Firma v insolvenci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
143
4.11.13 20:26

Firma v insolvenci

Hezký večer, chci se zeptat zda nemáte někdo zkušenost se zaměstnavatelem v insolvenci. Bude mi končit RD, zaměstnavatel je v inslovenci, zatím bez určeného správce, nekomunikuje se mnou a nevím jak se od něj vyvázat. prosím Zda máte někdo zkušenost, jestli byste se nepodělili o svůj příběh. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
929
4.11.13 20:37

Muj byl v insolvenci kdyz mi koncila materska s prvnim a prechazela jsem na rodicak. Nic se nedelo, jen jsem od nej vymohla potvrzeni ze je v insolvenci aby mi cerpani dovolene proplatil UP. Nyni je v konkurzu, uz vic jak rok. Psala jsem konkurz. spravci ze prechazim z rodicaku na materskou a oni mi navrhli rozvazani pracovniho pomeru dohodou. To jsem odmitla. Tak nereagovali. Ted jsem jen psala ze prechazim z materske na rodicak a chci cerpat dovolenou. Vse posilam doporucene, vse si nechavam v kopii potvrzene vratit (at vim, ze to cetli). Vse si schovavam. Clovek nikdy nevi. Chces ukoncit PP? Bud tam jdi osobne, nebo doporucenej dopis. Kdybys poslala vypoved, tak na tu by nejak reagovat museli. Horsi je z nich asi vydolovat zapoctak. Ja se taky taham o kazdy papir. Ale ted pres toho konk. spravce to docela funguje. To ze jsou v insolvenci jeste nic neznamena. Muze to byt jen chvilkove. Nebo to muze pak sklouznout do konkurzu no. Ja jsem stale zamestnanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
4.11.13 20:39

@Alefka Jak - nevíte, jak se od něj vyvázat? Výpovědí, ne? Když je v insolvenci, tak to je myslím závažný důvod k ukončení PP a neměla by vám být krácena podpora.

Co rozumíš tím „Je v insolvenci“? O jaký typ insolvence jde a v jakém je stavu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
4.11.13 20:42
@Hlafka píše: … jen jsem od nej vymohla potvrzeni ze je v insolvenci aby mi cerpani dovolene proplatil UP.
Úřad práce po tobě chtěl potvrzení, že je v insolvenci? To si nemohli najít na

http://isir.justice.cz :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
4.11.13 20:48

Ahoj, já takhle končila u zaměstnavatele v insolvenci cca před 3 lety. Pracovní poměr jsem ukončila výpovědí - okamžité ukončení prac. poměru z důvodu nevyplacení mzdy více než 15 dnů po termínu (§56b). Skončila jsem ze dne na den s nárokem na odstupné, které jsem samozřejmě nikdy neviděla včetně ostatních nevyplacených mezd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
4.11.13 20:58

@eumedon Ano mohli, ale to by nebyl UP…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
4.11.13 21:17
@1Marci píše:
okamžité ukončení prac. poměru z důvodu nevyplacení mzdy více než 15 dnů po termínu (§56b). Skončila jsem ze dne na den s nárokem na odstupné, ..

Jen doplním, že teď je to §56 odst. 1 písm. b), 15 dnů po splatnosti (nikoli po výplatním termínu) a náhrada mzdy podle §56 odst. 2 (změnila se právní úprava).

Problém je v tom, že zakladatelka žádnou mzdu nemá, měla by se vrátit po rodičovské dovolené, nebude mít kam a její zaměstnavatel nekomunikuje.

Radil bych jí teda některé z bezplatných pracovněprávních poradenských center pro zaměstnance: http://www.cmkos.cz/…-zamestnance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
12.12.13 23:09

Děkuji všem za reakce. Nakonec jsem dostala výpověď pro nadbytečnost. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12356
4.10.14 20:28
@Hlafka píše:
Muj byl v insolvenci kdyz mi koncila materska s prvnim a prechazela jsem na rodicak. Nic se nedelo, jen jsem od nej vymohla potvrzeni ze je v insolvenci aby mi cerpani dovolene proplatil UP. Nyni je v konkurzu, uz vic jak rok. Psala jsem konkurz. spravci ze prechazim z rodicaku na materskou a oni mi navrhli rozvazani pracovniho pomeru dohodou. To jsem odmitla. Tak nereagovali. Ted jsem jen psala ze prechazim z materske na rodicak a chci cerpat dovolenou. Vse posilam doporucene, vse si nechavam v kopii potvrzene vratit (at vim, ze to cetli). Vse si schovavam. Clovek nikdy nevi. Chces ukoncit PP? Bud tam jdi osobne, nebo doporucenej dopis. Kdybys poslala vypoved, tak na tu by nejak reagovat museli. Horsi je z nich asi vydolovat zapoctak. Ja se taky taham o kazdy papir. Ale ted pres toho konk. spravce to docela funguje. To ze jsou v insolvenci jeste nic neznamena. Muze to byt jen chvilkove. Nebo to muze pak sklouznout do konkurzu no. Ja jsem stale zamestnanec.

Ahoj, řeším teď to stejné, chtěla jsem se zeptat, jak jsi dopadla :?: Děkuji za odpověď :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
5.10.14 00:16

Stale jsem zamestnanec na RD. Firma stale v konkurzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12356
5.10.14 22:35
@Hlafka píše:
Stale jsem zamestnanec na RD. Firma stale v konkurzu.

Ono to asi nějakou dobu trvá… no, já jsem zvědavá, jak to bude s proplacením dovolené při přechodu na rodičák… Zatím ještě nekončí - jen zrušili tu část, kde jsem pracovala já… takže jsem dále zaměstnanec. Ale nikdo se mnou nekomunikuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
6.10.14 00:18

Se mnou komunikuje jen konk. spravce. Ten sidli asi 60km od sidla firmy kt.je ode me 150km

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat