Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hele, to si musíš pořešit primárně u vás v práci. My to máme nastaveno tak, že musíme dát do práce k proplacení faktury a na nich musí být konkrétní texty.
To záleží na tom, jak máte nastavená pravidla FKSP. My (MV ČR) máme možnost čerpat příspěvek na rekreační pobyt, který zahrnuje alespoň dvě noci. Hotel mi na základě objednávky schválené nadřízeným a oddělením FKSP musí vystavit fakturu na zaměstnavatele a v ní přesně uvést, že je to za můj pobyt ve dnech… A to celé musí proběhnout dostatečně dopředu, aby to stačili vyřídit. Jízdenky by z toho proplatit nešly, ale kdybych sehnala cestovkou, která to vyfakturuje jako pobyt s dopravou, tak to by šlo.
Doporučuju zkusit kouknout na Slevomat, dá si bydlet i přímo v Praze, a doklady si necháš vystavit přesně tak, jak je potřebuješ. Tady je ta Praha: https://www.slevomat.cz/cestovani?…
Zdravím,
prosím o zachování anonymu.
Občas si z FKSP platíme dovolenou v létě ale zajímalo by mě zda si přes FKSP můžeme zaplatit i třeba jen dvě noci v hotelu v Praze, když jedeme za známýma? Plus cestu vlakem do Prahy? Máte s tím někdo zkušenosti? V „pravidlech“ jsem nenašla které ubytování ano a které ne. Děkuji