Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj holky
v patek jsem mela depku a pritel jel nakoupit a udelal mi prekvapeni a dovezl mi ruzi,fialku a ted si na ten treti nazev nemuzu vzpomenout
jsem na tohle uplne blba
muzete mi nekdo poradit jak casto mam zalivat? a horem nebo spodem? davam fotku,treba nekdo pozna i to treti
dekuju
![]()
Ahoj já zelévém 1 týdně a hnojím každý 2 týdny. Tamta vypadá jako begónie nebo nějaká tlustice
, ale nejsem si jistá. Jo a já zalevém ze zhora ne na listy, a kontroluji misku druhý den, aby tam nebyla voda. Někdy je nechám pořádně nacucat a pak nechám odkapat. ![]()
jo jo je to begonie ja si nemohla vzpomenout a to musim hnojit?
fakt jsem uplne blba ![]()
Ahoj, nevím jak růže, ty mi taky nejdou, ale fialku určitě zalévej jen do misky a opravdu jen trochu. Nesmí se dostat voda na listy a vůbec není na škodu když zemina uplně uschne. Rozhodně nesmí stát ve vodě a nesmí být zemina přelitá, nacucaná - je to „africká“ fialka zvyklá na sucho. A když jí dáš třeba na parapet na západní nebo severní stranu, tak krásně pokvete a dlouho.
No většinu kytek musíš hnojit, aby ti kvetly a dobře prospívaly. ![]()
katyca píše:
No většinu kytek musíš hnojit, aby ti kvetly a dobře prospívaly.
Mam fialky uz nekolik let a vubec nehnojim, zalevam asi jednou tydne, nebo jak si vzpomenu, kvetou skoro porad.
vevci píše:katyca píše:Mam fialky uz nekolik let a vubec nehnojim, zalevam asi jednou tydne, nebo jak si vzpomenu, kvetou skoro porad.
Záleží jaká je to typ, jsou filaky staré odrůdy a ti opravdu stačí pouze nová, nové šlechtěné je lepší hnojit, jsou vytálnější a časteji kvetou a nejsou tak náchylné na nemoci a parazity.
holky dekuju tak to jsem teda zvedava jak mi to pujde
nechtela bych aby umreli… ![]()
katyca píše:vevci píše:Záleží jaká je to typ, jsou filaky staré odrůdy a ti opravdu stačí pouze nová, nové šlechtěné je lepší hnojit, jsou vytálnější a časteji kvetou a nejsou tak náchylné na nemoci a parazity.katyca píše:Mam fialky uz nekolik let a vubec nehnojim, zalevam asi jednou tydne, nebo jak si vzpomenu, kvetou skoro porad.
Ja nevim co je to za odrudy,je mozne ze ty starsi, protoze je mam od tchyne, a fakt rostou skoro samy. Krasne se mnozi, nadhera.
Ja jsem jinak na kytky takovy patlal, bud mi uhniji nebo uschnou, jedine cemu se dari jsou jen ty fialky ![]()
vevci píše:katyca píše:Ja nevim co je to za odrudy,je mozne ze ty starsi, protoze je mam od tchyne, a fakt rostou skoro samy. Krasne se mnozi, nadhera.vevci píše:Záleží jaká je to typ, jsou filaky staré odrůdy a ti opravdu stačí pouze nová, nové šlechtěné je lepší hnojit, jsou vytálnější a časteji kvetou a nejsou tak náchylné na nemoci a parazity.katyca píše:Mam fialky uz nekolik let a vubec nehnojim, zalevam asi jednou tydne, nebo jak si vzpomenu, kvetou skoro porad.
Ja jsem jinak na kytky takovy patlal, bud mi uhniji nebo uschnou, jedine cemu se dari jsou jen ty fialky
Dobrý deň. Volám sa Tinka a mám 12 rokov. Mám veľkú záľubu v pestovaní kvietkov.
Minulý rok som si zasadila lístok s fialky a z neho mi začali postupne vyrastať ďalšie malé lístočky. Chcela som sa opýtať na pár otázok: 1.Neviete náhodou prečo mi ten veľký list ktorý som zasadila ako prvý uvädol? 2. Ako často ich mám polievať? 3. Mám ich polievať veľa alebo stačí len menej? Prosím odpovedzte mi. Naozaj ma to veľmi zaujíma. Ďakujem veľmi pekne ![]()
Pokud jde o africkou fialku, tak ta se zalévá zásadně do podmisky! voda se nesmí dostat na listy.. zálivka je méně častá, pokud jde o květy, tak když uschnou, odstraním je a vzápětí se objeví nová poupata