Fialka a péče o ni

360
4.11.11 14:52

fialka a pece o ni

ahoj holky, prosim o radu…
pred mesicem jsem dostala krasnou fialovou fialku v kvetinaci - spousta krasnych kvetu. bohuzel ale během chvilky mi kvety uvadly :-( A to jsem se tak radovala, bylo mi receno, ze fialka vydrzi kvest dlooooouho.
CO se tyka pestovani kvetin, nemam zatim moc zkusenosti,jsem spise zacatecnik.
PROSIM kdo mate doma fialky, muzete mi poradit? Kde ji mate? pry maji radeji chladnejsi prostredi?
Takze: kde ji mate „ubytovanou“, kdy a kolik zalivate, cim hnojite a jak vam (od kdy do kdy) kvetou?
diky moc za typy a rady zkusenych :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
4.11.11 14:56

Je normální, že po přesunu z obchodu domů odkvete…

Já je mám na parapetu v ložnici a na chodbě (takže chladněji, ale měla jsem je i jinde…), mají rády spíš širší, nižší květináč, zalívat do misky dospod, ať nezahnívá „srdíčko“, odkud vyrůstají listy.
Dávám obyč zeminu pro pokojové kytky, nehnojím ničím.
Kvetou tak průběžně, jak se jim chce=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
4.11.11 15:14

Ahoj Aleno :mavam: Taky mám fialky na parapetu v chladnějších místnostech orientovaných na sever a západ, hnojím kristalonem plod a květ jednou týdně, zalévám do misky dvakrát týdně a fialky kvetou prakticky pořád, od února do listopadu. Hodně štěstí při pěstování :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
4.11.11 15:30

Tak já jí mám taky na parapetech a to na různé směry,v chodbičce i obýváku.takže i chladno i teplo a prostě tomu přizpůsobím zálivku.Méně je více.Jak psala PIPET ,širší květináč,zálivka do misky a já zkouším prstem jak moc je suchá hlína a pak teprve zaluju,nemají rádi přemokření.Je to docela nenáročný.Kvete jak kdy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
4.11.11 15:35

Pokud fialka kvete, tak potřebuje zálivku větší, jinak pak květy rychle schnou. Taky se mi povedlo, že jsem na ní zapomněla a co vyrašily květy, ani nevykvetly a zaschnuly. Vždy mi vykvetou v chladnější místnosti, pak přenáším do obýváku a zalívám dost, kvetou pak dlouho. Pokud by náhodou chytla zemina plíseň, oloupej stroužek česneku a píchni ho částí do země.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
4.11.11 15:38

Na fialky je odborník moje mamka, té jdou snad i ve tmě :mrgreen: Já se snažím taky a dle rad starších tedy: je jedno v jaké místnosti je mám a kolik tam mám stupnů, ale teda nemají rády jižní slunce - spálí jim listy, zalívat dle potřeby do podmisky,nikoliv do květináče. No a já teda nehnojím a kvetou skoro pořád a opravdu dlouho. To, že ti květy uvadly, bych rovněž zdůvodnila změnou prostředí po přenosu z obchodu.
Jo zalívám spíš mín, než víc. Na přelití jsou opravdu dost citlivé. Hodně štěstí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.11.11 20:16

Já ji mám v obýváku poblíž televize, máme velký LCDéčko, který dost hřeje, takže fialka je v teple, zalévám ji ve chvíli, kdy začnou uvadat listy, a zalévám shora. Když si vzpomenu, píchnu do ní hnojivové tyčinky pro kvetoucí rostliny. Původně jsem měla jeden lístek s kořínky od kolegyně z práce, teď už ji mám docela velikou a kvete bohatě. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.11.11 20:20

Takhle jsem ji tenkrát dostala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.11.11 20:23

A tohle je fotka z května loňského roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
9.11.11 12:33

Holky, díky moc za typy - ja ji mam v chodbe - cca 22°C. Dle moudrych knih je to ideal… planuju jji dat taky do loznice, ze tam bude chladněji, ale vzhledem k kprobihajici rekonstrukci - musi vydrzet zatim v te chodbe.
Budu zalevat do podmisky a uvidim, co bude… snad mi vykvete…

Jeste 1× diky a krasny den vsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
18.1.12 12:16

Mně když raší listy a ne květy a vím, že má světla dost (na okně), tak jí pár lístků uštípnu a pak mi vždycky vykvete. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
19.3.12 13:32

Ahoj, nechci zakládat novou, diskuzi, neboť ctím nynější pravidla :jazyk: , ale ráda bych se zeptala, co s odkvetlým hyacintem? Jak se o cibulku postarat, aby mi kvetl příští rok znovu. Mohu jej vysadit na zahradě, nebo raděj nechat zavadnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
21.8.13 08:40

@Davdan Jé, tuhle geniální radu jsem teď taky někde vyčetla. Tak jsem jí hned vyzkoušela, protože fialka mi nekvetla už rok a půl. Ve středu jsem uštípla asi osm spodních lístků a v úterý jí jdu zalít a co nevidím? Asi 10 poupat :D To snad ani není možné, taková rychlost :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí