Fixní plat a práce přesčas

Anonymní
2.7.17 12:21

Fixní plat a práce přesčas

Hezký den, prosím neví někdo jak je to u fixního platu s placením přesčasů? Ve smlouvě není o přesčasech ani slovo. Měli by být tedy normálně propláceny? Nebo jsou zahrnuty ve fixním platu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8112
2.7.17 12:26

Já mám fixní plat a přesčasy nám vždy po 4 měsících proplácí. Ve smlouvě přesčasy definované nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
2.7.17 12:29
@Anonymní píše:
Hezký den, prosím neví někdo jak je to u fixního platu s placením přesčasů? Ve smlouvě není o přesčasech ani slovo. Měli by být tedy normálně propláceny? Nebo jsou zahrnuty ve fixním platu?

http://www.penize.cz/…raci-prescas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
2.7.17 12:47

Ja mam fix a ve smlouve mam, ze do 150hod/rok se prescasy neproplaci. Muzu si je ale bez omezeni vybirat jako nahradni volno - bud treba jen 2 hod denne, nebo i klidne cely den.
Ale narizene prescasy u nas neexistuji, proste tam jsem dyl kdyz potrebuji dodelat nejakou praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
2.7.17 13:24

U nás se proplácí pouze nařízené přesčasy. V práci jsem bežně dýl, aby bylo vše hotovo a ještě občas dělám večer z domova. Šéf to většinou ohodnotí v rámci čtvrtletních odměn. Zakladatelko, musíš si zjistit, jak to máte nastaveno konkrétně u vás. Tady to v podstatě bude co odpověď, to jiný přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
2.7.17 14:36

Já jsem pracovala jako asistentka v autosalonech. Často jsem musela jed něco zařídit dřív než mi začínala pracovní doba nebo jsem někde musela zůstat déle atd. Vždy jsem to hlásila vedení firmy a další den jsem šla o čas co jsem pracovala navíc dřív domů. Nebo jsem jim oznámila, že půjdu třeba v pátek o to dřív domů. člověk se nesmí bát zeptat a domluvit. Vyhovovalo to oběma stranám.
Hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
2.7.17 14:50

Pokud nemáš někde ve smlouvě stanoveno, že mzda je stanovena už s přihlédnutím k případné práci přesčas nebo podobnou formulaci, tak se to řídí zákoníkem práce. Takže máš nárok na mzdu za práci přesčas + min. 25 % příplatek nebo náhradní volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat