Jak předejít syndromu bílého pláště?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3624
30.8.13 13:36

Malá byla v 7 měsících na operaci a od té doby nesnáší všechny sestřičky, doktory a to stačí když jde jen se mnou k lékaři a jí samotné se to vlastně netýká s řve jako tur. Doufám, že se s věkem zlepší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1995
30.8.13 13:37

Mně mamka vyprávěla, že když dětská doktorka viděla dítě, které se bálo bílého pláště (nevím, jestli jsem to byla i já? :think: ), tak si ho před příchodem dítěte do ordinace sundala a byla v barevném. Pokud ale už teď vaše doktorka nosí barevná trika, tak to moc nepomůže. Stejně tak by to zřejmě moc nepomohlo na chirurgii, kde by ho to bolelo tak jako tak :( Pokud ale není moc nemocný, tak se už brzy přestane tak často s doktorkou setkávat, očkování rapidně ubudou a budou jen preventivky s obrázkem :) I tím, jak bude starší (o dost starší než teď :lol:, začne to lépe pobírat a bude se schopen i ovládat.
Jinak u nás v nemocnici nosí na dětských odděleních barevná trička (lékaři).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
klare
30.8.13 13:39

Nešlo by se třeba domluvit s pediatrou, že tam občas zajdete jen tak? Třeba jen mezi dveře, posadit na lehátko, klidně bych zkusila zavést odměnu, kterou budu dávat ještě v ordinaci („za statečnost“), až přestane ječet jen co uvidí doktorku, tak zkusit třeba poslechnout nebo něco jiného, co nebolí. Záleží ale na tom, jak je vaše doktorka vstřícná, ta naše šoupne po očkování (po domluvě s maminkou) sušenku a hned je líp. My chodíme i k zubařce už od půl roka „jen tak“ aby si zvykl, že mu někdo kouká do pusy, vidí mě, že mi doktorka neubližuje a pak si celkem klidně sedne se mnou, povozíme se na křesle, ukáže zuby a jdeme domů… Je to asi o komunikaci s lékařem a o hromadě času a trpělivosti, chce to trénovat…

• Citovat
  • Upravit
4780
30.8.13 13:40

Náš malej byl to samý. Teď jsou mu 3 a na preventivce už nebrečel, jen se nechtěl s dr. bavit.
Naše malá má 19m a řve jen vlezem do čekárny. Ale byli jsme s ní na ortopedii a tam dr. je oblečený v civilu a tam neřvala vůbec. Tak doufám že ji to taky přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
30.8.13 13:41

Jinak tedy ještě jeden poznatek, ale ten samozřejmě jako cokoliv jiného nemusí vždy fungovat. Když jdeme k doktorovi, nedělám z toho vědu a tvářím se, že to bude úplně normální. Nepředjímám obavy dopředu, co zase bude a tak. Pokud se stresuje rodič předem (to zase bude řevu, to bude ostuda a pod.), nervozitu přenáší i na dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
30.8.13 13:43

Nevím, někdo se prostě bojí a je fuk jesstli to je dítě nebo dospělý, já mám syndrom bílého pláště i v papírech přímo diagnostikovaný, všude jsem měla vysoký tlak a až mi dali holter na 24 hodin zjistili že pouze u lékaře a před lékařem kdy už se tam chystám mám tlak šílený a jinak naprosto nádherný. dokonce to tam poznamenalo i zvýšení tlaku v lékárně!!! jak ucítím doktořinu okamžitě mám nervy. kolikrát jdu jen pro recept a stejně mám nervy!! moje dcera ta rozhodně ale po mě není, doktory miluje, vč. očkování, vysloveně vyžaduje chodit k dr., po posledním očkování chodila týden kdy může jít zase. :mrgreen: dovedete si představit nás dvě, já nervy jen ucítím doktora a to vím že jdu jen s dcerou a hysterická dcera která nechce od doktora domů a mohla by tam být snad denně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
30.8.13 13:44

Myslim, že to je v tomhle věku běžný. Malej to měl taky, v čekárně si hrál, do ordinace nechtěl. V tomhle věku jsme taky absolovovali šití čela, to bylo děsný :zed:
Ale ted (bude mít v prosinci tři) už je to celkem v poho, nechá si totiž věci vysvětlit, navíc k doktorce ted chodíme hlavně se ségrou, takže jemu tam nikdo nic nedělá, naopak on je psychická opora pro ségru, vždycky jí zabaví, když dostává očkování :lol:
Já myslim, že se to zlomí, navíc ted tam nebudete chodit tak často a nebude tolik očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
30.8.13 14:00

