Fibrilní křeče

184
17.6.10 08:44

Fibrilní křeče

Ahoj zdravím všechny maminky prosím o radu má někdo zkušenosti s křečema u vysoké teploty u dítka moje mala ma rok a pul a stalo se nam to v noci mela vysokou teplotu 40 a kdyz sem ji davala leky tak dostala ty krece ted uz je druhy den najipce vypada pry dobre a je bez teplot doktor rika ze si mysli ze je to 6 nemoc ale sem si hned neuvedomila ze uz ji podle nasi dr mela v 5 mesicich stalo se neco podobneho vam a jak dlouho byly vase ditka v nemocnici?? dekuji vsem za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17745
17.6.10 09:14

Ahoj!
Syn měl fibrilní křeče při oboustranném zápalu plic a vezla nás záchranka.
Já to viděla poprvé v životě a musím říct, že jsem byla notně vystrašená, ale lékař mi řekl, že je to varování organismu, že už jaksi „nezvládá“!
Malý měl také velmi vysoké teploty a bylo mu něco málo přes rok.
V sanitce mu dali Diazepam Desitin Rectal Tube a následně křeče ustaly.

Určitě bude tvé dítko v naprostém pořádku a držím pěsti :kytka: :mavam: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
17.6.10 09:20

Ahoj, my jsme měli křeče asi ve 2 letech. 3 noci za sebou jsme jeli na pohotovost (horečky kolem 40), tam Máťa dostal diazepam a jeli jsme domů. Třetí noc už jsem si řekla o diazepam domů, ať ho pořád netaháme do nemocnice a od té doby jsme křeče neměli nikdy (ťuk ťuk na dřevo :-)).
Ale je fakt, že měl ty křeče dost mírný, tak si nás ani v nemocnici nenechali. (my jsme si ty nemocnice vybrali s jinýma problémama)

Držím palce, ať jste brzo v pořádku a doma. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
17.6.10 10:34

dekuju za odpovedi male jsme doma ty krece zastavili nez prijela sanitka dali jsme ji pod studenou vodu a pritel ji jeste musel dychnou doplic nemohla se nadechnout v te kreci ja jsem to taky mela jako mimino ale nejsou schopni mi rict jak dlouho tam bude na jipku me za ni nepusti a na pokoj pujde mozna dneska odpoledne boze to sou muka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
2.7.10 14:59

Piškotku, já jsem jednou zachraňovala 4letou holčičku, která dostala fibrilní křeče z nastupující chřipky a vysoké horečky. Nebylo to nic moc příjemného, ale byla nakonec v pohodě. Teď nedávno jsem absolvovala kurz první pomoci a ptala jsem se přímo na tuto situaci, záchranář řekl, že to vypadá něpříjemněji, než to ve skutečnosti je, fibrilní křeče pak věkem odeznívají a že neslyšel, že by na to někdo zemřel, je to jen obrana organizmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Grace.00
14.10.10 20:27

fibrilní křeče

Ahojky. Fibrilní křeče jsou má noční můra. Malá je měla 2× a pokaždé jsem se bála, že umře. Absolvovaly jsem vyšetření na EEG, kvůli epilepsii - minulý týden. Je zdravá, ale při každé teplotě, sebemenším vzestupu prý stačí 37,2, tak dítěti začne otékat mozek a dítěti trpícímu na fibrilní křeče, se musí podat diazepam preventivně, hned. Prý mozek tou teplotou roste a pak nemá kam a to způsobuje křeče. Po každých křečích zůstane jizva, jako na srdci po infarktu. Když jsem se ptala doktorky, jak na křeče reagovat, tak říkala okamžitě do nemocnice. Přitom,když jsem volala jednou na pohotovost, tak mi říkali, abych vyčkala. Neuroložka potom ze mě udělala mámu nezodpovědnou. ÚÚÚf. Teď se chystám to říct do školky a dám jim tam minimálně 2 prášky diazep., kdyby náhodou. Ale ještě zvažuji jednu konzultaci u jiného neurologa. Šok ledovou vodou prý může způsobit smrt. To nedoporučuji. Hezký večer.

• Citovat
  • Upravit
167
27.4.13 22:13

Dobrej večer setkal ste se někdo s tím že křeče nastaly bez horečky děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
27.4.13 22:13

Dobrej večer setkal ste se někdo s tím že křeče nastaly bez horečky děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8675
27.4.13 23:38

@nicozjb krece bez horecky muzou byt epileptickeho puvodu…doporucuju pres detskou lekarku vysetreni u detskeho neurologa s EEG vysetrenim, kde moznou epilepsii vylouci ci potvrdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
28.4.13 00:04

I febrilní křeče můžou být po rychlém poklesu horečky, tedy ve chvíli, kdy je dítě bez horečky, ale samozřejmě tu ta souvislost s horečkou je. Pokud široko daleko žádné horečky nebyly, je třeba myslet na epileptické křeče- viz @Dadys .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
28.4.13 00:32

@nicozjb měli jsme doma asi před měsícem nepříjemnou příhodu, malej (4 měs.) měl 2 dny průjem, ale lehkej, nic dramatickýho, byl bez teplot, nálada dobrá, chuť k jídlu. A večer mi začal křečovat, oblouk, oči vsloup, šedivej, takže sanitka, JIP, a po 4 dnech zjistili, že má žlučníkový kameny 8o takže asi žlučníkovej záchvat :( takže křeče bez teplot ano, jen to byl takovejhle zvláštní důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
28.4.13 00:42

Neuro nás čeká v uterý to čekání zabíjí horečku neměla taky nás napadla epi tak uvidíme krev a sono mozku měla ok jen že větinou to spojují s horečkou a u nás ani ň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8675
28.4.13 12:42

@nicozjb ještě mě napadl minerálový rozvrat, ale píšeš, že krev měla v pořádku…tak ať vám to dobře dopadne…Jinak některé děti mohou z epilepsie „vyrůst“ a pak mohou být v dospělosti zcela v pořádku. Sestřenka měla záchvat křečí poprvé ve 4.nebo 5.letech pak ještě dvakrát ve školce a od té doby ok, myslím, že ani léky ji nenasadili, jen Diazepam při záchvatu co se dává do zadečku a teď už to je 19-ti letá slečna a vše je v pořádku… Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
28.4.13 13:24

Chybí nám železo malí je rok a dva měsíce diazepan jsme dostaly tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie