Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Neustále mi utíká pes a tak zvažuji koupi neviditelného plotu nebo tak nejak se to jmenuje, máte to nekdo doma? Prosila bych o zkusenosti, pripadne i tipy, který koupit. Taky bych se potrebovala poradit - chci to dat pod vrata, ale je pod nimi dlazba, jak to tady vymyslet a taky, jestli to nerozjezdí auta…
Neporadim, ale zni to zajimave, koukala jsem cena je sice vyssi, ale jestli pes prestane zdrhat tak je to fajn, ta nase se totiz taky spustila a uz nevim co s ni ![]()
Měli to rodiče na labradora. Bylo sice znát, že ho to piclo, ale utíkal vesele dál. Nemalá a zcela zbytečná investice. A to kupovali jeden z nejdražších a podle recenzí z nejlepších. Je ale pravda, že ten pes má poněkud zvláštní povahu, byl týraný (naši si ho jako týraného vzali) a od té doby je vůči bolesti poměrně rezistentní.
Příspěvek upraven 31.05.13 v 21:46
Mám taky labradora, ale je to zas posera a mazel… tak snad by nebyl odolnej tem ranám… to jsem si jeste rikala, ze to nastavím na to nejnizsí..
@Callamaika píše:
Měli to rodiče na laboratora. Bylo sice znát, že ho to piclo, ale utíkal vesele dál. Nemalá a zcela zbytečná investice. A to kupovali jeden z nejdražších a podle recenzí z nejlepších. Je ale pravda, že ten pes má poněkud zvláštní povahu, byl týraný (naši si ho jako týraného vzali) a od té doby je vůči bolesti poměrně rezistentní.
a nechcou to prodat za rozumnej peníz?
@Callamaika mozna zalezi i na tom jakou ma pes srst, nase ma hooodne chlupu, skro jako ovecka
tak nevim jestli by to zabralo
tady davam odkaz na zajimavu recenzi. http://www.cz-pes.cz/…_9588_0.html
Srst ma běžnou pro toto psí plemeno, nic zvláštního. Ohradník byl určen pro velké psy, a přesto nefungoval dobře.
Na tom obojku vím, že se dá nastavit, jak moc se vysunou ty nástavce nebo jak to nazvat, práve podle délky srsti…
Známej ho měl na NO ale jen protože mu čůral na tůje
a aby neutíkal branou když vjíždí autem, fungovalo to na něj jen se pak bál projít branou na procházku…jakej měl to nevím
No s tím, ze se pak bude bat je to sice blby, ale porad vse zvazuju kolem odkola a je to to nejlepsi reseni, lepsi, nez kdyby byl uvazanej celej den, takhle si muze behat po pozemku. A casem snad pochopí, že to nekope, jen kdyz jde s nama ven, a že kope jen, kdyz tam jde sam…
@blorchi píše:
@Callamaika mozna zalezi i na tom jakou ma pes srst, nase ma hooodne chlupu, skro jako oveckatak nevim jestli by to zabralo
tady davam odkaz na zajimavu recenzi. http://www.cz-pes.cz/…_9588_0.html
Tak tohle je slušnej odkaz - taková brutálnější verze eMimina
Nikdo ten neviditelný plot nemá, nikdo ani přesně neví, jak funguje, ale všichni to tam komentují a ve finále se tam řeší, zda je na bázi elektriky či nikoli - jinými slovy debata zcela o něčem jiném, než na co se zakladatelka ptala
![]()
Díky, blorchi - málem jsem se smíchy počůrala ![]()
@Callamaika píše:
Měli to rodiče na laboratora. Bylo sice znát, že ho to piclo, ale utíkal vesele dál. Nemalá a zcela zbytečná investice. A to kupovali jeden z nejdražších a podle recenzí z nejlepších. Je ale pravda, že ten pes má poněkud zvláštní povahu, byl týraný (naši si ho jako týraného vzali) a od té doby je vůči bolesti poměrně rezistentní.
No to mi ani neříkej, já na ten obojek/plot spoléhám, jinak už mi fakt hvízdne
Honím psa po vsi někdy i třikrát denně. Manžel dneska říkal, jestli by nebylo levnější a účinnější udělat novej plot.Tak jsem mu odpověděla, že bylo, ale musela by to být 4 metrová betonová zeď
Ten náš vůl přeleze (doslova přeleze) všechno… ![]()
Neviditelny plot mame a funguje dobre, psi ho respektuji. Poridili jsme ho v dobe, kdy jsme udelali komplet novou zahradu a jeden ze psu desne hrabal a celou by ji znicil. Takze je jedna cast ohrazena, kam nechodej a druhou maji k dispozici na venceni apod. Koupili jsme pouzity na bazosi asi za 2,5 tis. a k tomu dokoupili jeste jeden falesny obojek pro druheho psa a jsme spokojeny. Znacka je to D-fence.
Jo a mame cubu akita-inu, takze hunaty kozich a na zacatku jsme ji ostrihali kus srsti v miste dotyku, ted uz to potreba neni. Psi ted funguji i bez obojku, pripadne staci dat tu imitaci.