Projekt kuchyně zdarma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
21.7.10 21:56

Pipet, já právě nemám žádné rozvody, nic, jsme zatím ve fázi projektu, ale už nad tím přemýšlím, že už by se to tam dalo rovnou zakreslit, jak to bude… Já bych právě chtěla, aby mi to zkusil vymyslet někdo od nich, protože mají fakt super nápady a uspořádání na malém prostoru. Tak doufám, že se tam brzo dostanu aspoň pro inspiraci a třeba něco nakonec vyplodím sama :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
21.7.10 21:57

madi, jak už tu bylo napsáno, projekt zdarma Ti udělá kde kdo, ale dala bych si trochu pozor, protože ne každý je zrovna „nadaný“ na uspořádání spotřebičů, skříněk (je to samozřejmě člověk od člověka) ale abys pak nesplakala nad výdělkem :roll:
když jsme si nechávali udělat návrh my (teda návrh jsem měla vlastní, chtěla jsem jen nacenit), tak se nám někteří šikulové do toho snažili vnutit jejich myšlenky .. některé byly podnětné, ale některé teda opravdu „kvalitní“ jako sporák vedle lednice, rozsekat pracovní plochu na spoustu malých plošek a podobně (vznikalo to většinou jen proto, že zrovna neměli přesně takovou skříňku, jako jsem si vymyslela :mrgreen: ).. takže pozor .. koneckonců co bys chtěla zadarmo, že :roll:

doporučuju, zamyslet se, něco si vymyslet a pak si nechat něco navrhnout a případné dobré nápady zakomponovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
21.7.10 21:58
Angua píše:
Holky a jak je to v té Ikei? Je potřeba se tam nějak domlouvat dopředu nebo už musím mít nějaký nástřel z toho jejich programu nebo prostě přijdu kdykoli a někdo se mi bude věnovat?

Anguo,

můžeš tam přijít jen čistě s rozměry kuchyně a oni ti to pomůžou poskládat. Zádrhel je v tom, že tam může být i pár dalších zájemců a pak se načekáš, protože vymyslet celou kuchyni prakticky a účelně je docela časově náročné.

Je určitě lepší udělat si doma předběžný návrh, tím si trochu ujasníš, co vlastně chceš a pak se vám to bude líp domlouvat.

Mám s tou ikeáckou kuchyní dobré zkušenosti, je kvalitní, dobře se montuje a je i levná. S tamním projektantem zkušenost nemám, navrhovala jsem to vždy sama bez konzultace. Naplánovala jsem kuchyň i dvěma našim známým, na realizaci se zatím čeká, tak jsem zvědavá, jak budou spokojení.

A pokud by měl někdo zájem, tak se nabízím i tady. Mě to totiž strašně baví :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
21.7.10 22:36
zaju píše:
madi, jak už tu bylo napsáno, projekt zdarma Ti udělá kde kdo, ale dala bych si trochu pozor, protože ne každý je zrovna „nadaný“ na uspořádání spotřebičů, skříněk (je to samozřejmě člověk od člověka) ale abys pak nesplakala nad výdělkem :roll:
když jsme si nechávali udělat návrh my (teda návrh jsem měla vlastní, chtěla jsem jen nacenit), tak se nám někteří šikulové do toho snažili vnutit jejich myšlenky .. některé byly podnětné, ale některé teda opravdu „kvalitní“ jako sporák vedle lednice, rozsekat pracovní plochu na spoustu malých plošek a podobně (vznikalo to většinou jen proto, že zrovna neměli přesně takovou skříňku, jako jsem si vymyslela :mrgreen: ).. takže pozor .. koneckonců co bys chtěla zadarmo, že :roll:doporučuju, zamyslet se, něco si vymyslet a pak si nechat něco navrhnout a případné dobré nápady zakomponovat ;)

Zaju, jasný. Já nějakou představu mám, požadavky jsem trochu dala dohromady a uvidíme. Hodně jsem o tom načetla, takže sporák vedle lednice by jim neprošel :mrgreen: Jde mi o to, aby mi tu moji představu někdo od fochu zkritizoval, případně pochválil.
Ikea kuchyně se mi strašně líbí, no ale mám smůlu, Praha je daleko :nevim:

• Citovat
  • Upravit
teresa20
21.7.10 22:38
chuanitka píše:
Martina8 píše:
Pokud vím, tak většina solidních studií dělá projekt zdarma. Nevím, jestli ho dají nějakým způsobem do ruky. Nejlepší je se zeptat přímo ve studiu.
Já jsem si napřed zkusila sama poskládat kuchyň na stránkách Ikea. S projektantem už jsme jen dořešily detily. Ale my jsme si nenechávaly dělat projekt popředu.
Marti, moje sestra dělala v solidním studiu, ale projekt si nechávali platit a v případě objednávky ti pak o něj ponížili cenu.
Takových vykuků, kteří si nechají udělat projekt a pak jim linku vyrobí soused, těch je hodně 8-)

Chuanitka, neboj, já jsem si vědoma toho, že to vůči té firmě není úplně fér, že. Ale kdo ví, třeba si to od nich fakt vezmeme :nevim: A taky nejsme první ani poslední

• Citovat
  • Upravit
teresa20
21.7.10 22:39
Petta píše:
A pokud by měl někdo zájem, tak se nabízím i tady. Mě to totiž strašně baví :dance:

Petta, nechci obtěžovat, ale můžu poslat projekt, jak je to prozatím namalované. Jde mi jen o umístění spotřebičů, zbytek teď moc neřeším, na to je čas.

• Citovat
  • Upravit
50725
22.7.10 00:17
Petta píše:
Angua píše:
Holky a jak je to v té Ikei? Je potřeba se tam nějak domlouvat dopředu nebo už musím mít nějaký nástřel z toho jejich programu nebo prostě přijdu kdykoli a někdo se mi bude věnovat?

Anguo,

můžeš tam přijít jen čistě s rozměry kuchyně a oni ti to pomůžou poskládat. Zádrhel je v tom, že tam může být i pár dalších zájemců a pak se načekáš, protože vymyslet celou kuchyni prakticky a účelně je docela časově náročné.

Je určitě lepší udělat si doma předběžný návrh, tím si trochu ujasníš, co vlastně chceš a pak se vám to bude líp domlouvat.

Mám s tou ikeáckou kuchyní dobré zkušenosti, je kvalitní, dobře se montuje a je i levná. S tamním projektantem zkušenost nemám, navrhovala jsem to vždy sama bez konzultace. Naplánovala jsem kuchyň i dvěma našim známým, na realizaci se zatím čeká, tak jsem zvědavá, jak budou spokojení.

A pokud by měl někdo zájem, tak se nabízím i tady. Mě to totiž strašně baví :dance:

Počkej, píšu si tě a možná tě vezmu za slovo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.7.10 10:44

Někde na livingu je diskuse, nepamatuju přesně název, „Co bych v kuchyni teď udělal jinak“ nebo v tomhle duchu, doporučuji přečíst, velmi podnětné :lol:

Já třeba úplně původně myslela, že horní skříňky budou ty „výklopy“, ovšem demonstrací v Ikea se zjistilo, že přítel (je trocha menší než já=)), nedosáhne na ta dvířka, když jsou úplně otevřená nahoru…

Obecně je dobré zachovat ten logický postup Lednice/spíž - kousek plochy- dřez (pro praváky myčka vpravo od dřezu??? Mi to tak vyhovuje) - plocha - sporák/varná deska -ideálně ještě kousek plochy a přístup k jídelnímu stolu/pultu…
Samozřejmě přizpůsobit prostoru, já už měla dané rozvody, takže takhle ideálně to není (ale kuchyň je 2×2,2m, takže se otočím a jsem na druhém konci, ve větší bych musela plánovat více).
Do spodních skříněk bych dala co nejvíce výsuvů - šuplíků, otevřu a vidím, nemusím hrabat formu na bábovku zpoza misek v normální skříňce.

Takže bych taky zkusila nějaký vlastní návrh a pak to v tom studiu nebo Ikea doladit… sepsat třeba, co tam chcete/potřebujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.7.10 11:30

Pipet, díky, to si určitě najdu a prokoumám…

Ten postup znám, ale právě se mi to nedaří nějak smysluplně vymyslet, jako něco jsem vymyslela, ale že bych si řekla, že to tak je absolutní bomba… Prostě takové bez nápadu :roll: Musím se asi víc snažit :lol:

Dole chci určitě jenom výsuvy a šuplíky, hrabání nesnáším čím dál víc. Ty výklopné dvířka nahoru se mi též líbí, nahoru snad dosáhnem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
22.7.10 11:57

Tu diskusi na livingu jsem kdysi četla, je jich tam ke kuchyním víc. Musím zas pohledat, díky za připomenutí.

Jinak dobrý mi přijde tenhle odkaz - http://www.dynamicspace.com/…2/index.html
Já mám od projektanta tu kuchyni namalovanou zhruba podobně, jenže zrcadlově, tudíž pro leváka :think: Já jsem sice pravák, ale naopak to vymyslet nejde :nevim:

Jinak výsuvy místo skříněk bych taky chtěla, jenže vše závisí na financích, kolik nám jich na kuchyni zbyde. Budou nejspíš dražší než klasické skříňky..

A co nahoru, jsou lepší klasické nebo výklopy?

• Citovat
  • Upravit
50725
22.7.10 13:20

Mně právě přijde, že tady ty kuchyně mají hrozně malou pracovní plochu, na to, jak jsou vlastně velké. Toto mám skoro teď v jakoby panelákové kuchyni a je mi to málo :mrgreen: Když si tam umístním celý ten můj „vozový park“, tak mi moc místa nezbude (pekárna, toastovač, sendvičovač, konvice, kávovar) :think: :lol: :lol: :lol: Spíš právě sním o jedné velké ploše, než třech malých :mrgreen:

Výsuvy jsou dražší stopro, ale já si radši dám výsuvy a budu sedět rok v obýváku na matraci, než bych ošidila kuchyň a musela celý život hrabat :cert: :lol: :lol: :lol:

Ty výklopné skříňky se mi líbí, že můžou zůstat otevřené, když něco dělám a nikdo se o to nepraští :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
22.7.10 13:35

No Angu, s tím, že budeme sedět v obýváku na zemi, se celkem počítá :mrgreen: :mrgreen:

Jinak ten vozový park budeme mít stejný, tedy krom kávovaru, my kafe nepijem :dance:

S námi je potíž, že chceme spíš kvalitní koupelnu, tam asi vrazíme peníze - vidím to u našich, ti si před 2 lety dělali novou, koupili sprcháč i vanu tu nejlevnější a co nevidět budou měnit :cert:

Ale co, třeba nám zbyde peníze a uděláme obojí kvalitní :lol:

• Citovat
  • Upravit
26894
22.7.10 13:48

V tom ikea plánovači vyjede i cena, tak se dá porovnat, o kolik víc by to bylo s výsuvama místo klasických skříněk. Já myslím, že pokud není kuchyně nějak joo veliká, tak ten rozdíl nebude tak velikej a ty šuplíky jsou fakt k nezaplacení, na tom bych rozhodně nešetřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.7.10 21:57

Madi, já ho taky moc nepoužívám, ale mám ho :mrgreen:

Zrovna u té koupelny se dá podle mě ušetřit na obkladech (aspoň mám zatím takový názor :lol: :lol: :lol: ) - že se jako dají vybrat pěkné a levnější (a ušetřený peníz investovat do výsuvů :-P :lol: ). Sprcháč a vana, to je jiná, ale nejdražší myslím být taky nemusí… Kde teď bydlíme, máme vanu a umyvadlo staré 26 let - takové úplně obyč a furt dobré :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.7.10 21:58
Martysek píše:
V tom ikea plánovači vyjede i cena, tak se dá porovnat, o kolik víc by to bylo s výsuvama místo klasických skříněk. Já myslím, že pokud není kuchyně nějak joo veliká, tak ten rozdíl nebude tak velikej a ty šuplíky jsou fakt k nezaplacení, na tom bych rozhodně nešetřila.

Jo jo, to je vlastně pravda, že tam píšou, kolik to asi bude… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný