Finance a zase finance :)

marra
7.1.11 21:29

finance a zase finance:)

Ahoj vsechny chatujici maminky:)jsme poprve ,a to asi s dost klasickou otazkou?:)abych to trosku osvetlila…Jsem svobodna maminka,s jednim prckem na md,necele dva roky,a druhym 3,5roku.Dnes mne prisel dopis ze socialky ohledne zmeny vyse materske,tedy na 3800,jelikoz jsem na ctyri roky,nemohla jsem si bohuzel vybrat,dale taky jeden o zruseni socialniho priplatku,takze kdyz to tak nejak sesmolim tak budeme mit s klukama dohromady cca4800kc,na mesic coz si nedovedu predstavit,momentalne bydlim u rosicu kde platim najem ,nejake poplatky,skolku,takze my zbyde asi tisicovka:(holkyyyy pomooooc mam narok na nejakou davku od statu,ikdyz ne moc nadsene,radej bych sla pracovat,bohuzel nemam kdy,hlidani neprichazi v uvahu,oba rodice pracuji,otec deti je nezvestny uz pekny patek,neplati samozrejme alimenty,uz mam podane trestni oznameni,takze mate nejaka z vas podobnou zkusenost a muzete my poradit,co ted,co potom?budu se tesit dekuji Marketa :srdce: :-D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9094
7.1.11 21:49

Ahoj,
tak je jasný, že z tisícovky asi fakt nevyžijete.
Co se týká sociálních dávek, nemám o tom vůbec přehled.
Ale tak vydělat se dá přece i z domu. Nebo nedalo by se poohlédnout po hlídání i jinde mimo rodinu? Já si třeba malýho beru do práce s sebou, ale chápu že ne vždycky to jde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
7.1.11 21:54

AHOJKY,no to vidim dost blede s tou tisicovkou,ale s tou praci,rada bych pracovala z domu,ale mam spatny dojem ze pri klukach to nepujde:(maleho davam jen jednou tydne do skolky,kvuli financim,jak jinak:)a prez tyden je tolik litani kolem baraku,zvirectva,atd…navic druhej prcek doted nechodil,jezdily jsme trikrat tydne na vojtovku,takze o praci ani nemluvim:(uz se snazim nejak zaridit nejakou nocni smenu aspon dvakrat tydne,ale nevim co bduu teda delat rano az se deti vzbudi:(dekuji za radu

• Citovat
  • Upravit
rozmary
7.1.11 22:02

Tak to je mizerná situace,fakt nevim co poradit :think:

• Citovat
  • Upravit
9094
7.1.11 22:05

Víš co, zvládnou to nějak budeš muset, páč s tisícovkou to asi moc reálný není. Můžeš sice stáhnout náklady kde se dá, ale i tak je to dost málo.
Halt asi si na tu práci budeš muset najít čas. Neházej flintu do žita, ještě jsi to nezkusila. :wink:

Na sociální příspěvky bych nespolíhala. Nikdy nevíš kdy ti změní jejich výši nebo seberou a budeš tam kde jsi teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
7.1.11 22:09

Neporadím, ale držím palečky!! Já si to vůbec nedovedu představit :-( .

Ale ono to nějak půjde, uvidíš, že řešení najdeš a třeba i rodiče ze začátku trochu vypomohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
7.1.11 22:12

maro ja nejsem odbornice,ale misí být snad neaké životní minimum ne?Aspon co já vím.A s dětma.Určitě bych na soc.zavolala.On se ty jejich příspěvky budou jen jinak jmenovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.1.11 22:20

Vždycky je možnost požádat o jednorázový příspěvek v hmotné nouzi. To ty evidentně jsi (pouze můj názor…) No a nic nic jiného než zvýšit přísun peněz ti asi nezbyde. Jak už bylo řečeno, brigádou nebo jinou prací… Nevím, jak jinak toto řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
7.1.11 22:26

ahoj, nevím jak moc se změnil od ledna zákon o pomoci v hmotné nouzi, nicméně bych si na úřad zašla požádat o dávky - přičemž by bylo fajn, kdyby ti rodiče dali podnájemní smlouvu, že u nich platíš tolik a tolik nájem, aby Vaše příjmy neposuzovali společně. Pak by ti podle mě vyjít něco mělo. Držím palce a v pondělí hrrr na úřad. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
7.1.11 22:27

souhlasím i s holkama s neakou brigádou.Ale je to děs.Aby to člověk fyzicky i psychicky zvládl. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.1.11 22:30
Boriska píše:
ahoj, nevím jak moc se změnil od ledna zákon o pomoci v hmotné nouzi, nicméně bych si na úřad zašla požádat o dávky - přičemž by bylo fajn, kdyby ti rodiče dali podnájemní smlouvu, že u nich platíš tolik a tolik nájem, aby Vaše příjmy neposuzovali společně. Pak by ti podle mě vyjít něco mělo. Držím palce a v pondělí hrrr na úřad. :pankac:

jo to by tak jit mohlo.Aby mela narok an prispevek na bydleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
7.1.11 22:34

ahoj, tak jsem koukla na net a životní minimum pro jednu osobu a dvě děti do 6 ti let je - 6080,–
Takže bych osobně zašla na sociálku a zjistila si jak to je a na co máš nárok.
Držím palce ať to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
7.1.11 22:38
mom.kri píše:
ahoj, tak jsem koukla na net a životní minimum pro jednu osobu a dvě děti do 6 ti let je - 6080,–
Takže bych osobně zašla na sociálku a zjistila si jak to je a na co máš nárok.
Držím palce ať to vyjde.

Budu držet taky palce,ale ono to vyjde neboj.Ríkala jsem ,že tam je něaké minimum a k tomu něaké ty příspěvky.na bydlení a tak.Určitě tam zajdi a vyjednej si to!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
7.1.11 22:38

Ahoj, je mi to líto…koukala jsem na životní minimum pro tebe a dvě děti, vyšlo to na 6080,– Kč, takže by to to asi měli doplácet. Ale vůbec netuším, jak to teď je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.1.11 22:42

Holky on je problem do primu se zapocitavaj i alimenty i kdyz nevim jak je to v pripade kdy je prokazatelne nedostava. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí