Přesazení orchideje

9299
31.10.11 10:42

Přesazení orchideje

Zdravím všechny příznivce orchidejí. Potřebuju poradit s přesazením Phalaenopsisu. Chtěla jsem přesazovat všechny najednou, ale nějak se mi zbláznily a začínají vyhánět nové stvoly a poupata. Někdo říká, že se přesadit může a někdo že nesmí, když jsou takto připravené ke kvetení. Jak to teda je??? Na jedné už mám novou rostlinku a včera jsem si všimla, že jí začíná růst stvol, mohu tuto rostlinku provizorně zasadit do odstřihnuté plastové lahve??? Jaký na to máte názor?

Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
31.10.11 11:04

Ahoj, no orchideje by se v tuto dobu přesazovat neměly, protože hrozí jejich poškození a ony ještě chvíli ve starém květníku vydrží. Jinak já svou přesazovala když měla poupata rozkvetlý a teď se mi taky zbláznila, vykvetlo jí poslední poupě, který jsem si myslela že je tak malý, že už nevykvete a najednou rychle vyrostlo a vykvetlo (asi jí vadilo, že jsem se rozhodla pro odstřihnutí) a navíc se mi na tom stonku ještě objevily další poupata, takže čekám až ty odkvetou abych ten stonek mohla odstřihnout. Takže přesadit můžeš, ale s velkou opatrností, abys je nepoškodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
31.10.11 11:13

Holky a čím a jak hnojíte, známá si koupila nějaké hnojivo na listy a to prý stačí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
31.10.11 11:14

Já poupata rozkvetlý ještě nemám,ale asi přesadím jen tu dceřinou rostlinku. Myslíš,že by mohla vydržet v tý lahvi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
31.10.11 11:16

Mám přímo hnojivo na orchideje, to dám do vody a rozprašovače, dá se tam fakt maličko a postříkají se tím listy a stačí v době kvetení 1× za 14 dní a v době „spánku“ 1× měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
31.10.11 11:16

Já jsem používala sprej na listy,ale vyhodila jsem ho,bo listy rostly jak z vody,a pak se mi orchidej převracela.Já nehnojím ničím.Jen jednou za 14 dní je na půl dne namočím do vody.

• Citovat
  • Upravit
11502
31.10.11 11:17
Mazlucha píše:
Já poupata rozkvetlý ještě nemám,ale asi přesadím jen tu dceřinou rostlinku. Myslíš,že by mohla vydržet v tý lahvi?

No, asi by tam vydržela, květníky jsou taky umělohmotný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
31.10.11 11:20
levmah28 píše:
Já jsem používala sprej na listy,ale vyhodila jsem ho,bo listy rostly jak z vody,a pak se mi orchidej převracela.Já nehnojím ničím.Jen jednou za 14 dní je na půl dne namočím do vody.

Já v létě namáčím 1× týdně na celý den a v zimě 1× za 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
31.10.11 11:23

Mám hnojivo přímo na orchideje, hnojím jednou za 14 dnů a někdy jednou za měsíc. Namáčím 1× týdně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
31.10.11 11:25
Pettulle píše:
levmah28 píše:
Já jsem používala sprej na listy,ale vyhodila jsem ho,bo listy rostly jak z vody,a pak se mi orchidej převracela.Já nehnojím ničím.Jen jednou za 14 dní je na půl dne namočím do vody.
Já v létě namáčím 1× týdně na celý den a v zimě 1× za 14 dní.

1× za 14 dní, to fakt stačí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
31.10.11 11:28

Já je nenemáčim,zalejvám kdy si vzpomenu a mám je krásný.Jedna mi kvete už rok a půl stále dokola.Bojim se že když bych se o ně začala starat nebo je přendala na jiný místo tak je konec :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
31.10.11 11:29

Holky dík já si teda koupila také hnojivo na ty listy, ale na všechny pokojové rostliny, tak zkusím přímo na ty orchidee. :palec: Čtu, že některé ani nehnojíte a to kvetou a prospívají, když jen namáčíte do vody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
31.10.11 11:40
katyca píše:
Holky dík já si teda koupila také hnojivo na ty listy, ale na všechny pokojové rostliny, tak zkusím přímo na ty orchidee. :palec: Čtu, že některé ani nehnojíte a to kvetou a prospívají, když jen namáčíte do vody?

Ano, ona ta kůra nasaje potřebnou vodu,pak ji nechám pořádně okapat a perfektně vydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
31.10.11 11:42

A jak dlouho necháte namočené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
31.10.11 11:45

Mazlucho,mojím orchidejím to stačí,mám je pořád v květu a na východní straně.V létě kůru trochu rosím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1