Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pettulle píše:
ww a na jaký je máš straně? nejvíc milují severní okno.Jinak holky, pokud byste chtěly vědět víc, tak tady je přímo skupina: https://www.emimino.cz/…tak-o-50876/
Jinak co jsem poznala, tak Phal nemá rád přílišnou péči, stačí když si na něj jen tak někdy sem tam vzpomenu
Boudice, no tak to bude asi horší, tam pak jedině zkusit opatrně ty kořínky prostrkat.
no ale stejně musím počkat až odkvete ne?no květináč pak asi rozstříhám, ale jsem zvědavá jestli v tom ještě vydrží, no co jiného jí zbyde, takhle přesadím asi až na jaře, dáte mi typ do čeho (jaký substrát, kůra) přesadit?
Holky a tohle by jste ustřihly? Jestli ano, tak kde? Furt váhám a nevím
![]()
(ten „výhonek“ vlevo - vpravo roste nový)
Pettulle píše:
Phala mám v obýváku, kde máme 23 stupňů, jinak chlad mají prý rády Dendrobium, tu jsem si chtěla pořídit, ale zatim váhám, protože Phaly nevoní. Takže záleží na druhu orchidky.
mám oba tyhle druhy vedle sebe a pečuji o ně stejně a zatím se jim daří, nebo mám pečí nějak rozlišit?
Mě začínal růst další při odkvétajícím, takže jakmile odkvetl, tak jsem stříhala a teď než jsem ustřihla, tak si na tom samém stvolu pustil poupata a vypadá to dost blbě ![]()
Boudice23 píše:Pettulle píše:mám oba tyhle druhy vedle sebe a pečuji o ně stejně a zatím se jim daří, nebo mám pečí nějak rozlišit?
Phala mám v obýváku, kde máme 23 stupňů, jinak chlad mají prý rády Dendrobium, tu jsem si chtěla pořídit, ale zatim váhám, protože Phaly nevoní. Takže záleží na druhu orchidky.
Pokud se jim daří, tak nemusíš.
Holky moc děkuji za rady a omlouvám se, že jsem se takhle vtírla ![]()
Ta moje se mi rozrůstá po celém okně,a už mi padá na stranu ![]()
xxxxxx píše:
Holky a tohle by jste ustřihly? Jestli ano, tak kde? Furt váhám a nevím![]()
![]()
(ten „výhonek“ vlevo - vpravo roste nový)
Já bych zatím nestříhala a pak až by seschl tak bych odstřihla jakoby pod tím véčkem
levmah28 píše:
Ta moje se mi rozrůstá po celém okně,a už mi padá na stranu
no, je vidět, že se jí daří moc dobře ![]()
levmah28 píše:
Ta je krásná, je vidět, že se jí daří
levmah28 píše:
Nádhera ![]()
Ahoj holky,chci se zeptat když je zastřihujete.Zastřihujete pod třetím očkem nebo nad ním.Snad jste mě pochopily.Děkuji ![]()
Pettulle píše:
Ahoj Petul, mají se stříhat nad 3. očkem
Holky mám dotaz-na již odkvetlém výhonu se mi udělal další květ…ale zjistila jsem,že to není jen květ,ale jakoby celá nová rostlinka!!! ![]()
Co s tím…bojím se to oddělit,ale zase aby to nebralo sílu původní rostlině-neb už má vidět další dva výhony,na kterých budou květy ![]()
Poradíte?máte zkušenost?