Fksp jiný člen rodiny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.4.22 07:47

Fksp jiný člen rodiny

Dobrý den,

v práci jsme dostávali každý rok 1 200 Kč příspěvek z Fksp na zájezd nebo do lékárny, což jsem vždy využila. Letos přišla nečekaně změna, protože máme přebytek peněz ve fondu a je částka 7 000 na pobyt nebo do optiky. Jsem ale těhotná, bohužel rizikové těhotenství a jsem nečekaně rychle na nemocenské, v červenci přechod na mateřskou. Musím si to podle našich pravidel vybrat na nemocenské (no nemusím, ale zase ty peníze propadlé by mě mrzeli), na mateřské a rodičovské již ztrácím nárok. Ale pobyt kvůli nemocenské padá, zbývá optika. V pravidlech máme psané, že se musí jednat o dioptrické brýle (nic jiného) na zaměstnance. Já mám zrak dobrý, ale manžel by nové potřeboval, takže by se to hodilo. Ale zase nechci být za krávu, když brýle nenosím, aby mě neposlali s fakturou do háje. Viděli byste v tom problém?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
21.4.22 07:54

My si to můžeme vybrat třeba na dovču, lázně atd… Faktura musí být na mě, ale kdo tam pojede už je fuk.

• Citovat
  • Upravit
14569
21.4.22 07:59

Se mi vybavilo tohle https://youtu.be/_Rdhzldeks0. od 00:17

Kup si brejle a oči už na ne najdeš :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
21.4.22 08:13

No tak se ti v těhotenství prostě zhoršil zrak a potřebujes brýle ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
21.4.22 08:13

No tak si teď zaplať nějaký zájezd nebo wellnes na později, až nebudeš na nemocenské - nebo nějaký babyfriendly ubytování na konec roku, a vyrazíte i s prckem :)

Pokud je ve stanovách napsáno „dioptrické brýle na zaměstnance“, tak to asi opravdu budeš těžko vysvětlovat, když všichni ví, že je nenosíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3906
21.4.22 08:28

My tak pravidelně vybírali FKSP na chaty, kde nás jelo víc. Faktura byla třeba na švagra, nebo manžela ale jelo nás tam třeba celkem 7. Ostatní pak zaplatili svou část zpět tomu, kdo to platil přes fksp.
Tak se s někým domluv, že jim objednáš nějaký wellness pobyt, který bude na tebe přes FKSP a oni ti to pak proplatí v penězích.
Ty brýle jsou dost ošemetné no… Pokud je nenosíš, tak se to bude blbě vysvětlovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.4.22 08:50
@LilyJane píše:
My tak pravidelně vybírali FKSP na chaty, kde nás jelo víc. Faktura byla třeba na švagra, nebo manžela ale jelo nás tam třeba celkem 7. Ostatní pak zaplatili svou část zpět tomu, kdo to platil přes fksp.

Taky to tak děláme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21502
21.4.22 08:54

Hele a fakt si teď nemůžeš objednat a zaplatit welness pobyt nebo nějakou chalupu na víkend na podzimní měsíce? Tyto věci se objednávají a hradí dost dlouho dopředu. Musí dojít k fyzické realizaci dovolené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat