Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, narazili jste na nějakou cestovku, kde opravdu dvě děti jsou zdarma?
Já koukám nějakou dobu a buď se v kalkulaci navýší cena u dospělých a nebo u nezávazné objednávky nakonec jedno dítě platí letenku a druhé nějaký manipulační poplatek… Takže zdarma nejsou. Máte nějakou zkušenost, nějakou cetovku kde děti zdarma opravdu jsou? (mám dvě děti 2roky bude mít a 4 roky).
@chatwenna píše:
Zdarma neni nikdy nic…
No jo, to mě právě zvedá ze židle, tak proč to tam píšou? Když zdarma NEJSOU.
Myslim, ze uplne zdarma to není nikdy, resp. - nekdy mivaji napsano „ZCELA ZDARMA“ a to pak mozna ano (ale to není často), klasicke dite zdarma je podle me dite za cenu letenky, plus toho manip. poplatku.
Resily jsme to tu vloni, zkus pohledat
Mozna uplne male miminko. Ale 4 + 2lete dite myslis uplne za 0,– Kč? Podle me ne.
Samozrejme nejaka AKCE cestovky existovat muze.
@santape píše:
No jo, to mě právě zvedá ze židle, tak proč to tam píšou? Když zdarma NEJSOU.
No ono se tim mysli ubytovani a jidlo, asi je to tak bezne brano, prip. musíš koukat peclive do vysvetivek a piktogramu, co kde je zadarmo, pokud to takto chces vyhledávat
Holky, obnovuji diskuzi. Hledám dovolenou na léto. Máte někdo nějaký tip, kde budeou obě děti OPRAVDU zdarma? děkuji
@Darcakarca
Zadarmo ani kuře nehrabe. Děti taky někde potřebují sedět (v letadle/buse) a někde spát, také používají sociální zařízení (WC, sprcha).
Děti zadarmo píšou, protože to táhne. Že to někoho překvapuje.
Ahoj my jsme si v listopadu rezervovali zájezd do Tuniska dítě je zddarma a druhé už za 4000kč protože ono tě to výjde na stejno když ti dají 2 děti zdarma tak už nemáš slevu takovou na osobu což výjde cca kolem 4000kč máme tam hodně slev krásný hotel od VZP 1400sleva parkoviště na letišti zdarma malej má vlastní sedadlo i kufr. dítě do 2 let nemá nárok na sedadlo ani kufr. Letíme s bluestyle.
Holky, někdo zkušenosti s CK Fisher a first minute? Kdy je nejlepší doba shánět FM? Teď už tam nějakou nabídku mají, ale jestli se objevuje průběžně třeba v průběhu podzimu nebo je lepší koupit už teď? Případně u jaké cestovky nakupujete? Samozřejmě ráda bych děti zdarma, ale co jsem tak koukala i ty nejnižší nabídky se pohybují od cca 45tis a výš.
Jde mi o červenec - srpen 2024, dvě děti 10let a 3 roky, podmínkou je odlet z Pardubic, allin, destinace asi Turecko, Tunis nebo Djerba.
@Salorka píše:
Holky, někdo zkušenosti s CK Fisher a first minute? Kdy je nejlepší doba shánět FM? Teď už tam nějakou nabídku mají, ale jestli se objevuje průběžně třeba v průběhu podzimu nebo je lepší koupit už teď? Případně u jaké cestovky nakupujete? Samozřejmě ráda bych děti zdarma, ale co jsem tak koukala i ty nejnižší nabídky se pohybují od cca 45tis a výš.Jde mi o červenec - srpen 2024, dvě děti 10let a 3 roky, podmínkou je odlet z Pardubic, allin, destinace asi Turecko, Tunis nebo Djerba.
Myslíš 1+2 děti? Tam je vždy jedno dítě počítáno za plnou cenu jako dospělý, druhé dítě je pak většinou za cenu letenky.
Jinak teď ještě nebude plná nabídka hotelů, budou přibývat.
@Amalthea Díky. Takže vyčkávat a koukat. Myslím 2× dospělý + 2× dítě
@Salorka píše:
@Amalthea Díky. Takže vyčkávat a koukat. Myslím 2× dospělý + 2× dítě
já ještě určitě budu čekat, teď jsem byla v Tunisku na pevnině a loni na Djerbě, kupovala jsem na konci roku.
Jinak těch 45k co píšeš je nějak podezřele málo, pozor ať nekoupíš nějaký špatný hotel.
@zvidavajanca píše:
@Darcakarca
Zadarmo ani kuře nehrabe. Děti taky někde potřebují sedět (v letadle/buse) a někde spát, také používají sociální zařízení (WC, sprcha).Děti zadarmo píšou, protože to táhne. Že to někoho překvapuje.
Byli jsme v srpnu v Řecku a desetiletý neplatil opravdu nic. Ale bylo napsáno zcela zdarma, ne jenom zdarma. Je to slovíčkaření no. ![]()
@Salorka píše:
Holky, někdo zkušenosti s CK Fisher a first minute? Kdy je nejlepší doba shánět FM? Teď už tam nějakou nabídku mají, ale jestli se objevuje průběžně třeba v průběhu podzimu nebo je lepší koupit už teď? Případně u jaké cestovky nakupujete? Samozřejmě ráda bych děti zdarma, ale co jsem tak koukala i ty nejnižší nabídky se pohybují od cca 45tis a výš.Jde mi o červenec - srpen 2024, dvě děti 10let a 3 roky, podmínkou je odlet z Pardubic, allin, destinace asi Turecko, Tunis nebo Djerba.
Já koupila včera u Fischera dovolenou na srpen 2024. Kupuji to tak každý rok, protože potřebuji dlouhou dopředu hlásit dovolenou, zařídit hotel pro psa apod. Zatím jsem na tom nikdy neprodělala, ty ceny jsou prakticky celou sezónu stejné, loni dokonce na jaře to bylo dražší. A pak třeba taky už není termín či hotel který bych chtěla. Maximálně pokud vás netlačí termín a můžete se sbalit během dvou dnů a nemáte konkrétní výběr, tak samozřejmě super last vás může vyjít výhodně. Pokud neletí dva dospělí, tak dítě platí jako dospělý. Příští rok letím jen já a dcera 10 let, Rhodos na týden 56 tisíc včetně pojištění. Když letíme všichni i s manželem tak je to jen o 10 tisíc více.
@lucad77 píše:
Byli jsme v srpnu v Řecku a desetiletý neplatil opravdu nic. Ale bylo napsáno zcela zdarma, ne jenom zdarma. Je to slovíčkaření no.
Jo, ale pak je ještě potreba porovnat to s cenou, když leti pouze 2 dospělí…