Filtace k bazénu

Anonymní
21.7.10 21:16

Filtace k bazénu

Ahoj,

mám dotaz ohledně bazénu, jsme začátečníci. Na zahradu jsme koupili bazén intex, 3 m x 0,7 m (taková ta zahradní klasika) s kartušovou filtrací.
Jak často se může ta filtrace pouštět? Mám strach, abych ji při několikahodinovém provozu neodvařila.

Co filtací, když nefiltruji? Schovávat, nechat na zahradě a přikrýt? Přece jen je to přívod 220 V …

Díky za tipy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mellanie
21.7.10 21:22

Čau ,
máme taktéž bazen intex..metr na vyšku,jinak snad 3.6 průměr a kartušovou filtraci.
My osobně jí máme zaplou normálně celé dny ,noci–pouze když se ochladí,tak jí vypínáme třeba na noc -obvykle.A normálně jen přikryjem igelitem a přiklopíme květináčem zástrčku.
Jo a filtr strašně často pereme.Minimálně jednou denně.Nám se to nějak zasíralo. :oops:
Filtrace nám drží 3 rokem… :palec:

• Citovat
  • Upravit
22
21.7.10 21:28

Filtrace může být zapnutá klidně pořád. Když je velké horko přes 30°C tak je to u kartušových filtrů skoro nutnost. Teplá voda se rychleji kazí a ty filtry to moc nezvládají. Taky musíš nejméně jednou týdně ten filtr čistit.
Já v těchto vedrech nechávám filtr zapnutý nejméně 6 hodin denně, ale taky třeba týden vkuse. Vypnu třeba jen když jdou děti do bazénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1458
21.7.10 21:32

My ji máme zapnutou furt,jen když jdeme do bazénu tak to vypínáme,zástrčku s prodlužkou máme v igelitce :palec: a čistíme ji každý den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.10 21:41

Ještě jeden dotaz ...... když filtraci vypnete a jdete se koupat, dáváte zevnitř bazénu takové ty špunty? Stalo se mi, že když filtrace přestala běžet, voda začala utíkát přes filtr ven .......
Nebo jsem to měla jen blbě zapojené … ?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.7.10 21:45

Filtr čistím, že ho dám pod proud vody … ale už není čistě bilý (jako když byl nový). Jsou na něm hnědé fleky ......... je to ok?

Omlouvám se za možná stupidní dotazy, ale nikde na netu nemůžu odpovědi na své otázky najít ..

• Citovat
  • Upravit
1458
21.7.10 21:51
Anonymní píše:
Ještě jeden dotaz ...... když filtraci vypnete a jdete se koupat, dáváte zevnitř bazénu takové ty špunty? Stalo se mi, že když filtrace přestala běžet, voda začala utíkát přes filtr ven .......
Nebo jsem to měla jen blbě zapojené … ?

to máš asi blbě utažené,nám teda neutíká :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1458
21.7.10 21:51
Anonymní píše:
Filtr čistím, že ho dám pod proud vody … ale už není čistě bilý (jako když byl nový). Jsou na něm hnědé fleky ......... je to ok?Omlouvám se za možná stupidní dotazy, ale nikde na netu nemůžu odpovědi na své otázky najít ..

Ten filtr už nikdy nebude jako nový,to je v poho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
22.7.10 00:01

mame totezt,filtraci poustime porad,kdyz nikdo neni ve vode,jede celou nic, pres den, kdyz tam nikdo neni…
filtr vytahujeme a cistime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
22.7.10 07:12

máme stejný bazén,filtraci zaplou pořád,…čistím kazdý den ráno silným proudem vody,úplně do bílé barvy…jinak doporučuji do bazénu přidávat savo na bazény…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
22.7.10 08:23

díky za tuhle diskuzi bez ni bych ani nevěděla ze nám ty svině prodali filtraci bez filtru!!!
Grrrr…
já tam dávám tablety… ale zadnej filtr tam neni, do vody se chemie vypustí, ale čistim ho já… je přikrytý když tamnejsme.
Praskl nám ten prstenec kolem bazenu , vypustilo se pulku vody, ted to uz druhej den lepíme at muzeme vodu dopustit… zrovna se pujdu kouknout jestli to drzi a nebojestli je to vyfouklý.

nevíte některá kde se dá ten filtr koupit a kolik cca stojí ?

Máme ten bazen pruměr 3,8m, výška 78cm… kartušová filtr.je asi všude stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
22.7.10 08:26

Nám nabízeli 2 druhy..a 2 různé velikosti.Kupovali jsme náhradní vždy v mountfieldu a stál kolem 200-300 kč.Letos jsme nekupovali..zatím.(ber sebou vždy ten starý-je to lepší-záruka,že nekoupíš nějakej naprd) :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1797
22.7.10 08:28

hm to bych nějaký starý musela mít…
my ten bazen mame chvíli a filtrace k tomu byla bez filtru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
22.7.10 08:31
Ty voe..
Tak to je horší situace..Tak hold koupit jeden na blink a uvidíš jak padne. :mrgreen:
onionka píše:
hm to bych nějaký starý musela mít…
my ten bazen mame chvíli a filtrace k tomu byla bez filtru :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
44357
22.7.10 09:19

Tento bazén má babička na chatě. Filtraci zapíná asi jednou denně, večer na 2 hodiny.Dále ve vodě plave ještě speciální nádobka s bazénovou desinfekcí. Voda je úplně čistá..Filtrace je připojená k bazénu neustále, ale odpojená s elektriky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný