Fibroadenom v těhotenství

17
1.11.17 08:47

Fibroadenom v těhotenství

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s fibroadenomem v těhotenství? Jsem v 8tt a nahmátla jsem si bulku. Tak jsem letěla na sono a vypadá to asi na fibroadenom. Poslali mě ještě ale pro potvrzení na biopsii, takže mám docela hrůzu z toho, aby to nakonec nebylo něco horšího. Na sonu jsem byla poprvé, dělala jsem pouze samovyšetření, ale nic jsem nikdy nenahmátla. Až teď - má to asi 2 cm a prý je možné, že se zvětšilo právě kvůli hormonům v těhotenství. Stalo se to taky někomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18.10.19 11:38

Fibroadenom, biopsie, těhotenství 20tt

Ahoj, zdravím všechny. Ráda bych se podělila o mou zkušenost.
Je důležité asi začít tím, že jsem vždycky před menstruací mívala PMS. Někdy větší, někdy žádné, dle náročnosti období. Prsa mi však ale reagovaly na hormonální výkyvy vždy. Doporučuji mimo jiné Gynex (Energi), krém Citovital (Energi) a nebo od Mycomedici tinktury jako je Rozbití okovů a Zklidnění zčeřené hladiny.
Letos v červnu jsem otěhotněla na dovolené a prsa ihned začaly bolet. Byly dlouhou dobu neprohmatné, nateklé, bolestivé, až zapálené a plné zduření. Cca kolem 18 týdne to začalo lehce polevovat a prsa zůstala pouze zvětšená a místy jsem si nahmatala tvrdší místa - bouličky. Ty mne nenechaly klidnou a při prohlídce na gynekologii jsem se nechala prohlédnout lékařkou. Jedna byla opravdu větší zdála se 2×3cm u prsní bradavky. Poslala mne raději na UZ, kde paní doktorka na první dobrou říká.. fibroadenom, ale ten větší byl takzvaně vaskularizován, což nebývá vždy u fibroadenomů a v těhotenství není moc na co čekat. Tudíž mi vysvětlila, že ho nebudeme pozorovat co dělá, ale uděláme biopsii (CCB) v lokální anestezii, aby mohla vyloučit jakékoliv malignity. Zde je důležité sdělit, že pokud Vás chtějí nechat čekat na výsledky týden, deset dní, nebo snad 14 dní, je to hloupost. Nenechte. Já měla biopsii v úterý odpoledne a už v pátek jsem znala výsledky. Opravdu histologie je do 48 hodin, plus mínus. Jsem ze zdravotnictví, tak možná proto ke mne přistupovali velice pěkně a profesionálně. Jen chci říci, že není třeba být v té děsivé nevědomosti dlouho, i tak je to dost dlouhé. Důležité je, že i vaskularizovaný, dle UZ 3×2×2 cm, pohyblivý, ohraničení, poměrně tvrdý FA… je nálezem nakonec benigním.
Nebojte se a pokud něco najdete, běžte si to nechat vyšetřit. I v těhu se dějí,,divné'' věci :D
:srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast