Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, předem se omlouvám, že zakládám diskusi na téma, které se tu občas objevuje (nejpozději včera
), ale prostě ženštinám (zatím) nemopujícím (a po mopech pokujujícím) to prostě furt šrotuje ![]()
Protože se blížíme plazícímu a lezecímu období, budu muset asi častěji vytírat (zatím tak 1-2× do týdne podle potřeby, máme všude marmo+novilon+dlažby). Už nějakou dobu furt všude očumuju mopy a slídím info, ale v mým okolí nikdo mop nepoužívá (tedy kromě takového toho třásňového, ale ten určitě nechci).
Prosím tedy mopující ženy s dotazem:
Děkuji moc všem za příspěvky - sem s nima!
Neodpovím přímo na co se ptáš, ale nemáš v okolí kamarádku / známou, co mop má? Někdy je lepší si to zkusit, abys pochopila.
Za mě rozdíl to je, když zainvestuješ do lepšího a ne do teleshopping modelu, dost dobře se ždíme a je to víc o síle a zvyku. Já má obdelník, ždímací páčkama, máti má třásně, ždíme tou vrtulkou a obě je máme zhruba stejně suché.
Ahojky, tak já používám mop Vileda, má teleskopickou rukojeť, takže si můžeš nastavit podle své výšky.. Je obdelníkový a ždímám stačením, pak jen hodíš na zem aby to docvaklo a je z toho tvrdý obdelník. Pro mě je rozhodně lepší tento bež ty klasické kulaté, nenechává šmouhy a vytírá se s ním opravdu dobře (mám v bytě retrívra a vytře mi i ty chlupy po něm, což mi kulatý nedělal). Ale na druhou stranu musím říct, že zas takový rozdíl mezi tímto obdelníkovým mopem a hadrem na koštěti není (jen se to nemusí máchat ručně a nemusíš se k tomu ohýbat, nespadává ti hadr z koštěte atd), ale princip je stejný
![]()
Bohužel nemám možnost si to někde vyzkoušet sama - v okolí nikdo nemá ![]()
Měla jsem nejdřív provázkový, pak proužkový, pak houbičkový a teď jsem si koupila v akci v Albertu obdélníkový Leifheit (asi za 400Kč) a jsem spokojená. Není to ten točící, je k němu jen kyblík, žádné „ždímadlo“, jen se na rukojeti posune takový jezdec a mop se vyždímá přeložením na půl a stlačením. Mamka si koupila ten dražší, jak se při ždímání roztočí (naštěstí to neviděla moje 4letá dcera, páč pak by nechtěla dělat nic jiného
). Nezkoušela jsem ho, takže jako jedinou výhodu oproti mému jsem viděla to, že má větší obdélník (ovšem ne na všechno je to výhoda - zas se nedostane tam, kam můj menší jo). Máme byt 4+1, v koupelně a WC dlažbu, jinak všude nalakovaný korek. V jednom dětském pokoji přes něj máme koberec, takže to je jediná místnost, kde nevytírám. A jde to rychle. Hadr jsem nikdy moc nepoužívala, hlavní plus mopu vidím v tom, že nemusím brát hadr do ruky, ždímat ho ručně a neustále ho vracet zpátky na koště
.
Mám podobný tomuhle - princip je stejný, jen vypadá trochu jinak (asi už ho mám dýl) http://www.leifheit-shop.cz/…lo-plus.html .
hkac píše:
Mám podobný tomuhle - princip je stejný, jen vypadá trochu jinak (asi už ho mám dýl) http://www.leifheit-shop.cz/…lo-plus.html .
taky mam mop laifheit a muzu doporucit… prodavaji se ruzne velikosti … ty postarky se daji prat v pracce pripadne koupit nove kdyz uz jsou fakt hodne opotrebovany ![]()
Ahoj,mám ten Twist.
Kupovala jsem ho v těhotenství a o smysluplnosti investice vůbec nepřemýšlela, protože jsem ho prostě POTŘEBOVALA, bez něj jsem už vytírat nezvládla. Přece jen, mám to min. 150m2 vytírací plochy a vzhledem k tomu, že jsem v těhu přibrala až 30kg a byla ze mně neohebná koule, nedalo se jinak. ![]()
Systém ždímání mi vyhovuje, nemusím na nic tlačit silou, jen zlehka zatlačím tyč mopu 5× směrem dolů do ždímací konstrukce.
Tvar a materiál „hadru“ je taky fajn, podle mě funguje, jak má, díky kloubu se s ním pracuje dobře.
Nevýhoda - možná to trochu hluk při tom ždímání udělá - prostě se to mechanicky otáčí a zvuk je tomu přiměřený, po dobu doho otáčení, takže asi 7sec (?)
Už asi 4 roky mám leifheit piccobelo a jsem s ním maximálně spokojená.Za hadr už bych rozhodně neměnila.
Já tady mocně propaguju tento mop:

Aj jsem si ho kvůli tomu vyfotila
Musí se teda vyždímat v ruce, ale s hadrem se nedá srovnat. Člověk se ani nemusí moc snažit a má ho do polosucha. Vytřu s tím celou místnost na jeden zátah (takže toho ručního ždímání ve finále moc není), absolutně beze šmouh, bez jakéhokoli zůstávajícího prachu nebo chlupů (bydlí s náma 2 psi). Mamka s ním vytírá denně a má ho furt stejný. Dá se s tím i zametat na sucho, bere to všecky chlupy, prach…
Fakt je úžasný a nejlepší
A nejlepší na tom je, že stojí 100,– - 150,– - mívají to Vietnamci nebo bývá párkrát do roka v akci v Kauflandu.
Co jsem měla ten Leifheit, tak s tím jsem se nadřela jak sviňa, než jsem to vyždímala tak, abych s tím mohla setřít plovoučku. Aspoň pětkrát nahoru a dolů vyždímat, setřít kousek a znova. Coby těhule jsem si připadala jak po výstupu na Everest a radši pak už ani moc nestírala
Toto je fakt boží a nejlepší ![]()
Švagrová má nějaký ten viledoidní, nevím přesně, co to je, stál asi 600,– a tak dobře rozhodně nestírá ![]()
Příspěvek upraven 21.07.10 v 10:10
Mám LEIFHEIT Twist a jsem moc spokojená. Oproti koštěti je sice takový „měkký“, nemůžeš se do toho úplně opřít, ale raději nějaký horší úsek přetřu 2× než ždímat v rukou. Ždímá dobře, podle toho jak potřebuješ. A mám zkušenost i s tím menším, jak se ždímá posunutím po rukojeti a taky se mi líbil, ale ždímal trochu míň a byl malý (na moje podlahy).
A doporučuji i saponát Leifheit, měla jsem ho v akčním balení k mopu a super
.
Už mám dost pupík a představa hadru mi teď příjde děsivá!
PetaP píše:
Ahojky, tak já používám mop Vileda, má teleskopickou rukojeť, takže si můžeš nastavit podle své výšky.. Je obdelníkový a ždímám stačením, pak jen hodíš na zem aby to docvaklo a je z toho tvrdý obdelník. Pro mě je rozhodně lepší tento bež ty klasické kulaté, nenechává šmouhy a vytírá se s ním opravdu dobře (mám v bytě retrívra a vytře mi i ty chlupy po něm, což mi kulatý nedělal). Ale na druhou stranu musím říct, že zas takový rozdíl mezi tímto obdelníkovým mopem a hadrem na koštěti není (jen se to nemusí máchat ručně a nemusíš se k tomu ohýbat, nespadává ti hadr z koštěte atd), ale princip je stejný![]()
Pod to se podepisuju, mám úplně stejný a je bezva ![]()
Rampepurno, vzhledem k tomu, že u nás je teď plazící a lezecí období dost aktuální
a já vytírám každý den, max. obden, tak se přidám k holkám a napíšu, že hadr už fakt neee
Už dost ohýbání a lezení po kolenou, navíc jsem nenáviděla ždímání hadru, na který se pořád nachytávaly mé dlouhé vlasy
Naši mají Leifheit picobello, já tu Viledu, co tu byl výš ten odkaz, oba jsou dobré a ta Vileda mi přijde asi sympatičtější.