Firma Novartis Vaccines Diagnostics - očkování a autismus?

43
26.6.11 21:41

Firma Novartis Vaccines Diagnostics

Ahoj
Mám dotaz prosím.V roce 2008 jsme nechaly naše dítě očkovat u pediatra proti meningokoku typu B.Lékařka nám tohle očkování doporučila,ale byl tam závazek vyplňovat knihu pruběhu očkování.Vakcína byla dovezena z německa a jěště nám oni zaplatili cca 3000kč.Opakovaně jsem byla ujišťována,že je to klasické očkování a nejsou známi nežadoucí učinky.Dětí u pediatra toto očkování podstoupilo víc.Vše bylo ok až do roku 2011 kdy Lukáškovi byl zjištěn Autismus!Četla jsem na netu,že i oč.muze tuto nemoc zpusobyt!!teď se :zed: ,že jsme se nechaly do všeho ukecat!!!!Prosím teda radu má s tím někdo zkušenosti,že by se dítě po očkování změnilo?
Děkuji předem Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7840
27.6.11 01:47

Andreo, očkování určitě není bez rizika, osobně nejsem jeho příznivcem a spekulace o autismu v souvislosti s očkováním nejsou neznámé. Příčinná souvislost však nikdy prokázána nebyla. Očkování určitě může dítě poškodit, ale nemyslím si, že samo o sobě může způsobit autismus. Tyhle změny ve vývoji mozkových funkcí probíhají již v prenatálním nebo velmi raném vývoji dítěte a pokud vím, jejich příčina zatím odhalena nebyla.
Přeji Ti opravdu hodně sil, dobře vím, co prožíváš. Jsem na tom stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
27.6.11 01:58

děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
27.6.11 07:05

Andreo, jak psala Bluesky. Nebylo prokázáno, že očkování má vliv na projevení autismu u dětí, nicméně nás se u všech doktorů ptali snad první otázkou po pozdravu, kdy byla dcerka očkovaná a na co. Hlavně se počítala doba od očkování Priorixem („živou“ vakcínou) a prvními projevy změny u dítka (my máme „jenom“ povinná očkování).
Osobně si myslím, čistě laicky, že snad Miška měla dispozice pro autismus a očkování je mohlo, ale nemuselo „spustit“.
Trochu mne zarazilo, že Vám ještě zaplatili za oočkování Lukyho - na mne to působí, že jste byli v nějaké zkušební a testovací skupině 8-o - zcela nevědomky, protože prostě a jednoduše věříte pediatrovi. Už jenom to, že jste měli vyplňovat nějaký sešit o průběhu.
Nevyčítej si nic, jsi máma, děláš co můžeš a ne všechny jsme a můžeme být zběhlé. Obzvláště my prvomámy jsme vydány napospas doktorům. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
27.6.11 07:05

No tak nám bylo v SPC řečeno, že očkování může být spouštěčem, tedy jakousi poslední kapkou. Oslabená imunita a většinou MMR vakcína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
27.6.11 07:20

ty vado :-o , jste si na sobě nechali udělat klinický výzkum. Nebylo ti divný, že máš něco vyplňovat a ještě ti za to platili? Co ta vakcína obsahovala za přídavné látky? Četlas příbalový leták? Každý lék má vedlejší účinky :nevim: Jsem to ale zvědavka :oops:

Doporučila bych ti najít homeopata, co malýmu udělá postvakcinační detoxikaci. To prý dělá zázraky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
27.6.11 07:59

Zadala jsem si firmu do googlu a vyskočila mi tato diskuze: https://www.emimino.cz/…cines-29712/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
27.6.11 08:09

Ahoj zakladatelko, pokud budes chtit nejak vic informaci klidne pisni SZ. 8-)
Pokud byste byli zarazeni do nejake klinické studie, musis podepsat informovany souhlas s ucasti, lekar s Tebou musi vse radne probrat. Co se tyka nezadouciho ucinku autismus nebyl nikde prokazan jako primy nasledek, pokud jste ale byli v takoveto studii je povinost hlasit jakekoliv zmeny. Mela by jsi informovat SUKL (statni ustav pro kontrolu leciv) a hlavni vec je ze Zádna firma VÁM NESMÍ platit za cokoliv týkajících se jejich výzkumu atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
27.6.11 08:49

Očkování může a nemusí vyvolat autismus. Četla jsi ten příbalový leták? Nebo jsi jenom ,,věřila,, doktorovi??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zelenka
27.6.11 12:25

Ahojda, tak to teda hledim. Dr. vas urcite zaradila do klinicke studie bez tveho souhlasu!!! Zkus si vzpomenou, jestli jsi neco nepodepisovala. Na SUKL se sice muzes obratit - maji tam odd. klinickych studii (tam resi spis nezadouci ucinky). Ze vam dr. pichla vakcinu, ktera byla jeste ve vyzkumu resi spis eticka komise. Pro vas asi bude tahle:http://www.fnbrno.cz/…komise/t1632
Tam se zkus zeptat, ze mas podezreni, ze vas dr, zaradila do studie bez souhlasu a ze jsi si to uvedomila az pozdeji, protoze te dr. opakovane ujistila, ze to je bezne ockovani.
Mozna tam ale tahle studie nepatri, tak bych pak zkusila SUKL, nebo primo tu firmu (aby to tam ale nezametli pod koberec).
Myslim, ze to je i na trestni oznameni - takovy veci naposledy delal Mengele…
Na druhou stranu, s autismem tohle ockovani asi souviset nebude. Tak drzim palce i pesti, aby byl Lukasek, co nejvic v pohode.

• Citovat
  • Upravit
20557
27.6.11 13:05

Každé dítě, které je očkované, je zároveň zařazené do klinické studie. Platí to i u schválených vakcín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
27.6.11 13:19

TO neni pravda, pokud je člověk zařazen do jakékoliv studie, kde se pracuje se vzorky nebo se aplikuje lek ve vyzkumu, musi clovek podepsat inf. souhlas. Ano pravda je ze toto řeší jak Sukl, tak etická komise.
Pokud zakladatelko, budeš chtit poradit napiš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
27.6.11 13:30

Každé očkované dítě je pokusným králíkem v dlouhobé klinické studii…Tak to bohužel je. Žádná vakcína než se schválí, za sebou nemá dlouhodobou klinickou studii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
27.6.11 13:33

Opět opakuju že každý kdo je zařazen do klinické studie musí podepsat inf. souhlas. Očkování které probíhá např. prevenar atd. jsou již dávno schváleny. Opět pokud by byla sledovací studie hodnotící výsledky atd…musí být účast odsouhlasena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
27.6.11 13:35

A já opět opakuji, že každý kdo se nechá naočkovat, je součástí dlouhodobé studie. Vzhledem k tomu, že je to očkování povinné, není nutný podpis. Tohle mám od své právničky. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek