Fermentované potraviny akné

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
39
7.11.23 13:55

Fermentované potraviny akné

Dobrý den všem 😇 prosím vás chci se zeptat trpím s akné především na čele 😞 zkusil jsem všechny různé produkty ale ty mi nepomohli 😞 a skončil jsem na CURACNE 😞 ale hodně krát jsem i slýchával že na na to i vliv strava.. tak jsem omezit lepek i mléčné výrobky a sladkosti a podobně.. dříve jsem to jedl furt ale nezaznamenal jsem úplně zhoršení jako teď 😭 a pak jsem si přečetl že můžou pomoci fermentované potraviny ale já fermentované jídla jsem jedl ale jenom z mléčných výrobků hlavně jogurty a tady mám problém vždycky když si dám jak kysané zelí nebo kombuchu nebo ten jogurt (třeba Řecký) tak mi vyskáčou malí pupínky některé s bílou hlavičkou 😞 ale když nic takového nejím tak to je čistý 😞 můžete mi prosím někdo vysvětlit co to může znamenat? Třeba histamin? Ale nikde jsem se nevycetl že by histamin zhoršoval nebo tvořil akné 😞 budu moc rád za rady a odpověďi děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11667
7.11.23 14:28

Kdysi jsem se s lékařkou bavila o histaminové intoleranci (mám ji mnoho let ) a ta mi říkala, že se setkala právě s tímto - akné vyvolané hist. intolerancí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.11.23 14:32

@Evkad mě právě moje dermatoložka říkala že neexistuje žádná studie že by histamin by měl něco s akné společného 😞 tak nevím nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11667
7.11.23 14:40

@Robin2d3 dřive jsem chodila k primáři, který tohle i další intolerance neuznával.
Potom odešel a najednou už není na celé alergologii s hist. intolerancí apod. problém a nechávají dělat i testy, které tam dříve nešly.

Tuhle informaci o akné mi při řeči dala lékařka, která tam byla na stáži z jiného kraje a právě s tím akné vs.HIT měla zkušenost. HIT je v ČR relativně mladá, proto asi moc studií nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
7.11.23 16:15

Manžel ma s akné problemy řadu let, na koznim na nem vyzkouseli kdejaky dryjak, naprosto bez efektu. Postupně jsme došli k tomu, že to ma rozhodně ze stravy. Největší problém je např. nebo pivo. Třeba po té kombuche se taky vždycky úplně osypal. Nedavno jsme přišli na to, že mu vadí i vejce. Momentálně jí jenom bio hovězí, fazolové lusky a snese dusene zelí. A konečně se mu to akné vycistilo, takže teď může postupně zkoušet zařazovat potraviny a sledovat, co snese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí