Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jinak tomu věř, že štěká jak de*il a ty spíš. Já když spím, tak spím, když je doma manžel. A nic mě nevzbudí, jednou nám pes rozerval dveře do kotelny, ložnici máme přes chodbu, manžel na něj řval, zatloukal to a já prostě spala. Takže ty klidně můžeš chrnět a může ti venku štěkat pes
No, jednak slovo UDANI neni asi to spravne.
Druhak, stiznost proste podat muze a tezko se tomu da zabranit.
Leda dohodou predem, ale da se i pochopit, ze se s Vami ani bavit nechce.
Vase vzajemna dohoda by byla uplne nejlepsi a pravdepodobne i nejlevnejsi. Starosta to tezko nejak vyresi, protoze ani pripadna pokuta psa stekat neodnauci. Mozna Vas prinuti s tim neco delat, ale to muzete i bez pokuty.
@Anonymní píše:
@Loll ne, nebyla za námi. Jen takto vykřikuje po dědině, z očí do očí ne.
Je to náš první spor po 15-ti letech bytí tu na vesnici. Nejsme problémoví lidi. Ale když jsem to teď probrala po telefonu s manželem (jsem z toho celkem vykleplá), tak mi tvrdil, že tu noc (předevčírem) štěkali všichni psi na celé dědině. U brány viděl jezevčíka právě od té sousedky, co si chce stěžovat.
On totiž ten náš pes neřve nikdy jen tak pro zábavu, že by byl uřvaný. Ve dne je klidný. V noci taky byl klid. Opravdu řve jen z příčiny nějaké. Hlásí právě buď lidi, kteří se přiblíží k našemu domu, nebo toulající se psy - to ale dělá každý pes na zahradě, že řve na toho druhého, co jde po cestě.
Jak říkám, není to každou noc, není to pravidlo u nás.
Ale jasně, je to naše vina, chápu sousedku, že ji to štve.
Jen se mi chce smát, že mi štěká pes pod oknem a já ho neslyším a ona to má z dálky 100 metrů a je z toho šílená aféra…R. zakladatelka
Hele, správně vychovanej pes na kolemjdoucí řvát nemá. Má být ve střehu a „jednat“ až v okamžiku, kdy se z kolemjdoucího stane nezvaný host na vaší zahradě. A to, že štěkaj všichni psi bych teda za omluvu nepovažovala. Tak asi ten váš štěkal sousedce do oken, tak asi nebude žalovat celou ves, ale jen toho, kdo jí rušil. Nebo jí snad pod okny štěkaj jiný čoklové a ona udala právě vás?
Sousedské spory jsou opravdu nepříjemné a nenechávala bych jejich řešení na obecním úřadě, prostě se jí omluv, psa si umravni a pokud ti vadí, že se její pes potuluje, tak jí to řekni. Můžeš jí na úřad udat též
ale pochybuju, že se takto doberete nějakého řešení. ![]()
Holky naši si vzali pejska z útulku a ten dělal bordel celu noc, tak koupily takovou ultrazvukovou stanici - je to vynalezeno přímo kynologi - takže pro pejska nic škodlivého - jen když zaštěká, tak ho tro trošku štípne - a do dvou dnů pes neštěkal!!! my se ted chystáme si to od nich půjčit - sousedovic pejsek je děsnej ![]()
@Gina108 píše:
A to, že štěkaj všichni psi bych teda za omluvu nepovažovala. Tak asi ten váš štěkal sousedce do oken, tak asi nebude žalovat celou ves, ale jen toho, kdo jí rušil. Nebo jí snad pod okny štěkaj jiný čoklové a ona udala právě vás?
Ano
.
Tady jsou psi v každém baráku.
Nechci omlouvat psí poplach v celé vesnici. Něco se ale dít muselo, když řvali všichni psi na celé dědině. Sousedku máme od našeho psího kotce opravdu daleko, takže do oken jí neštěkali. To já s mužem máme okno 5 metrů od kotce.
Ale to je fuk, mravokárné řeči o (ne)výchově mého psa bych nechala stranou. Já se ptala na to, co máme čekat.
A omlouvat se mám sousedce za co? Že se chová jako komunistická „estébačka“ a není schopná mi to jít říct osobně? Že jsem se to dozvěděla právě v obchodě jen tak mezi řečí od cizích, co na mě chystá?
Za celou dobu, co tu bydlíme mi nebyla schopná odpovědět ani na jeden jediný pozdrav a sousedské vztahy chce začít takovým hlášením na obci?
@Anonymní píše:
Ano.
Tady jsou psi v každém baráku.
Nechci omlouvat psí poplach v celé vesnici. Něco se ale dít muselo, když řvali všichni psi na celé dědině. Sousedku máme od našeho psího kotce opravdu daleko, takže do oken jí neštěkali. To já s mužem máme okno 5 metrů od kotce.Ale to je fuk, mravokárné řeči o (ne)výchově mého psa bych nechala stranou. Já se ptala na to, co máme čekat.
A omlouvat se mám sousedce za co? Že se chová jako komunistická „estébačka“ a není schopná mi to jít říct osobně? Že jsem se to dozvěděla právě v obchodě jen tak mezi řečí od cizích, co na mě chystá?Za celou dobu, co tu bydlíme mi nebyla schopná odpovědět ani na jeden jediný pozdrav a sousedské vztahy chce začít takovým hlášením na obci?
Tak to máte se sousedkou asi ještě jiný problém než je pes.
Nejhorší, co můžete čekat od úřadu je pokuta. V lepším případě půjdete podat vysvětlení a mravokárné řeči ohl. výchovy psa čekej od nich též. ![]()
A nejde psa zavřít na noc třeba do chodby?
Já to tak mám a kecy souseda, že pes štěká (štěká jen když někdo jde, takře vždy velmi krátce), pouštím jedním uchem tam a druhým ven. Protože vím, že jsem udělala vše pro to, aby pes nerušil (přes noc je ticho).
@Petulka II děkuju za info, že takové věci fungují. Jak jsem psala, že sousedův pes neustále štěká, heldala jsem už na netu info co s tím a našla i protištěkací obojek. Soused tvrdí, že o problému ví a řeší ho (neřekl jak)..a už mu to jaksi trvá skoro půl roku a bez úspěchu
..a na netu jsem právě četla, že štěkání jde odnaučit během dnů až týdnů. Tak mu asi půjdu zaťukat na dveře a poradit protištěkací opatření.
@Jeva píše:
@Petulka II děkuju za info, že takové věci fungují. Jak jsem psala, že sousedův pes neustále štěká, heldala jsem už na netu info co s tím a našla i protištěkací obojek. Soused tvrdí, že o problému ví a řeší ho (neřekl jak)..a už mu to jaksi trvá skoro půl roku a bez úspěchu..a na netu jsem právě četla, že štěkání jde odnaučit během dnů až týdnů. Tak mu asi půjdu zaťukat na dveře a poradit protištěkací opatření.
No, protištěkací obojek není žádná samospása, někdy dokonce může problém zhoršit. Jestli je pes z útulku, může s tím být dost práce na delší dobu.
Soused by měl psa postupně zvykat samotě, hodně ho fyzicky unavit, zaměstnat, prostě dát si s tím práci. A i tak je to běh na dlouhou trať.
@Lucie_Sx bohužel pes nejspíš štěká i v případě, že je u nich někdo doma…mají dva školáky a pes štěká např i v 11 večer…nechápu, jak tam s ním fungují.
Také nás v noci budí štěkání sousedovic psa. Pořídili si štěně - kříženec labradora s něčím. Jsou mu asi 3 -4 měsíce a ten chudák je 20hodin denně uvázanej venku na dvorku. samozřejmě pod okny naší ložnice. Když štěká přes den, snažím se to tolerovat, když v noci, tak jsem uplně vyřízená. Snařila jsem se sousedům domluvit, ale je jim to uplně jedno. Půjdu na obecní úřad podat stížnost, ale nevím, zda to pomůže. Každopádně podle zákona si ho mají ohlídat, aby nerušil noční klid. Se sousedama jsme měli do té doby dobré vztahy, ale vše se otočilo o 180 stupňů.
Kdo to nevyzkoušel neuvěří, když si několik nocí po sobě musí cpát tlumítka do uší, protože sousedovic chlupatý miláček, tedy pes klidně v noci od 23.00 do 02.00 hod. štěká, protože údajně hlídá domek, ten pak ráno určitě nevstává s nadšením do dalšího dne. Odpověd´, že pes hlídá je hezká ale nepravdivé. Jak by se takový člověk, tedy majítel psa tvářil, kdyby mě na autě stejou dobu hvízdal pod jeho okny alarm a já tvrdil, že alarm hlídá moje auto. Chápu milovníky zvířat a lásku ke psům, ale nechápu proč se ostatní kvůli tomu nemohou vyspat.
Tak když ten jejich pes zase štěkal tak jsem jim z našeho okna na jejich okno v ložnici bouchala koštětem, tak se zbudili a šli ho konečně stišit. Ráno mi pak přišla sms, ať jim nebouchám na okno a ať to laskavě vydržim 3 měsíce, že se to pes za 3 měsíce určitě naučí. A nebo že mám spát se špuntama v uších. Hulváti. Já mám malý dítě a druhý čekáme tak asi těžko můžu spát se špuntama. Takže jsem jim napsala, ať ho sklidněj, nebo uviděj, že je to na obecní úřad a na policajty atd. No výsledek je, že z klidného sousedství, je teď husto. Dva dny konečně jsme spali, to je ale super. Uvidíme co se bude dít dál.
Je to pravda všechno, nekam psa zavřít ale co je to pes a ten prostě štěká kdyby to byla koza tka bude mečet taky stim nikdo nic neudelá myslím že je to jen aby se mohl nekdo hádat mezi sousedama ale stejne se nic nevyhádá
![]()
Také mě v noci ruší štekot psů od sousedů. Ale nechci narušit sousedské vztahy
takže bych ráda vše řešila domlvou. Nevíte někdo od kolika do kolika hodin má být noční klid?