Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj… Jsou to takové potvůrky… Mně bohužel rychle rostly až z toho byly bolestivé boule. Bohužel máme rakovinu prsu v rodině, tak musely radši ven.
Ahoj, nevím jak to přesně popsat, ale šlo s ním trochu pohybovat…
Mě nebolel, ale také z důvodu rakoviny prsu u sestry a protože byl větší velikosti jsem musela na operaci.
Děkuju moc za zprávy. A ta pohyblivost jakoby bylo takový klouzání mezi prstama? Nebo se dal presunout na uplne jine misto treba o dva cm vedle? Fakt dekuju, muj se taky lehoucce hybe, vim, ze se dozvim, co presne to je az z vysledku histologie, ale dost me zarazila rychlost, jakou se to vsechno deje a i to, ze jsem musela hned ten den, kdy jsem byla na utz, na onkologii. Ale snad to bude ten fibroadenom
.
Jak píšeš, takové klouzání mezi prstama. Já ho měla na místě, že jsem ho špatně nahmatala. Kdyby mě na to neupozornil partner, tak bych si ho ještě nějakou dobu asi nevšimla.
Chápu, že se stresuješ. Bohužel jsem také hledala veškeré informace a furt jsem se prohmatávala a zkoumala.
Držím pěsti. ![]()
No u mně to byl taky tenkrát fofr… No a od operace každoročně chodím na pravidelné prohlídky na onko a jednou za 2 roky na kontrolní sono. Jak patříš do rizikové skupiny, tak jde vše na pojišťovnu…
Holky, moc dekuju, dost me to uklidnilo, to bude ten fibroadenom a je dobre, ze to pro jistotu resi rychle. Mam doma maly miminko a triletyho chlapecka, tak by to aspon bylo podchycene rychleji. Mam to velike 2,2 cm, tak snad nebude ani potreba to vydelavat.
Ahojte, našla jsem si bulku v prsu a teď čekám na výsledky biopsie. Je to nekonečná doba a snažím se zjistit, jaké jsou rozdíly mezi karcinomem a fibroadenomem. Co mě asi nejvíc zajímá je to, že fibroadenom je údajně volně pohyblivý. Co to znamená? Že je možné jej posunout na zcela jiné místo? Např. o centimetr vedle? Nebo s ním pouze šlo jakoby pouze lehce klouzat mezi prsty?
Jak se vám fibroadenom projevoval? Děkuju moc za odpovědi.