Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, ráda bych se zeptala, zda má někdo zkušenost a může mi poradit. Máme 10letou fenku staforšírského bulteriéra a 6měsíční miminko.
Na začátku se zdálo být vše v pohodě, hodně jsem se snažili, aby se pro ni nic moc neměnilo. Zlom nastal asi kolem 2. měsíce, kdy malému zaskočilo mléko při kojení a já jsem ho rychle zvedla - fenka v tu chvíli vystartovala na něj. Od té doby jsme ostražití a nenecháváme je vedle sebe ani s dozorem. Sledujeme konejšivé signály, koukáme, jak se „tváří“. Občas se nám stalo, že na něj zavrčela - podle mě největší problém je v tom, že na něj vrčí, i když on vůbec nic nedělá, tedy nemůže si připadat v ohrožení. Minulý týden ale byla na posteli, malý na podložce na druhé straně místnosti a jak jsem se od něj zvedla pro telefon, začala vrčet a běžela na něj, naštěstí se nic nestalo. Od té doby je vůbec nenecháváme spolu a fenku dáváme do klece a pouštíme, jen když můžeme vše 100% ohlídat. Od začátku chodíme na cvičák, cvičitel nám poradil el. obojek + košík i na doma, což se nedá. Příští týden máme další konzultaci se psím psychologem.
Máte někdo nějakou zkušenost, je možné to ještě nějak zlepšit, nebo nás čeká X let oddělování a zavírání do klece?
Co byste dělali vy? Samozřejmě už nás napadla možnost najít ji nový domov, na jednu stranu by to možná bylo dobré i pro ni, přeci jen by to měla klidnější (když ji hlídají naši, je spokojená a klidná), ale na druhou stranu je na nás hodně fixovaná a navzdory tomu, co píšu výše je to děsný mazel a tulič. K nikomu z rodiny jít bohužel nemůže.
Jak se říká, tonoucí se stébla chytá, tak ocením jakoukoli radu.
Známí řešení taky odkládali, než se jednou na 30 vteřin neotočili. Naštěstí se miminu jizva v obličeji zahojila, ale o centimetr vedle a bylo po oku. Dokud musí být doma, tak košík za každou cenu
a zatím hledat nové majitele.
@Sisika9 píše:
Známí řešení taky odkládali, než se jednou na 30 vteřin neotočili. Naštěstí se miminu jizva v obličeji zahojila, ale o centimetr vedle a bylo po oku. Dokud musí být doma, tak košík za každou cenua zatím hledat nové majitele.
Košík je fakt blbý nápad, může zranit i košíkem.
@Hanka1 Bohužel, táta má provizorní bydlení, kam by se vlastně ani nevešla a mamka by ji nezvládla po zdravotní stránce.
Právě - košík je kovový a kdyby se na něj vrhla, i tak by mu mohla ošklivě ublížit.
Možná žárlí nebo nemá nějakou předchozí špatnou zkušenost s dětma?
Až mimino začne lozit, vezme psovi hračku nebo ho zataha za ocas, tak bude obrovské neštěstí na světě. Sorry, ale mazlik nemazlik, letěl by z baráku raketovou rychlostí… Žádný pes na světě by mi nebyl dražší, než bezpečí mého dítěte. Nedokážu si představit, že bych nemohla doma ani v klidu na záchod, aby se něco nestalo.
@Pajka89 Jak jsem psala, fenka je v zavrene kleci, takže teď to takto řešíme, ale jasně, není to moc udržitelné.
Zároveň si myslím, že z něho má možná strach a také žárlí, ale otázka je, zda se s tim dá něco dělat.
Hlavně otázka je co bude dělat až malý začne být mobilní. Teď je to víceméně ležící mimino. Řešíte to kde se dá
Tak třeba se to vyřeší. Ale raději bych začala hledat nový domov
Snažíme se udělat max, ale pravda je, že mám pocit, že se to spíš horší. Malý se teď už pláží, takže to opravdu jisti ta klec. Ale samozřejmě bude hůř, než bude zase líp. Ale jistotu nebudeme mít asi nikdy. Do toho se dá předpokládat, že tu fenka klidně ještě pět let může být.
Za prvé cvičitel, který vysloví slovo elektrický obojek v souvislosti s používáním se psem je nekompetentní…Dosaď si cokoli velmi vulgárního.
A za druhé, za daných okolností pro psa najděte jiný domov, je to ohrožení pro dítě a týrání pro psa, který musí být obrovskou část dne zavřený v kleci. Tu klec třeba trošku hůř zavřete, otočíte se a pes bude čekat na to, aby vystartoval. Šance, že se tohle zlepší, je fakt minimální, spíš může být hůř, pes už je celkem starý a bude potřebovat svůj klid a pohodlí a to s lezoucím dítětem nejde dohromady.
@Mariane.B Děkuji, šli jsme právě k pánovi který se na stafiky zaměřuje, proto jsem měla důvěru. Ještě uvidím, co nám příští týden řekne psi psycholog. Nedokážu si zatím představit ji někomu dát, ani nevím, jak se nový domov hledá. Byt samozřejmě obzvlášť zvenku vypadá ten případ dost jasně ![]()
Ale ještě bych doplnila že v kleci je opravdu jen když je to nutné, má tři hodinové procházky každý den, je s námi na gauči, v posteli, mazlíme ji. Zároveň jsem myslela, že i díky tomu to bude v pohodě a není..
Já bych pejskovi hledala nový domov, ačkoliv nejsem zrovna příznivec zbavování se mazlicku, tak tohle by se mi sakra nechtělo riskovat, není to civava, aby nějaká potyčka skončila maximálně jizvou. Za chvíli bude hůř, jestli psa nervuje ležící mimino, tak co bude dělat, až dítě začne běhat? Miz psa neustále v kleci je snad horší, než ho dat někomu, kde bude mít klid a kosik taky není řešení, když už nekousne, tak muze ublížit jinak, stačí aby dítě povalil, zalehnul nebo drapem skrabnul, já takhle měla škrábanec přes cely obličej, o to sem byla už skoro v pubertě a jen jsem psa ve hře rozdovadela. Co mám deti, tak mám celkem respekt z kombinace dítě a zvíře. Dceru radši nenechavam bez dozoru ani s kotetem, to je hned.