Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahojda, nerosím, zalejvám, když si vzpomenu a to jen trošku a ani nehnojím, vždycky odkvete a začne rašit další šlahoun a pučet poupata, takže na přesazování se taky chystám, ale stále mi nekvejtá ![]()
Hlavně kořeny už prorostly i spodkem květináče, tak nevím jak pak to přesazení přežije ![]()
Holky a co teplota je tam 15 -18 tak jsem jí dala do chladna, ale příjde mi to docela zima ![]()
katyca píše:
A jak dlouho necháte namočené?
Dvě hoďky, ale někdy déle, když zapomenu,že je mám namočený, důležité je aby pak pořádně odkapaly a nestály ve vodě
Jééé, děkuji za tohle téma
Právě jsem si donesla domů pátou orchidej
…když jste tu takové znalkyně…nevíte jak by se dala orchidej rozmnožit
?
Jinak nehnojím, zalévám jak si vzpomenu - jsem na to děsná, ale kvetou všechny o 106 ![]()
xxxxxx píše:
Jééé, děkuji za tohle témaPrávě jsem si donesla domů pátou orchidej
?
Jinak nehnojím, zalévám jak si vzpomenu - jsem na to děsná, ale kvetou všechny o 106
joo ona ta péče nepéče je asi nejlepší, holt pozná dobrého člověka a to jí stačí k růstu
![]()
Mazlucha píše:Pettulle píše:1× za 14 dní, to fakt stačí?levmah28 píše:Já v létě namáčím 1× týdně na celý den a v zimě 1× za 14 dní.
Já jsem používala sprej na listy,ale vyhodila jsem ho,bo listy rostly jak z vody,a pak se mi orchidej převracela.Já nehnojím ničím.Jen jednou za 14 dní je na půl dne namočím do vody.
jj stačí jí to, namáčím na 24 hodin cca.
Ahoj holky.
Můžu se zeptat?
Mám orchidej už 2 a půl roku. Před víc jak rokem odkvetla a ten stonek uschnul tak jsem ho ustřihla a od té doby nic. Žádný šlahounek ani květ
Myslíte že ještě někdy pokvete? Listy má pěkné, dorůstají, jen ty květy ne a ne ![]()
katyca píše:
Holky a co teplota je tam 15 -18 tak jsem jí dala do chladna, ale příjde mi to docela zima
Teplota kolem 20, já je mám v obýváku,kdy se v zimě topí nejvíc a ještě doporučují přes noc přichlazovat,takže vypínám topení. Teplota by neměla klesnout pod 15 stupňů,to jim škodí
Mazlucha píše:katyca píše:Teplota kolem 20, já je mám v obýváku,kdy se v zimě topí nejvíc a ještě doporučují přes noc přichlazovat,takže vypínám topení. Teplota by neměla klesnout pod 15 stupňů,to jim škodí
Holky a co teplota je tam 15 -18 tak jsem jí dala do chladna, ale příjde mi to docela zima
A já jí dala na verandu , aby tam měla zimičku
, tak hned napravím
![]()
Příspěvek upraven 31.10.11 v 12:06
xxxxxx píše:
Jééé, děkuji za tohle témaPrávě jsem si donesla domů pátou orchidej
?
Jinak nehnojím, zalévám jak si vzpomenu - jsem na to děsná, ale kvetou všechny o 106
Sama by měla hodit dceřinou rostlinku,jinak se asi nerozmnoží, prý pak jedině nějak opylovat vatičkou.
ww píše:
Ahoj holky.Můžu se zeptat?
Mám orchidej už 2 a půl roku. Před víc jak rokem odkvetla a ten stonek uschnul tak jsem ho ustřihla a od té doby nic. Žádný šlahounek ani květ
Myslíte že ještě někdy pokvete? Listy má pěkné, dorůstají, jen ty květy ne a ne
no já stonky nestříhám, prý může vyrazit další šlahoun i z něj, vždycky počkám až odeschne sám. Ale nikdy se mi nestalo, že by vyrazil šlahoun z toho usychyjícího. na jakém stanovišti jí máš?
ww a na jaký je máš straně? nejvíc milují severní okno.
Jinak holky, pokud byste chtěly vědět víc, tak tady je přímo skupina: https://www.emimino.cz/…tak-o-50876/
Jinak co jsem poznala, tak Phal nemá rád přílišnou péči, stačí když si na něj jen tak někdy sem tam vzpomenu ![]()
Boudice, no tak to bude asi horší, tam pak jedině zkusit opatrně ty kořínky prostrkat.
Boudice23 píše:ww píše:no já stonky nestříhám, prý může vyrazit další šlahoun i z něj, vždycky počkám až odeschne sám. Ale nikdy se mi nestalo, že by vyrazil šlahoun z toho usychyjícího. na jakém stanovišti jí máš?
Dlouho jsem ji měla v ložnici na poličce u okna, je tam i chladno, ale teď jsem si ji dala do obýváku na východní okno
Ten šlahounek byl suchý proto jsem ho ustřihla. Já tomu nerozumím ![]()
ww píše:
Pokud ho máš úplně suchý můžeš odstřihnout celý,aby se ti orchidej nevysilovala.Pokud je ještě zelený může se ustřihnout nad třetím očkem, někde píšou,že stačí,aby byl stvol dlouhý 20 cm,já tomu nevěřila a každý ustřižený mi teď vyhnal nové stvoly
Phala mám v obýváku, kde máme 23 stupňů, jinak chlad mají prý rády Dendrobium, tu jsem si chtěla pořídit, ale zatim váhám, protože Phaly nevoní. Takže záleží na druhu orchidky.