Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokud vím, tak většina solidních studií dělá projekt zdarma. Nevím, jestli ho dají nějakým způsobem do ruky. Nejlepší je se zeptat přímo ve studiu.
Já jsem si napřed zkusila sama poskládat kuchyň na stránkách Ikea. S projektantem už jsme jen dořešily detily. Ale my jsme si nenechávaly dělat projekt popředu.
Zuzko, díky za odkazy, projdu si to.
Jde mi o to, jestli má někdo osobní zkušenost, protože my na ně uděláme takový malý podfuk
V postatě budeme předstírat zájem a už dopředu budeme vědět, že si to neobjednáme. Alespoň ne hned. Tak aby ten projekt zdarma nebyl limitován následnou objednávkou.
Vím, že u Oresi bývalo (nebo ještě je, nevím), že projekt zdarma sice mají, ale do ruky ti ho nedají, pokud neobjednáš ![]()
Martino, o té Ikee vím, dokonce jsem ten program měla instalovaný doma na PC. Ale já se v tom prostě nevyznám, jak jednotlivé díly poskládat tak, aby to bylo praktické. Je to moje první kuchyně, takže si chci nechat poradit od odborníka. Nerada bych za pár let kuchyni předělávala.
Ahoj, my jsme byli v Oresi a tam nám pan projekt poslal na mail, aniž by chtěl záruku, že to koupíme u nich.
madi, já si nechávala dělat před 4 lety návrh v kuchyňském studiu Gorenje a pak jsem to dávala truhláři. V Oresi mi tenkrát ale udělali také návrh zdarma a dali mi ho do ruky. těch studií jsem si prošla opravdu hodně, abych si udělala představu o možnostech a utřídila co přesně chci.
Jó v Oresi. Normálně přijdeš, domluvíš si schůzku, oni si stebou na hodinku sednou, namalují to v Cadu a pošlou ti to mejlem. Akorát my měli smůlu na nějakou blbku, takže jsme tam seděli 50 minut a spadnul jí comp
pak to tedy nějak splichtila a poslala nám to normálně zadara. A to provedení kuchyní od Oresi, to je děs běs - už jen co maj vystaveno, takže realizaci raději někde jinde ![]()
Oresi to snad opravdu dělá, pak ještě Sklady Dušek v Brandýse nad Labem - tam ale asi hodně záleží, na koho natrefíte, my jsme chytli paní, co nic moc neporadila a v podstatě překreslila moji kuchyň. V Oresi je prý šikovný pán v Říčanech nebo někde u, na centrále, my jsme ale nebyli objednaní a přesto, že tam měl jednu paní, tak nás slušně vyhodil, ale nám se nelíbila ani kvalita. Ale jeden známý si ho chválil, že má prý dobrý nápady.
No koukám, že to bys měla asi daleko.
Nebo i v ikee se dá narazit na někoho šikovnýho, kdo poradí a naplánuje.
Jinak já si kuchyň navrhovala v Alnu, stáhnout se dá na www.alno.de konkrétně tady kliknutím na annehmen.
My tedy v Oresi nebyli, ale tam kde jsme byli nam udelali navrh zdarma a poslali nam ho mailem. Krome instalacnich planu - kde presne na cm maji byt zasuvky a voda. To nam dali az po podpisu smlouvy a zaplaceni zalohy. Ale myslim, ze na to na co to potrebujete by vam melo stacit i to rozvrzeni kde co bude a kde presne ta zasuvka bude uz vam dopocita ten projektant, ne? Jenom u Sekory chteli i za ten navrh 2000..
Nam u Oresi taky poslali nakresleny navrh mailem zadarmo, a pak jsme si to zadali u truhlare. Mame ji nakonec na miru za cenu lepsi nez u Oresi ![]()
Martina8 píše:
Pokud vím, tak většina solidních studií dělá projekt zdarma. Nevím, jestli ho dají nějakým způsobem do ruky. Nejlepší je se zeptat přímo ve studiu.
Já jsem si napřed zkusila sama poskládat kuchyň na stránkách Ikea. S projektantem už jsme jen dořešily detily. Ale my jsme si nenechávaly dělat projekt popředu.
Marti, moje sestra dělala v solidním studiu, ale projekt si nechávali platit a v případě objednávky ti pak o něj ponížili cenu.
Takových vykuků, kteří si nechají udělat projekt a pak jim linku vyrobí soused, těch je hodně ![]()
Holky a jak je to v té Ikei? Je potřeba se tam nějak domlouvat dopředu nebo už musím mít nějaký nástřel z toho jejich programu nebo prostě přijdu kdykoli a někdo se mi bude věnovat?
Zatím jsem si novou kuchyň načrtla sama, ale chystáým se oběhat, co půjde
Jde mi spíš o všelijaké vychytávky a nápady - cenu budu zjišťovat u finální verze…
Děkuju za diskuzi ![]()
Angua píše:
Holky a jak je to v té Ikei? Je potřeba se tam nějak domlouvat dopředu nebo už musím mít nějaký nástřel z toho jejich programu nebo prostě přijdu kdykoli a někdo se mi bude věnovat?
Já už měla svůj návrh v tom jejich programu uložený na netu, u nich otevřela, pán mě pochválil
a vyrobil z toho seznam, co všechno máme dostat ze skladu.
Ale pokud bude mít čas (šla bych spíš třeba až v 8 večer), asi se ti bude věnovat i tak - vzala bych s sebou plán místnosti, pokud už máš dané rozvody, přípojky, zásuvky, tak vyznačit…
Ale já to fakt zmákla sama, na hodně malém prostoru a za hodně malé peníze celkem… Za podobnou kuchyň dali tchánovci skoro o polovinu víc (truhlář). - Jediný citelný rozdíl vidím v tom, že mají korpusy dekor dřeva. My máme bílé, ale taky bílá dvířka, že…
Alno na mě bylo až děsivě složité teda, to zas přiznám.
Máte zkušenost, že by některá firma - kuchyňské studio - udělalo projekt kuchyně zdarma (nebo za minimální poplatek) a dá Vám ho skutečně do ruky??
Jde mi o to, že nyní jsme ve fázi hrubé stavby a plánujeme zavést energie, což s sebou přináší, že musíme zhruba vědět, jak bude uspořádaná budoucí kuchyně - kde bude trouba, myčka, varná deska, digestoř, kam umístit zásuvky…
Sami s tím absolutně nemáme zkušenost, potřebujeme poradit. Projektant nám toto do projektu zhruba načrtl, ale on není v tomto odborník, ráda bych slyšela i jiný názor.
Kuchyni ale teď objednávat nehodláme, to až někdy příští rok na jaře, zatím ani nejsme rozhodnutí, zda ji vezmeme od truhláře nebo nějakého kuchyňského studia. Potřebujeme čistě jenom poradit, kam umístit vývod energií. Protože bychom neradi, aby nás potom při výběru kuchyně limitovaly na nevhodné místo zavedené energie.