hnusně. Odložila bych výlet až na jaro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
5.1.13 14:32

Jé, děkuju všem za info, tsk když jsou vzhůru, tak my to asi risknem, nevím co zítra…nebo máte jinžý tip, někde v okolí prahy, blízko vlaku, něco zajímavýho ro děti? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný