Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Petrinka81 píše:
Holky mám dotaz-na již odkvetlém výhonu se mi udělal další květ…ale zjistila jsem,že to není jen květ,ale jakoby celá nová rostlinka!!!
Co s tím…bojím se to oddělit,ale zase aby to nebralo sílu původní rostlině-neb už má vidět další dva výhony,na kterých budou květy
Poradíte?máte zkušenost?
Roslinka musí mít dostatek vzdužných kořínků.Někde píšou,že stačí 5 cm dlouhé,ale myslím,čím delší tím lepší.Já chtěla taky oddělovat,ale mám ji furt na matčiné rostlině a to už mi na nové roslině vykukuje stvol,takže počkám až popovyroste a oddělím to.
Mazlucha píše:Petrinka81 píše:Roslinka musí mít dostatek vzdužných kořínků.Někde píšou,že stačí 5 cm dlouhé,ale myslím,čím delší tím lepší.Já chtěla taky oddělovat,ale mám ji furt na matčiné rostlině a to už mi na nové roslině vykukuje stvol,takže počkám až popovyroste a oddělím to.
Holky mám dotaz-na již odkvetlém výhonu se mi udělal další květ…ale zjistila jsem,že to není jen květ,ale jakoby celá nová rostlinka!!!
Co s tím…bojím se to oddělit,ale zase aby to nebralo sílu původní rostlině-neb už má vidět další dva výhony,na kterých budou květy
Poradíte?máte zkušenost?
Děkuji,tak ji tam nechám ![]()
Já tam mám právě krásný květ+listy,vykukují 2 kořeny a vyrůstá i další stvol ![]()
Ahoj holky,oživuji moji diskuzi z listopadu 2011.
Tak už jste přesazovali???Já stále ne pořád kvetou a kvetou ![]()
Tak vám sem hodím nějaké fotečky,mám tam i dceřinou rostlinku,která již kvete a ta žlutá je nejnovější teď z února ![]()
Hezké orchidky, já mám 2, ale zálusk mam na další. Jednu musím přesadit, ale už ji přesazuju krapet dýl ![]()
já přesazuji i když kvetou, ostříhám většinu kořenů, dám nový kůrový substrát a vrátím do stejného květníku, po ostříhání kořenů pár dní nezalévám.
@Pettulle píše:
Hezké orchidky, já mám 2, ale zálusk mam na další. Jednu musím přesadit, ale už ji přesazuju krapet dýl
Takže jsi taky ještě nepřesazovala??? Já se na to chystám taky dlouho a pořád to nevychází ![]()
@radka101 píše:
já přesazuji i když kvetou, ostříhám většinu kořenů, dám nový kůrový substrát a vrátím do stejného květníku, po ostříhání kořenů pár dní nezalévám.
Stříhání kořenů v květu bych se bála a pak bych je dala do většího květníku. Kolik jich máš? Kvetou po ostříhání kořenů normálně? Ošetříš nějak pak ty kořeny po ostříhání?
@Mazlucha Mám jich asi 7. Věř mi nic jim to nedělá. Přijde mi, že vydrží všechno. Větší květníky nedávám, protože za pár let bych na ně těžko sehnala správnou velikost. Proto stříhám ty kořeny, pak se zpět vejdou do stejné velikosti. Už jsem dokonce i jedný ostříhala v plném květu 2/3 kořenů a nic se nedělo. Kořeny nijak neošetřuji, jen několik dní nezalévám, aby rány stačily zaschnout.
Bohužel u sebe žádný nemám, kdyžtak až odpolko.
Jo a nemáte někdo zkušenosti s pěstováním těch zakrslejch orchidejí. Nedají se přinutit ke kvetení, když jsem přesadila do většího květníku, docílila jsem akorát toho, že se orchidej zvětšila, ale pořád ne a ne znovu kvíst, už ji mám minimálně 3roky a ještě nekvetla.
@radka101 píše:
Bohužel u sebe žádný nemám, kdyžtak až odpolko.Jo a nemáte někdo zkušenosti s pěstováním těch zakrslejch orchidejí. Nedají se přinutit ke kvetení, když jsem přesadila do většího květníku, docílila jsem akorát toho, že se orchidej zvětšila, ale pořád ne a ne znovu kvíst, už ji mám minimálně 3roky a ještě nekvetla.
Tak já ne a čemu vůbec říkáš zakrslá orchidej? To jsou ty co mají malinký květy?
Mazlucho, mě jedna žene na květ a druhá mi právě odkvetla, takže jsem květ ufikla, tak není co fotit, zatím. A doufám, že mi dítko tu jednu nezlikviduje dřív než vykvete. Jinak tu co mi žene na květ jsem přesazovala loni, takže to zatím nepotřebuje, ale ta co mi odkvetla, tak tu jsem si loni koupila a ta teda potřebuje přesadit, ale nějak nejsou lidi. Mám necelý měsíc do porodu a na přesazování se necítím, takže bude muset holka ještě chvíli vydržet.
Radko, tak pokud mají být malý celý, tak je divný, že se ti zvětšily
, jinak já mam 2 normální, ale mam zálusk na jednu větší.