Malá jednu chvíli taky měla před doktorem záchvat jekotu… nejhorší to bylo v nemocnici s laryngitidou, když jí bylo 18 měsíců… doktorka ji chtěla poslechnout, ale ona tak řvala, že mi říká, no, nic neslyším, běžte domů a dávejte léky, být tady pro ni nemá smysl :) a spravilo se to u nás hraním na doktorku, koupila jsem kufřík se stetoskopem, injekcí, teploměrem atd. a vyšetřovali jsme plyšová zvířátka, ukazovali si, co bude paní doktorka dělat (před preventivkou) atd. vzala si s sebou oblíbeného mědvěda a šlo to bez řevu… ale je fakt, že nemívá zdravotní problémy, takže jí doktorka nic moc nedělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
30.8.13 14:09

Máme s prckem úplně to samý, k dr. chodíme taky převážně jen na preventivky a očkování, jen jednou snad marodil, v čekárně si hraje, vypráví ale jak vidí že otvírá sestra tak se zarazí, a nehne se, mam ho celou dobu na ruce a stejně pokaždý brečí, a to už od miminka… taky si myslim že ví že ho píchali při očkování a že od nich neni nic dobrýho.. doufám že až bude starší a rozumnější že si to nechá vysvětlit.. už teď si říkám co bude za měsíc až pujdem na 18m preventivku.. když potkám sestru nebo doktorku venku tak se na ně směje, „povídá“ ale jak jsou v bílým tak konečná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
30.8.13 14:10

A při posledním očkování mu dala sestra za odměnu dětskou sušenku, tak si jí vzal a hodil jí to vzteky na zem k nohám :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
30.8.13 14:27

Ono to mozna bude i o povaze ditete. Treba muj syn chodi k dr. rad a myslela jsem si, ze se to zmeni po tom, co mel zaniceny penis a na urologii prosel bolestivym osetrenim (silene rval), ale on tam sel. na kontrolu zase s usmevem, az jsem to sama fakt nechapala. Proste asi to ma nejak v sobe, ja totiznic specialniho nedelam, proste rano reknu, jdeme k pani doktorce, ukazes ji… a jdeme.
Ono i spousta dospelych seboji lekare, zubare a pritom urcite teoreticky vi, ze je nutne tam jit a nic tak hrozneho se jim tam nebude dit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
30.8.13 14:29

U nás pomohl až mladší sourozenec, chodíme do poradny všichni tři a Anežka se postupně otrkala, když zjistila, že není předmětem zájmu. Teď v pohodě nakráčí do ordinace, přerovná paní doktorce magnetky na lednici a vyfasuje za to obrázek :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
30.8.13 15:01

Syn byl v 10.měsících na operaci, a ještě předtim mu na předoperační kontrole naše doktorka brala krev z ruky, to bylo teda dost hrozný to i vidět :? a od tý doby to samý, v čekárně dobrý ale jak přijdem k doktorce tak hroznej řev už ve dveřích, přitom ne vždycky mu dává injekci..a to nás nejspíš čeká další operace :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
30.8.13 15:05

Je to přesně jak píšeš..dítě si pamatuje, že mu doktor ubližuje, tak vyvádí..
Vidím to na svých dětech..první dvě očkované - klasický hysteráky, když viděly bílý plášt..dvojčata neočkovaná - s doktorkou jsou kamarádky, smějí se na ní a vykládají..
Jenom když si vzpomenu co dalo práce těm starším otevřít pusu a kouknout do krku..ty malé automaticky hlásí: pusu mám taky otevřít??.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.8.13 18:18

S Majdou pak pomohlo, když byla starší a dalo se s ní mluvit, tak říct, co jí budou dělat, že může trochu plakat, ale ať se nebojí, že tam budu s ní a pak půjdeme koupit do obchodu dobrůtku, jakou si vybere.

Minulý rok musela třikrát po měsíci na odběr krve, tak to už byla trochu krizovka hlavně ten třetí odběr, ale zvládla to. Sestřička taky dává odměny - bonbonky, tak Majda si pak jeden vzala, tak ji pobízím - No Majdi, jak se říká?
Majda vyhrkla - Nashledanou! a prchala do čekárny :lol:
Už se s ní dá prostě normálně mluvit, domluvit.
A to jsem do cca jejích dvou let v ordinaci pouze odezírala, slyšet byl jen řev :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí