Filtace k bazénu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
JaSe
24.7.10 19:45

Onionko,
dneska jsem kupovala chlor v tabletách v prodejně na bazény a ptala jsem se i na ten kartušový filtr. Viděla jsem tam jen dvě velikosti, my máme tu větší. Myslím, že podle velikosti filtrace poznáš, jestli máš vzít vyšší nebo nižší.

• Citovat
  • Upravit
bibinek
16.5.13 18:58

Zdravim, vidim zde par rad od zkusenejsich majitelu techto kartusovych filtraci tak mi to neda a taky polozim jeden dotaz. Poridili jsme si bazen Tampa a k nemu dodavana filtrace po pripojeni do site pomerne hlasite vrci. Ne ze by to trhalo usi, ale ten zvuk je proste znatelne slysitelny i na vetsi vzdalenost. Filtrace je nova a odvzdusnena… ma nekdo stejny problem? Nebo je to bezna vlastnost techto filtraci?
Diky z pripadne reakce.

• Citovat
  • Upravit
38179
16.5.13 19:53
bibinek píše:
Zdravim, vidim zde par rad od zkusenejsich majitelu techto kartusovych filtraci tak mi to neda a taky polozim jeden dotaz. Poridili jsme si bazen Tampa a k nemu dodavana filtrace po pripojeni do site pomerne hlasite vrci. Ne ze by to trhalo usi, ale ten zvuk je proste znatelne slysitelny i na vetsi vzdalenost. Filtrace je nova a odvzdusnena… ma nekdo stejny problem? Nebo je to bezna vlastnost techto filtraci?
Diky z pripadne reakce.

Naše filtrace je slyšet taky, ale nedokážu posoudit jak je to v porovnání s tou vaší, každopádně to není nic tak hrozného. Zkus ji položit na nějakou podložku, nejlíp gumovou, jestli třeba jen nějak nevibruje.
Jinak my to máme jen u druhého bazénu, takže to moc neřeším, ale kdybychom měli jen ten jeden bazén, tak bych asi koupil pískovou filtraci, tady ta katrušová mi přijde dobrá akorát tak na zamíchání vody, když tam dám chemii. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
4.8.13 21:08

Může být puštěná filtrace i když by náhodou začalo lejt? Máme kartušovou co byla u bazénu Intex. Chci ji nechat běžet přes noc, stane se ji něco v dešti? A když bude pršet, stačí jen vypojit proud a nechat ji tam? Protože ty záslepky na hadicích vůbec nedržej :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
2.6.17 18:08

Mám asi úplně blbý dotaz, ale jak se vyndavá ten filtr z té kartušové filtrace? Máme zapojenou na bazén 2,44*66 cm a když povolím to vrchní víčko, všechna voda jde ven. Je opravdu nutné odpojovat celou filtraci, jakože vyndat zevnitř bazénu ty sítka a dát tam ty špunty? Příjde mi to hrozně složité a asi bychom to museli dělat ve dvou. Dále jsem se chtěla zeptat, jestli lze k této filtraci připojit nějaký vysavač, popř. jaký? Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
2.6.17 20:22

Stačí filtraci vypnout a než ji otevřeš, tak ji zvedni nad úroveň hladiny vody v bazénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný