Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, budeme pořizovat saunu a nemůžeme se rozhodnout mezi finskou a infra saunou. Ráda bych se vás poptala na vaše zkušenosti a rady. Děkuji.
@Quertizop je to hodně individuální, doporučuju napřed odzkoušet v nějakém saunovém centru a zjistit, co vám bude vyhovovat. Finská se vytápí na více stupňů, pobyt tam je kratší a mělo by následovat rychlé zchlazení studenou sprchou nebo ve studeném bazénku. Infra je vytopená na méně stupňů a je určená na delší pobyt, klidně 40 min, tělo se prohřeje hlouběji a neochlazuje se po ní, můžeš si jít jen smýt pot a jít si lehnout, Infra je také vhodnější pro děti (na druhou stranu se dá pro děti vytopit i finská na méně stupnů). Pro domácí použití se využívají víc infra, ale už jsem viděla i domácí finské. Ještě vezmi v úvahu, jestli chceš používat i vůně (to vřele doporučuji), na to je potom vhodnější finská.
Mne treba infra vubec nevyhovuje, poradne se tam nezpotim. Je to pro me takove umele. Takze za me urcite finska.
Určitě finskou, pokud to prostor dovolí, infra je jen slabý odvar ![]()
Pro me osobne je velka vyhoda finske sauny v tom, ze je paradni v kazdym rocnim obdobi. V lete pomaha zvladat horka, v zime zahriva. Navic, od te doby, co chodim do sauny, se mi znatelne zlepsila imunita. Infrasaunu jsem zkousela taky, ale byla mi tam zima a hrozne me nebavilo tam jen sedet a cekat, kdy mi zacne byt teplo ![]()
@Neilika píše:
Pro me osobne je velka vyhoda finske sauny v tom, ze je paradni v kazdym rocnim obdobi. V lete pomaha zvladat horka, v zime zahriva. Navic, od te doby, co chodim do sauny, se mi znatelne zlepsila imunita. Infrasaunu jsem zkousela taky, ale byla mi tam zima a hrozne me nebavilo tam jen sedet a cekat, kdy mi zacne byt teplo
Ty domaci maji v sobe zabudovane radio a prehravac ![]()
On je kazdy typ vhodny na neco jineho. Treba v te infra se krasne prohrejes do hloubky, vcetne kloubu, svalu. Je taky velky rozdil v tom, co vypotis ve finske a co v infra. Chce si to nacist na netu.
Ja miluju saunove ritualy. Neznam nic lepsiho nez vlnu tepla od mavajiciho rucniku
![]()
@Moise píše:
Ty domaci maji v sobe zabudovane radio a prehravac
On je kazdy typ vhodny na neco jineho. Treba v te infra se krasne prohrejes do hloubky, vcetne kloubu, svalu. Je taky velky rozdil v tom, co vypotis ve finske a co v infra. Chce si to nacist na netu.
Ja miluju saunove ritualy. Neznam nic lepsiho nez vlnu tepla od mavajiciho rucniku![]()
Jo, saunovy ritualy jsou fajn
jinak nevim, ziju ve Finsku, takze jsem zvykla na klasickou saunu a obavam se, ze infrasauna by me nebavila, ani kdyby v ni byla plazmova televize
ale verim tomu, ze nekomu muze vic vyhovovat. ![]()