Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
Mé dceři(13let) se na obličeji udělali červené, cca 1cm velké fleky jsou zhruba 4. Teď leží doma s chřipkou, před chvílí jsem si toho všimla a nevím co s tím.
šly byste s tím k doktorce?
Já bych šla. A ještě bych jí teď v noci kontrolovala a přeměřovala teplotu.
Já měla jednou alergii na atb,měla jsem červený fleky po celým těle,všechny kosti bolely jak naražený,měla jsem horečky.Byla to penicilínová řada atb,takže od té doby mám alergii na penicilín.Samozřejmě nechci strašit,radši zajděte k doktorovi.Co jsem slyšela,tak alergie na penicilín je docela rozšířená…
Já bych taky nechtěla strašit. Mě zase napadl meningokok. Ale já jsem hroznej plašan, tak mě berte s rezervou.
díky
![]()
asi ráno půjdem,ale ještě se rozhodnu jak bude vypadat ráno, třeba to zmizí!
nejsem si jistá tím přeměřováním
- má trochu problémy s usínáním, třeba ji někdo vzbudí v jednu v noci a ona usne kolem třetí
![]()
no, já myslim, že na něco alergická je, ale naše doktorka ji nechce poslat na alergologii
, už jsem to tak 3× navrhovala, ale ona ne
![]()
Elý píše:
zrovna proti meningokokům byla 6. ledna očkovaná!!!!!
A nebude to reakce na očkování? Po živých vakcínách to bývá i takhle dýl. Až 14 dní. Nebo byla v inkubační době nějaký nemoci a do toho očkování, tak se to v ní pere. Takže k doktoru bych stopro šla a jak už jsem psala, raději bych riskla i horší spaní a konrolovala v noci. Lepší jednu noc zbytečně kontrolovat.
Petro,
k doktorce asi půjdem, pokud se v noci vzbudím tak jí tu teplotu zkontrolovat půjdu, ale budík si nastavit nemůžu- to by manža šílel
, takže uvidim ![]()
Elý píše:
Ahoj,
Mé dceři(13let) se na obličeji udělali červené, cca 1cm velké fleky jsou zhruba 4. Teď leží doma s chřipkou, před chvílí jsem si toho všimla a nevím co s tím.šly byste s tím k doktorce?
Jo šla! Měla bych strach z meningokoka. Pubertální děti jsou riziková skupina…
Nechci strašit, k doktorce bych šla a v noci bych ji zkontrolovala. Svšděly ty fleky?
Jejda, čtu postupně, tak vidím, že u to tu padlo.
Já nejsem plašan, ale tohoto bych se teda bála. Jak jsou ty případy v TV, jak to pak jde děsně rychle… Dala bych si nějaký jemný pípnutí do mobilu a šla ji noci zkontrolovat - stačí šáhnout na čelo a to poznáš, zda hicuje a nebo má normální teplotu, ne? To by se ani nemusela vzbudit…
na to svědění- říkala že, ji to trochu svědí, ale že se to dá v pohodě vydržet. takže asi jenom trochu ![]()