Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Co s tím? Vychovávat. Pes je vždycky ten poslední v řadě a mělo by mu to být dáno patřičně najevo. Tyhle mrňavý uštěkanci často vládnou celé rodině, protože lidi mají pocit, že není potřeba je vést k poslušnosti a disciplíně.
Vyhodit do jiného pokoje, pokud začne dělat bordel, tak zařvat nebo ji fláknout, je to jen pes ne dítě ![]()
@K.Black píše:
Vyhodit do jiného pokoje, pokud začne dělat bordel, tak zařvat nebo ji fláknout, je to jen pes ne dítě
Já vím, že se o yorkšírech říká, že jsou to takový uštěkanci a rozmazlenci a vím, že vám to bude připadat trapný, co napíšu, ale ona je taková pohodářka, každej se vždycky diví, že je takovej pohodář, na to, že je youršír, ale tady s tím je to prostě boj, vždycky si říkám, že si na to zvykne. Asi jí fakt budeme muset dát přes papulu, no.
Máme taky jorkšíračku, už teda dvou letou, ale kdybychom ji nechali s náma v ložnici, když se chceme tulit, tak mezi nás taky vlítne, takže ji zavíráme za dveře, chvíli sice slyšíme, jak u dveří čmuchá, ale pak si najde jinou zábavu…a pokud dělá vyrvál i za dveřma, tak opravdu zařvat a hlavně ji pak nelitovat, když se tváří ublíženě, časem si zvykne ![]()
@Lenule15 Nu asi nám nic jiného nezbyde… Asi jí fakt budeme muset dát přes čumák, sice nám jí bude líto, ale nedá se nic dělat…
A jak se dostane k Vám do postele? Jestli jí máte naučenou tak, že spí s Vámi v lůžku tak se nediv..pes do postele nepatří ![]()
@Alik.htm tak to víš, že to, jak vykvíkne, že to fakt bolí i mě, když dostane na prdel, ale věř, že to není poprvé ani naposled a budou i chvíle, kdy si to fakt zaslouží, až se třeba dostane k odpadkovému koši, který zapomeneš vynést a necháš ho za dveřmi, vrátíš se domů a je to roztahaný po celém bytě, to je pak tohle proti bordelu po bytě nic ![]()
@K.Black píše:
Vyhodit do jiného pokoje, pokud začne dělat bordel, tak zařvat nebo ji fláknout, je to jen pes ne dítě
Fláknout?
To snad není nutné…
Pro Zakladatelku: také máme jorkšírku, už skoro6-letou a opravdu to chce disciplínu, aby z toho nebyl uštěkanec a byl to pes do nepohody… Pokud Vám tam vadí, určitě zavřít a nechat být (případně pár chvilek obětovat) a zajít tam a ať je ticho a fuj, že se to nedělá… Jakmile tam vydrží, naopak zase chválit apod. Nebo také funguje dát žvejkací dobrotu, ať se zabaví sama;) Je to ještě štěně, dejte tomu trochu výchovy a čas, uvidíš, že si na to zvykne… My už dávno nikam nezavíráme a ona už poslušně čeká v pelíšku…
V životě jsem psa neuhodila, dokazovat si něco na psovi je pro mě slabost, kor na jorkovi… Jsou jiné techniky výchovy než bití
Příspěvek upraven 07.01.13 v 16:41
Naši 2 psi automaticky odpochodují do předsíně a jen uraženě koukají, jak za nimi klapnou dveře. A ten uražený pohled je tak jediné, co můžou
Nedovolí si ani štěknout ani škrábat na dveře.
Je to ve výchově - prostě psa z ložnice vyhodit a pokud bude vyvádět - holt jasně a opakovaně vysvětlit, že to nesmí. Pes musí poslouchat a nemůže si diktovat, kde a s kým chce být.
Z počátku to sice bude otravné (odbíhat seřvat psa), ale nesmíte povolit!!!
Neboj, pokud budete důslední, brzy pochopí ![]()
@Kallkapa podle mě je to každého věc, jestli si bere psa do postele nebo ne, naše s námi spí taky a co…jde spíš o to, naučit ji ty hranice, kam až může
No, my máme něco podobného. Akorát, když náš pes vidí, že na to máme chuť. On jí má hned taky a začne po nás hopsat
Stačí mu říct nesmíš a on se nase*e, a jde si najít plyšovou oběť, který to nandá. ![]()
Asi bych zvýšila hlas a měla s ní chvíli trpělivost, jenže sama vím, jak je to v tu chvíli otravný…
![]()
@Lenule15 píše:
@Kallkapa podle mě je to každého věc, jestli si bere psa do postele nebo ne, naše s námi spí taky a co…jde spíš o to, naučit ji ty hranice, kam až může
Samo je to každého věc, ale potom se nemůže divit, že když je zvyklá, že je s nimi v posteli, že drábe na dveře když jí vyhodí..
Ahoj mam uplne to samy za sebou a shodou taky s yorkshorkou
neboj se ji okriknout myslim, ze mlatit nebude treba pokud patricnym tonem das najevo
doporucuju s vychovou zacit co nejdrive abys nedopadla jako ja…te nasi uz jsou sice dva roky ale je to rozmazlenej panar
a spi ve prostred postele a privlasnuje si pritele pokud na nej saahnu nebo na nej pomyslim ja, tak to bych ti prala videt ty pohledy jeji
no ale "jaky si to udelas takovy to mas, ze jo " ![]()
Ahoj, snad někdo poradíte… Zatím jen anonymně. Přijde mi to dost takový trapný
Mám sedmi měsíční fenku youršíráka a když se chceme s manželem milovat, když třeba jen se začneme tulit, líbat se nebo tak, tak ona hned prostě nás hned začne taky olizovat a když jí odstrčíme, tak začne štěkat a žárlí. Když jí pak dáme do vedelšjího pokoje, tak začne šíleně řádit, začne hrozně pískat a já si to pak teda vůbec neužiju. Vždycky si pak říkám, že aby už to bylo za námi, i když se mi to s manželem hrozně líbí. Nemáte s tím někdo zkušenost? Stává se vám to taky někomu? Nevíte co s tím???
Díky za rady