OSVČ, když není práce? Realitní makléřka

1724
4.11.13 16:19

OSVČ když není práce? - realitní makléřka

Ahoj holky, zajímaly by mě Vaše zkušenosti, rady a tipy. V posledních letech pracuji v bankovnictví (klient. pracovník se zaměřením na úvěry). V současné době už mám všechno po krk a rozhodla jsem se dát výpověď - výp. doma mi končí na konci tohoto měsíce. Práci sháním cca 2m a zatím bez úspěchu. Poslední dny si zahrávám s myšlenkou, zda nezkusit práci Realitního makléře pro jednu z největších RK.

Na jaře jsem kupovala byt a práce makléřky se mi moc líbila. Prodávat umím (výsledky jsem měla moc dobré), lidi mám ráda a práce s nimi mě baví. V bance mě to nebavilo, protože mi neustále nadřízení dýchali na záda, seděli se mnou na schůzkách, měla jsem neustále náslechy telefonátů apod. - láká mě ta volnost, že budu odkázaná sama na sebe.

Na druhou stranu mám strach ze začátku, kdy musím platit SP a ZP, ale nebudu asi mít prostředky než se mi všechno rozjede (jestli vůbec)…našetřeno moc nemám, protože v poslední době to bylo s penězi těžší a tak jsem úspory doplňovala plat ze zaměstnání.

Máte nějaké zkušenosti, hlavně jak začít…apod.? Každá rada je mi dobrá…předem děkuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.11.13 17:47

Budeš si platit topovaní inzerce, reklamu, cestovné, telefon…jako nováček si třeba i půl roku ani neškrtneš. Být tebou, tak to fakt zvážím, protože tohle vše ti sežere tak 3tis. a kde je soc. a zdrav. pojištění?

• Citovat
  • Upravit
3400
4.11.13 17:53

Kdo se bojí nesmí do lesa :lol: Zkus načerpat na netu co nejvíce informací a pokud se ti to bude pořád líbit, tak proč ne. Jen je asi potřeba počítat s nějakou delší rezervou, no. První měsíce na volné noze jsou krušnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
5.11.13 11:19

Děkuju za informace. Rozhodla jsem se o tam ucházet o práci Asistentky. Kdyby mě náááhodou vybrali, tak čuchnu i prodeji a realitám a uvidím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5382
5.11.13 13:02

@Sinquinita Práce asistentky by byla super, nabereš zkušenosti, něco třeba našetříš a nebude ten začátek tak hrozný. Sama jsem OSVČ a moc se mi líbí ta samostatnost, nemám šéfa, který na mě ječí, dělám sama na sebe a nemám pořád někoho za zadkem. I když na druhou stranu, není každý měsíc stejně velký příjem a sociální a zdravotní jde taky pořád nahoru. :nevim: Za zkoušku to ale stojí určitě, pokud by to nešlo, tak se dá skončit a jít zase do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat