Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No, ono by možná lecos zabralo, ale bohužel by to mohlo vyžrat koberec nebo přinejmenším barvu. Jak velké to jsou fleky? Jinak z domácích čističů mě napadají ocet, sůl, cibule, citron… Ale prostě nejsem si jistá, co z toho beztrestně použít, respektive ocet můžeš určitě, ale citron vyběluje, takže radši ne.
Příspěvek upraven 23.03.12 v 12:54
Nemáš žlučové nebo jádrové mýdlo? Mně se barva na vlasy z ručníků vypere, tak proč ne z koberce?
Našla jsem toto:
Barva na vlasy
bílou tkaninu 3-procent. peroxidem, ostatní kyselinou citrónovou nebo vinnou.
odkaz na celý článek tady:
http://www.mineralfit.cz/…dy-a-recepty
@Amabilis77 píše:
No, ono by možná lecos zabralo, ale bohužel by to mohlo vyžrat koberec nebo přinejmenším barvu. Jak velké to jsou fleky? Jinak z domácích čističů mě napadají ocet, sůl, cibule, citron… Ale prostě nejsem si jistá, co z toho beztrestně použít, respektive ocet můžeš určitě, ale citron vyběluje, takže radši ne.Příspěvek upraven 23.03.12 v 12:54
Ocet nezabral a jsou to 3 malé flíčky do průměru 1 cm.
Tak to zkus citrónem. Zkusila bych na houbičku nebo hadřík a třít, nenechávala bych ale působit moc dlouho a pak vodu a pořádně pak „promýt“ vodou (v rámci možností, samozřejmě)
Holky prosím, zachraňte mě. Zaprasila jsem v chodbě koberec od černé barvy na vlasy. Dávala jsem si pozor, ale přesto jsem tam našla pár flíčků. Bydlím u mámy a myslím, že jak to uvidí, asi mě zabije. Zkoušela jsem různé čistící prostředky, ale nic. Bohužel jsem si toho všimla až po několika hodinách, takže ještě lepší. Na radu kamarádky jsem na to dala kypřící prášek a nechala ho asi půl hoďky působit, ale výsledek nula, no teda je to trochu bledší ale pořád to je dost vidět. Potřebuji něco rychlého, co se vyskytuje běžně v domácnosti a určitě zabere… Díky moc.