Jde se bránit udání kvůli štěkotu psa?

Anonymní
4.1.13 13:15

Jde se bránit udání?

Prosím o radu:
Je nějaká možnost, jak se bránit udání, které na nás podá sousedka kvůli rušení nočního klidu psím štěkotem? Chce jít na obecní úřad. Co nás čeká?

Pravda je, že náš pes v noci opravdu nedávno řval. Poslední měsíc se to opravdu stalo, že pár nocí proštěkal… :oops: (důvod? petardy, volně toulající se psi, ježek).
Když to manžel slyší, jde psa zklidnit. Já to většinou neslyším, spím jako zabitá. Kotec se psem máme asi 5 metrů od okna do ložnice, sousedka to má tak 100 metrů (máme velikánský dvůr a sousedy daleko).

Není to ale každou noc, jen sousedka hystericky vykřikovala v místním konzumu (střed drbů a drben), že její synáček (5. třída) nemohl včera do školy, protože náš pes celou noc štěkal…

Je mi jasné, že vina je na naší straně, uznávám.

Ona má jezevčíka dlouhostrstého, fenu. Ta je neustále volně pobíhající po vesnici a mimo jiné je to jeden z důvodů, proč právě řve i náš pes…

Co s tím? Co máme čekat?

R.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
4.1.13 13:22

Záleží na starostovi. Pokud je to normální člověk se selským rozumem, je mu jasný, že jde o žabomyší susedské hádky a bude se snažit, aby se koza nakrmila a vlk zůstane celej. Jestli je to její příbuzný… tak pokuta, a pokud je i myslivec, tak jsou i takoví… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
4.1.13 13:24

Co s tím? No budete to muset asi nějak nevyřešit, ne? ;) Psa vzít na noc domů nebo já nevím, ale upřímně, i když je mi jasný, že se to dobře neposlouchá, tak já bych vás udala taky. Ono se to dá snášet týden, dva, měsíc, ale pokud čokl štěká pravidelně x-krát do měsíce, tak sousedka nemá jinou možnost obrany, než vás jít udat. Mluvila s váma? Žádala vás o nápravu? Pokud ano a nepomohlo ani to, co bys poradila jí? Špunty do uší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
4.1.13 13:26

Upřímně řečeno, takovej štěkající a vyjící pes celou noc je prostě děs. Sousedi loni jednoho přivezli, taky byl tak možná sto metrů od nás, ale ve vnitrobloku se to děsně rozlíhá. Vydrželi jsme, protože jsme se dozvěděli, že je to strašně starej pes po sousedově mamince a že už to má za pár…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.13 13:28

Tohle je opravdu těžké.. Třeba naši taky podávali stížnost na sousedy, pes (myslim že dobrman nebo co to je za rasu) našich sousedů taky pravidelně kazdou noc štěkal, budilo to i mě s malou když jsem u nich jednou za čas spala. Psa musíte zajistit aby neštěkal, někam případně zavřít. Vím že je to blbí - jde taky o sousetské vztahy. Naši to zkoušeli po dobrém, nejsou to lidi co vyhledávaji konflikty..jen se chtěli taky jednou zas vyspat. Ostatní sousedi taky meli psy a ty opravdu neštěkali. No, nakonec se naši (ne kvuli psum ;) ) stěhovali a maji klid.

• Citovat
  • Upravit
1396
4.1.13 13:33

Tak ať si ona zavře svojí čubu aby neplašila vašeho psa a pokud to nepomůže tak holt asi zavřít vašeho do baráku.

Jinak mám stejný názor že řvoucí pes je neuvěřitelná otrava, sousedi kteří mají dvorek cca 5 metrů od našich oken mají psa který řve a řve(vlčák takže vyvinuté hlasivky)a je to opravdu k zbláznění, budí mě, budí malou, v létě ani nemůžu mít pootevřené okno protože by jsme ani neusnuli. Vypěstoval ve mě už docela slušnou nenávist dá se říct ke všem psům kteří štěkaj. Podotýkám že psa sem měla ale od mala vychovávaný tak že se prostě štěká minimálně protože nikoho nezajímá můj řvoucí kamarád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
4.1.13 13:35
@Anonymní píše:

Já to většinou neslyším, spím jako zabitá.

To je ten problém, sytý hladovému nevěří. Pokud Ty spíš jak zabitá a nic Tě nevzbudí, těžko uvěříš sousedům, že to nedělají z trucu ale proto, že opravdu nemůžou spát..

Když víš, že pes v noci štěká, zkus s tím něco udělat..

Jinak teda nevím jak se dá taková situace řešit, na vesnici počítám jak se štěkotem, mečením ovcí tak s kokrháním kohouta.. ale zas kdyby mi vyl někdo několikrát týdně za hlavou zřejmě by mě to taky vytočilo :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
4.1.13 13:39

Tak já bych se teda především omluvila a řešila toho štěkajícího psa, než že bych přemýšlela, jak se bránit udání. Čemu se chceš vlastně bránit, když jsou sousedi v právu? :roll: Soused se psem štěkajícím v noci, to je moje noční můra a to jsme x let psy chovali „ve velkém“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
4.1.13 13:39

Já bych udáním řešila až v případě, že by s váma nebyla rozumná domluva…
a což to vzít ro rukou sami? - zajít za sousedkou s lahví dobrého vínka, omluvit se za rušení a říct jí, že se pokusíte psa zklidnit (jak, to je již váš problém), ať vám dá ještě měsíc a pokud se to bude pravidelně opakovat, že teda ať tam teda jde… částečně jí vzít vítr z plachet a získat čas na řešení situace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.13 13:40

@Loll ne, nebyla za námi. Jen takto vykřikuje po dědině, z očí do očí ne.
Je to náš první spor po 15-ti letech bytí tu na vesnici. Nejsme problémoví lidi. Ale když jsem to teď probrala po telefonu s manželem (jsem z toho celkem vykleplá), tak mi tvrdil, že tu noc (předevčírem) štěkali všichni psi na celé dědině. U brány viděl jezevčíka právě od té sousedky, co si chce stěžovat.
On totiž ten náš pes neřve nikdy jen tak pro zábavu, že by byl uřvaný. Ve dne je klidný. V noci taky byl klid. Opravdu řve jen z příčiny nějaké. Hlásí právě buď lidi, kteří se přiblíží k našemu domu, nebo toulající se psy - to ale dělá každý pes na zahradě, že řve na toho druhého, co jde po cestě.
Jak říkám, není to každou noc, není to pravidlo u nás.
Ale jasně, je to naše vina, chápu sousedku, že ji to štve.
Jen se mi chce smát, že mi štěká pes pod oknem a já ho neslyším a ona to má z dálky 100 metrů a je z toho šílená aféra…

R. zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
17014
4.1.13 13:42

No obtěžování hlukem, což štěkající koště je, je postihnutelné. jako nesnáším psy co v noci vyjou, to bych brala brokovnici a fakt bych to postřílela :cert: Jeden štěká někde v dálce a naštěstí máme dobrá okna, ale být to vedle nás, už by tam nebyl :cert: Holt se postarejte aby neštěkal, nebo ho na noc zavírejte. Myslím si že moc pochopení nenajdeš, tohle je prostě hnus. Jinak sousedi v paneláku kde jsme bydleli když jsem byla malá, dostali několik pokut a pak museli dát psa pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
4.1.13 13:42

Abych řekla pravdu, nemám radu jak a jestli vůbec se jde bránit udání. Ale vzala bych to spíš z durhé strany - je na majiteli zvířete aby situaci řešil a k udání nebyl důvod :nevim: Sama psa nemám, ale pokud bych potřebovala něco takového řešit, poradila bych se s odborníkem na výcivk psů nebo veterinářem.

Jinak se přidávám do klubu lidí, které ruší sousedovic pes. Jsem na neschopence, takže hodně doma a sousedovic pes, kterého si vzali před pár měsíci z útulku, neustále štěká. Nechápu, jak s ním mohou žít v bytě, mají dva školáky a pes je schopnej štěkat celý den (má tak 2 hodiny pauzu) a večer až do půlnoci klidně řádí. Už jsem je žádala o nápravu, prý to řeší… nevím tedy jak. No a nevím co budu dělat dál :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.13 13:44
@Silence píše:
Tak především si Tě nejspíš pozvou na úřad k podání vysvětlení. Abys mohla dostat třeba pokutu, museli by Ti nejprve dokázat, že skutečně došlo k rušení nočního klidu. Prohlášení jedné sousedky nestačí. V přestupkovém řízení se samozřejmě můžeš bránit (musí Ti říct jak).
Co se týče volně pobíhajícího psa sousedů, tak pokud pobíhá stylem „ráno vypustit z baráku, večer pustit dovnitř“, tj. bez jakéhokoliv dohledu majitele, tak se jedná o pohyb toulavého zvířete. Jestli sousedi psa takhle schválně pouští běhat po vesnici, jde taky o přestupek a můžeš na oplátku „udat“ sousedy.
Sousedské spory bych ale doporučovala řešit po dobrém, protože po zlém se fakt většinou nevyřeší.

Tohle vím, ale nechci tu nikomu dělat pakárnu. Nikdy by mě nenapadlo udávat lidi kvůli volně pobíhajícím psům. A nebudu lhát, když řeknu, že tady po vesnici si chodí volně polovina psů…

R. zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
17014
4.1.13 13:45

Jinak tomu věř, že štěká jak de*il a ty spíš. Já když spím, tak spím, když je doma manžel. A nic mě nevzbudí, jednou nám pes rozerval dveře do kotelny, ložnici máme přes chodbu, manžel na něj řval, zatloukal to a já prostě spala. Takže ty klidně můžeš chrnět a může ti venku štěkat pes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
4.1.13 13:47

No, jednak slovo UDANI neni asi to spravne.
Druhak, stiznost proste podat muze a tezko se tomu da zabranit.
Leda dohodou predem, ale da se i pochopit, ze se s Vami ani bavit nechce.
Vase vzajemna dohoda by byla uplne nejlepsi a pravdepodobne i nejlevnejsi. Starosta to tezko nejak vyresi, protoze ani pripadna pokuta psa stekat neodnauci. Mozna Vas prinuti s tim neco delat, ale to muzete i bez pokuty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný