Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, omlouvám se, že kvůli tomu zakládám diskusi, ale zítra jsme měli v plánu jet na výlet do Berouna na medvědy, ale jedna kamarádka se mě teď zeptala, jsetli náhodou nemají zimní spánek, jestli ho mívají i v zajetí, nebo ne..nevíte někdo, abychom nejeli zbytečně? díky ![]()
Mám ten dojem, že zimní spánek mají i v zajetí ![]()
Tak na netu jsem četla, že v zoologických zahradách se zimní spánky konají pouze u malých zvířat, medvědi jsou jen línější
Příspěvek upraven 05.01.13 v 13:48
Medvěd se na podzim živý kořínky, mechem… z toho se mu udělá v těle zátka aby přes zimu nekadil a pak se uloží k zimnímu spánku
takže v zimě spí a budí se až v březnu - dubnu podle toho jak je dlouhá zima
když jsme byly v zimě v zoo, žádný medvědy jsme neviděli ![]()
Já myslím, že tihle nespí. Jsou v zajetí, nemají brlohy, takže žijí asi jako ostatní zvířata v ZOO.
Zimní spánek medvědů je spíš požitek těch ve volné přírodě. Spánek trvá kolem 2 - 3 měsíců Listopad až březen asi) a záleží na tom, jestli mají vhodný úkryt. Zpomaluje se jim metabolismus, zastaví vylučování moči a trusu. Jejich spánek je velmi lehký a jde je dobře probudit.
Koukala jsem na fotogalerii, a mají tam hezké medvídky
. Já bych jela hned
.
Na Kladně medvědi spí určitě. Resp. jsou zavření a ve výběhu je vidět nejde, až v dubnu. Předpokládám, že v Berouně je to to samé…
![]()
http://www.chytrazena.cz/…a-18882.html
Tak tady v tomhle článku píší, že kvůli pravidelnému přísunu potravy nemají zimní spánek.
Beroun hlásí, že medvědi nespí, minulý týden jsem je viděla venku. Ale většinu dne jsou zalezlí, je hnusně. Odložila bych výlet až na jaro.
Jé, děkuju všem za info, tsk když jsou vzhůru, tak my to asi risknem, nevím co zítra…nebo máte jinžý tip, někde v okolí prahy, blízko vlaku, něco zajímavýho ro děti? ![]()