Jde se bránit udání kvůli štěkotu psa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8151
27.5.14 18:26

@14111995 22,00 - 06,00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.5.14 18:28
@14111995 píše:
Také mě v noci ruší štekot psů od sousedů. Ale nechci narušit sousedské vztahy :| takže bych ráda vše řešila domlvou. Nevíte někdo od kolika do kolika hodin má být noční klid?

Myslím, že to záleží na vyhlášce vaší obce. Obvykle se za noční klid považuje čas od 22:00 do 6:00.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
27.5.14 18:29

@14111995 od 10 večera, od kdy to nevím. Ale určitě to zkusit řešit domluvou, ikdyž nevím jak, zdali jste v paneláku. To by psovi museli zacpat pusu.

• Citovat
  • Upravit
1826
27.5.14 18:33

No jasně, v dnešní době se můžeš bránit před číkoliv ;) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
27.5.14 18:35

@14111995 Noční klid je od 22.00 - 06.00.
Ale z mojí zkušenosti na to lidi kašlou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
27.5.14 18:39

Díky všem za info. Nn, v paneláku nebydlíme. Je to jedna velká bytová jednotka rozdělená na dvě části (dědictví). Sousedi jsou vzadu a my vepředu u vrat. Takže nám štěkaji psi přímo u oken. Moc si se sousedama nerozumíme, ale neděláme si naschvály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
27.5.14 18:53

No nevim tedy jak psa donutit dodrzovat nocni klid 8o :think: Vite pricinu, proc stekaji? Jsou tam zavreni?… Hladovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
27.5.14 18:55
@14111995 píše:
Také mě v noci ruší štekot psů od sousedů. Ale nechci narušit sousedské vztahy :| takže bych ráda vše řešila domlvou. Nevíte někdo od kolika do kolika hodin má být noční klid?

od 22:00 do 6 ráno taky jsem to teď řešila…ne tedy kuli psům ale pod náma bydlí studenti(6 mldíku :zed: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
27.5.14 19:04

@budla Co je to za nápad? Donutit psa dodržovat noční klid? Ptám se na noční klid kvůli případnému udání, kdyby došlo na nejhorší. Příčinu štěkání znám. Pozdní návštevy sousedů, nepozornost, nevychovanost a někdy i nespavost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
27.5.14 21:09

Mám teda taky velkého psa, ale učím ho aby přestal štěkat, jakmile začne. Většinou štěká v domě, když někde něco šustí nebo někdo leze do dveří, ale štěkne 2-3× a musí ztichnout. V noci a přes den na zahradě prostě neštěká, ani na jiné psy, co jdou okolo. A ti klidně štěkat můžou, neoplácí jim to, takže naučit se to dá. Sousedce na chalupě řve čuba pořád, hlavně na našeho psa, jak ho zahlédne a na lidi, co jdou kolem a pořád na něco a je to fakt otravné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
27.5.14 23:42
@14111995 píše:
@budla Co je to za nápad? Donutit psa dodržovat noční klid? Ptám se na noční klid kvůli případnému udání, kdyby došlo na nejhorší. Příčinu štěkání znám. Pozdní návštevy sousedů, nepozornost, nevychovanost a někdy i nespavost.

Ja chapu, ze je stekot neprijemny, sama bydlim na vesnici a psi tu blafou v jednom kuse…jen nechapu, v cem Ti udani pomuze? Kdyz majitele udas, pes prestane stekat? Nebo ho daji pryc?
Trochu mi to prijde jak udat sousedy, ze jim v dobe nocniho klidu place dite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
27.5.14 23:52

Je zajímavé, že mnozí bydlí na rušných silničních tazích, u vlakových nádraží atd., ale nemůžou spát, protože v noci štěkají psi :nevim:, Bydlela jsem na vesnici kde snad v každém baráku měli psa a když začali byl to slušný psí koncert prokládaný vytím na měsíc. Bydlela jsem zde 20 let a nemohu říct, že by mě to obtěžovalo natolik, že bych se snad nevyspala. Člověk si na to prostě zvykne a už to ani nevnímá, jako nevnímá projíždějící vlaky pod okny. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.14 05:07

My jsme na vesnici taky měli hádky se sousedama kvůli jejím psům. Jejich fena bafala klidně až do rána jen proto, že se ji nikdo nevěnoval. S ostatníma lidma se to dalo řešit domluvou, když jejich psi reagovali na její štěkot. Ale u těhlech sousedů ne. Udali jsme je na obecný úřad, museli zaplatit pokutu. A věřte tomu nebo ne, pak byl klid. Sice né hned, ale několikrát jsme slyšeli jak fenu okřikují a večer volaj domů. Bohužel proti nám pak poštvali půlku vesnice, ale stálo to za to. Určitě bych rušení nočního klidu nesrovnávala se stěkotem nevychovaných psů a pláčem nevinného dítěte.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.14 08:03

Myslím že by to chtělo převychovat toho psa a né ho mít jen tak na baráku at prostě hlídá, ten pes si hlídá teritorium a jde si po něm chce to čas a péči není to jako v pohádce už je jiná doba, ale jestli někdo udává tak nemá charakter a stejně situaci jen zhorší, moje souseda to má ke mě dva metry a radši zavolá měštáky at spraví nápravu dle jejího požedavku jinak se usmívá že nic až mi na schůzi vlastníků ujely nervy a vyříkal jsem jí vše co bylo třeba ted na schůze nechodí, dnes lidé ve věku mých rodičů tzn.60-70roků nenosí a nepouživají prosím oni mají udělej, vypadni, jdi jen jdi tady nemáš co dělat, když jsou na hranici únosnosti trpělivosti řvou svině, spratci to my jsme tady udělali, a když už fakt neví kam, tak dám to na DNA a třeba hází berlemi, lopatkami, odpatkovým košem, lezou za námi do auta a nadávají, chtějí proliskat, nebo na chodbě sráží mě i děti se psama, dokonce jsou tací co nadávají do těhotnejch pi.. a že budou střílet. Když jsme to chtěli řešit tak nám bylo řečeno máte svědky nebo důkaz? My né! Ale vždyt je nás víc co mají s těmi lidmi problémy ale to je nám líto ale podívejte se na to lidsky.Tak jsme se na to pidívali lidsky a když jsou sprostí tak já jim nadám ale né sprostě manželka se klidí, když natáčí kamerou dělám že natáčím taky, když hází berlemi jdu a vyhodím jim je do kontejneru atd. A zlepšilo se to oni si to o mě řekli že jsem magor a už tak nevyskakují nebo ztichli a ti slušní s těmi si velice rád promluvím a kolikrát mi i ti hodní důchodci poděkovali že jsem toho či toho zpražil že už tolik nevyskakuje na ně, ale blbec blbcem zůstane a bude to vždy horší a navíc většinou za to asi nemůže.

• Citovat
  • Upravit
1
30.7.16 21:47

Ja vam verim my to mame szejny vedle mame duchodak a my mame chovnou stanici mame 5 psu obcas zastekaj ale jinak sou v poho. V lete kdyz je hezky tak mame otevrene dvere a tak obcas steknou a pak nic a zase a takle to obcas je ale ze by stekali hodinu to ne ale oni si stezujou. Na posledy vyhrozoval ze nem otevre branu aby psy utekli coz by bylo spatne. Ale ci se tyce vas tak jestliže sousedka ma fenu tak pokud neni kastrovana tak se musi obcas harat a to pak nejde sparlt ubec ale jestli vas pes je kastovanej tak v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný