Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Včera jsme si přivezli z útulku koťátko, celý den jsme si s ní hráli a večer jsme ji dali do předsíně, kde má své teritorium - pelíšek, jídlo, škrabadlo, wc. Z útulku není zvyklá být sama, tak celkem dost dlouho v noci mňoukala než usnula a snažila se dobývat k nám. Řekli jsme si, že na to mňoukání prostě nesmíme reagovat, aby věděla, že si své prostě nemůže vykřičet, ale řeknu vám, dere mi to srdce. Vím ale, že bychom se spolu nevyspali… Dnes jsem ale četla, že je lepší s malým koťátkem spát (naše Eli má 3 měsíce), protože se bojí. Já se ale zase bojím, že už ji později nenaučíme spát v předsíni… Máte s tím někdo zkušenost? ![]()
Ona spala v noci v pelíšku, to jí problém nedělá, je tam ráda, ale chtěla za náma do ložnice. Smí všude, jen večer za námi nesmí.
Tak to holt musite vydrzet, ona si zvykne. U nas kocky smi vsude ![]()
U nás směla taky, než jsem poznala přítele s alergií na kočky
Teď jí má babička u sebe a číča to tam má na povel ![]()
Co si vzít karimatku a pár dní spát s ní na chodbě? Je to miminko, bojí se, najednou samotné…
Jinak pokud do ložnice nebude moct, tak ji tam opravdu nepouštějte nikdy. Náš kocour tam taky nesmí a spí spořádaně ve vymezeném prostoru. (ale dostal se k nám až jako dospělák…)
To by mi utrhlo srdce
. Náš kocourek s námi spí v ložnici už 10 let
. Respektive se mnou na polštáři, případně na mých zádech, boku, nohou… no, jak se mu zachce. Občas chodí spávat do postele k dětem ![]()
Ale pokud ho nechceš mít v ložnici, tak ho do ní nesmíš pouštět nikdy - ani přes den. A jelikož je koťátko maličké, tak je dobré, aby spal někdo pár nocí s ním. Je v novém prostředí, bojí se, a potřebuje společnost ![]()
Ahoj, doma mám asi rok a půl starýho mňouka, zezačátku spal s námi, pak se vyčůral do postele, to nás s přítelem vyléčilo
teďka jsme ho tam nechali výjmečně spát, protože jsme nechali utratit starýho kocoura (13 let-ledviny, zuby, střední ucho-ATB bezůspěšně)začal zas mňoukat, mám pocit, že jak se mu povolilo, tak si akorát o5 vymrčuje. Kočky si rychle zvykají na pohodlí. Každým dnem čekáme rodinu, takže koto má smůlu, bude muset bývat přes noc samo. Opravdu je lepší když si zvykne odzačátku.
Kdysi jsem četla na jednom blogu, že s kotětem spali na zemi. Po pár dnech v noci mňoukat přestalo.
Taky by mi to rvalo srdce.. Klidně si vemte kotě do ložnice, ono jak povyroste, tak se na vás vyprdne a najde si místečko jinde. Ta naše kočena šla každý večer s náma do ložnice, ale jak jsme usli, tak si šla jinam. Pelech jsme jí žádný nepořizovali, protože by tam stejně nespala. Spí na škrabadle nebo na gauči, v křesle,.. Co jsem těhotná, tak u mého polštáře spí každou noc až do rána, večer jde s náma automaticky, než si vyčistím zuby, tak je v posteli na svým místě ![]()
Hm, měli jsme to samé s naší prdlinkou, manžel si poradil - dal jí do pelíšku budík (ideální je i něco po místě, kde byla zvyklá - třeba deku z útulku nebo od chovatele). Naše byla divoch, takže jsem ji taky nemohla do ložnice pustit (to byste musely vidět ten Saigon
)
Prsím tě, to je naprosto normální, že malé kotě si zvyká na nové prostředí a stýská se mu po tom starém. Nám kotě vždycky den, dva i tři mňoukává, pak to přestane. my bydlíme na baráku, ale kočku máme na verandě a přes den je to kočka venkově-vnitřní. Nejsme žádní kruťáci, ale ani nejíme s kočku ze stejné misky.
Tak ji vždycky pohladím, než jdu spát a ráno taky pomazlíme, aby jsme jí vynahradili to noční utrpení a hotovo.
No, oni koťata v tomhle věku spí na jedné hromadě, potřebují cítit fyzickou blízkost. Je to prostě mláděcí potřeba.
Je na vás, jak moc velcí „kruťáci“ budete a jestli ho vezmete k sobě, nebo ne.
@ewanka vydržte
My měli všechny kočky venku, koťata jsme na noc zavírali do kůlny, aby se nezatoulala, taky tam mňoukaly a pak si zvykly. Teď máme poprvé kočku doma, dovezli jsme si ji už jako odrostlejší kotě, cca 4měsíce, ona má „svou místnost“ v kuchyni. Na noc ji tam zavíráme, aby nechodila do pokojíčku a nedělala tu binec, ze začátku taky mňoukala, první noc prořvala celou, během pár dnů si zvykla
Už ani moc nedemoluje v noci kytky ![]()
Taky jsme to tak vždy s koťátkama měli. já si je vždy na první noc brala k sobě do pelíšku a tu další už ne, chvilku mňoukalo, ale dost rychle si zvyklo. Teď je z ní neřézená střela! ![]()