First minute nebo last minute?

446
15.10.14 20:02

First minute nebo last minute?

Dobrý večer… jdu si pro radu nikdy jsem nejela ani na first ani na last minute… vždy se to objednalo třebas v dubnu a v červnu se jelo.. ale teď plánuje dovolenou asi v 6-8 lidech… a zvažujeme co je nejlepší… no spíše jde i o cenu 4 kamarádi jsou studenti a ty na cenu koukají.. kamarádka právě takhle lítaj každý rok někdy v září a mají to all inclusive a na osobu cca okolo 6-7 tisíc… dá se i takto sehnat first minute? každopádně chceme letět… a bud koncem srpna nebo v září… děkuji za odpovědi… :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2734
15.10.14 20:07

S ohledem na dítě (nemoc atd.) za mě last.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
15.10.14 20:10

@xFelli Ale to se dá i pojistit, ne? Pojištění storna. Takže když to zakladatelka koupí teď a dítě bude nemocné, o peníze za zájezd nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
15.10.14 20:10

Za mě first minute, ale 6-7 tisíc je hodně nízká cena, záleží jakou hledáte destinaci a kategorii hotelu, s dítětem bych preferovala vyšší kategorii hotelu a nelítala do „rizikový“ destinací. Pro každého to je něco jiného, pro mě to je Egypt, tunisko a spol. Výhoda first minute je ta že si vybereš hotel jaký chceš, máš širokou nabídku a dobré slevy. Oproti tomu last minute už jsou prostě zbytky co se neprodali, takže nejhorší pokoje, hotely a spol. Pokud si můžeš vybrat já bych volila first minute.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
15.10.14 20:11

Jo a o tom pojištění storna jsem chtěla taky napsat, nestojí to tolik měla jsem letos takhle pojištěné letenky, ubytko jsme měli bez cestovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
15.10.14 20:13

Abych upřesnila letíme bez dítěte… s přáteli.. takže nepotřebujeme 5ti ***** hotel… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
15.10.14 20:18

Mě jde o to aby jsme nedali za first minute na osobu třeba 13000,– jde o to jak jsem psala 4 přátelé jsou ještě studenti a rodiče jim to nezaplatí musí si na to ušetři samy… a tak právě co je lepší… jestli se dá na first sehnat také takto levně… no není pravda to že nejhorší hotely a pokoje zbydou… byla jsem loni v turecku a antalyi a platili jsme na osobu 15 500 luxus hotel… a kamarádka tam jela v září za 6500 na last minute… :) měli jste vidět jak jsem byla na… :( :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
15.10.14 20:18

First minute - vyberete, co se vám bude líbit, cena bude vyšší oproti last minute - kdy bych v tolika lidech vůbec nespoléhala, že něco seženete! Jsou to většinou doprodeje zbytků letadel a hotelů. Oboje se oproti běžným cenám ale vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
15.10.14 20:19

Podle mě na first minute nepojedete tak lacině a výhodně jako by jste mohli na last minute… ale na last minute nemusíte sehnat tolik míst kolik vás má jet.. občas jsou třeba volné jen dvě místa nebo tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
15.10.14 20:19

A jako za tuhle cenu to chcete bez jídla nebo s jídlem??? Jako nejlevnější je Egypt, tam se možná výjimečně pod těch 10 v sezóně dostanete, jinam asi těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
15.10.14 20:25

Na last minute byla kamarádka loni turecko za 6500 v září all inclusive v 6 lidech.. moji rodiče před 14 dny přiletěli ze španělska a jeli také last minute ve 4 lidech a na osobu je to vyšlo něco málo přes 6 tisíc… takže se sehnat dá… a pro těch 6 lidí to asi problém nebude ten last minute… já bych chtěla jenom vědět kolik stojí třeba ten first minute…??:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
15.10.14 20:28

Pro 6-8 lidí si nejsem jistá, jestli seženete last minute. zejména letecky ne, bývá omezený počet letenek…my měli letos už ve 4 trochu problém, museli jsme vzít to, co bylo, v lokalitě jsme si moc vybírat nemohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
15.10.14 20:30

@telezska tak to je fajn to bych neváhala a žádný first minute nezařizovala a vyčkala.. já jela před rokem na first minute a vyšlo mě to jen asi o 1000 korun levněji než kdybych si to objednala v dubnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
15.10.14 21:17

No tak pokud jedete bez dítěte, tak bych se vyprdla na cestovku vůbec a jela bych sama, letenky se dají sehnat v akci a hotely taky ale chce v tom umět trochu chodit a věnovat tomu čas. A pokud koukáte jen na cenu tak potom určitě last minute.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
15.10.14 21:18

First minute je výhodný hlavně s dětmi, na dospělého je tam sleva cca 15% což není moc ale bývají děti až dvě zdarma, což vám může být jedno. Tudíž spíš last minute.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí