Fialový žalud :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.9.14 18:51

Bolavý žalud

Synovi je už skoro 6. Pindíka si přetáhl sám někdy po 3tím roce. Ale od těch 3 let do teď trvá problém, že mu nejde šáhnout (ani on sám) na obnažený žalud, když mu ho chci omýt pořádně – zústavají mu tam kouseky smegma – tak řve jak tur, že to bolí. Stejné odmítá, když mu říkám, aby si to ošmudlal sám.

Je to normální nebo je to nějaký problém?

• Citovat
  • Upravit
1142
19.9.14 19:24

Nevím, co jsou kousky smegma… Ale jestli vidíš problém, tak k pediatrovi a ať tě pošle na odborné vyšetření (dětská urologie). Tam se dovíš víc, než tady. To místo je hodně citlivé, tak jdi co nejdřív, ať klukovi nevyrobíš psychický blok bo budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.9.14 19:53
@Anonymní píše:
Bolavý žalud

Synovi je už skoro 6. Pindíka si přetáhl sám někdy po 3tím roce. Ale od těch 3 let do teď trvá problém, že mu nejde šáhnout (ani on sám) na obnažený žalud, když mu ho chci omýt pořádně – zústavají mu tam kouseky smegma – tak řve jak tur, že to bolí. Stejné odmítá, když mu říkám, aby si to ošmudlal sám.

Je to normální nebo je to nějaký problém?

zvýšená citlivost by problém být mohla.. reaguje tak na všechno? pak je to divné.. poradila bych se s odborníkem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.14 19:53

ANonymní to řešíme každé mytí - se synem (za měsíc mu bude 7). Nechce si na něj nechat sáhnout, musí jen a sám a hodně opatrně - říká že ho to tak lechtá až to bolí. Ani přímej proud vody ze sprchy nesnese. Musí napřed na ruku a pak z ruky proud na pindíka. Občas sám otře prstem, když tam má smegma víc. Myslím si že je to tím jak ho maji schovanej předkožkou, kdyby měli obřízku nebyl by žalud tak citlivej (manžel je obřezanej tak proto to vím). Nic špatnýho to neni, neboj :hug:

• Citovat
  • Upravit
1142
19.9.14 20:26

Aha, už vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
19.9.14 21:05

Holky, teď jste mne dostaly…mám kluka necelé 3 roky a nic takového jsem nedělala nikdy a nikdy o tom nemluvil ani pediatr. Může mi někdo dát návod, jak to dělat, ev. od jakého věku? Moc dík

Příspěvek upraven 19.09.14 v 21:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.14 21:11
@Anonymní píše:
ANonymní to řešíme každé mytí - se synem (za měsíc mu bude 7). Nechce si na něj nechat sáhnout, musí jen a sám a hodně opatrně - říká že ho to tak lechtá až to bolí. Ani přímej proud vody ze sprchy nesnese. Musí napřed na ruku a pak z ruky proud na pindíka. Občas sám otře prstem, když tam má smegma víc. Myslím si že je to tím jak ho maji schovanej předkožkou, kdyby měli obřízku nebyl by žalud tak citlivej (manžel je obřezanej tak proto to vím). Nic špatnýho to neni, neboj :hug:

U nás je to hodně podobné jak popisuješ. Tak snad se to časem upraví.

• Citovat
  • Upravit
1142
19.9.14 21:21
@eva333 píše:
Holky, teď jste mne dostaly…mám kluka necelé 3 roky a nic takového jsem nedělala nikdy a nikdy o tom nemluvil ani pediatr. Může mi někdo dát návod, jak to dělat, ev. od jakého věku? Moc díkPříspěvek upraven 19.09.14 v 21:12

Jemně stáhneš předkožku a opláchneš vodou (ve vaně, ve sprše). Odmyje se tak ten bílý mázek (smegma, jak jsem už poučená :D )Dělá se to proto, aby se tam nepomnožily bakterie a nezačal tam nějaký zánět (svědění, štípání, pálení při močení). Nejdřív mu říct, vysvětlit, co budeš dělat - časem se to naučí sám. Nic na sílu! Jemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
19.9.14 21:22
@Abilka píše:
Jemně stáhneš předkožku a opláchneš vodou (ve vaně, ve sprše). Odmyje se tak ten bílý mázek (smegma, jak jsem už poučená :D )Dělá se to proto, aby se tam nepomnožily bakterie a nezačal tam nějaký zánět (svědění, štípání, pálení při močení). Nejdřív mu říct, vysvětlit, co budeš dělat - časem se to naučí sám. Nic na sílu! Jemně.

Moc díky, je možné, že manžel, když děti koupe, ho takto myje, nevím, nikdy jsem to neřešila a fakt jsem to netušila 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
19.9.14 21:36

@eva333 Tak se ho zeptej - ať nevysvětluješ něco, co dávno malý ví. A je to chyba pediatra - při roční prohlídce by měl kontrolovat i genitálie a poučit o hygieně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí