Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím vás, co muže způsobovat tyhle fleky na tmavém prádle? Konkretne se mi to stalo na khaki tricku a ted na mých nejoblibenejsich khaki šatech
Už samozrejme nejdou vyprat.
Dnes budeme čistit filtr + pustila jsem program na čištění pračky s čističem, ale nevím
Nemáte někdo zkušenost?
@s.crossb píše:
Prosím vás, co muže způsobovat tyhle fleky na tmavém prádle? Konkretne se mi to stalo na khaki tricku a ted na mých nejoblibenejsich khaki šatechUž samozrejme nejdou vyprat.
Dnes budeme čistit filtr + pustila jsem program na čištění pračky s čističem, ale nevím
Nemáte někdo zkušenost?
@s.crossb píše:
Prosím vás, co muže způsobovat tyhle fleky na tmavém prádle? Konkretne se mi to stalo na khaki tricku a ted na mých nejoblibenejsich khaki šatechUž samozrejme nejdou vyprat.
Nemáte někdo zkušenost?
Přijde mi to jako od něčeho mastného.
@arinecka to je možné
davam vždy plnou tu nádobku.. ale Jaktoze to nejde vyprat a zůstává to tam?
Avivaz by mela jit vyprat jelenem, nebo ne?
Uz se ted bojim do te pračky cokoliv dat, nechci, ať mam znicene další veci ![]()
@s.crossb Dávej jí méně, nebo vůbec. Opravdu to dělá aviváž. Už to z prádla bohužel asi nedostaneš ![]()
Nemas deti? Je to jako od bublifuku…nejhorsi takovy fleky byly od svatebnich bublifuku..
@Melodie91 Jedno v břichu, ale na světě ještě ne
Bohužel bublifukem to u nás nebude…
vyčistili jsme filtr, dala jsem vyčistit pračku přípravkem, koupila jiný gel na praní a budu se snažit dávat méně aviváže, popřípadě přidám ocet… snad to pomůže… ještě jednou pořádně vymyju gumové kolem bubnu, několikrát jsme tam měli šroubek, který jsme zapomněli vyndat z montérek
![]()
Pračka mi to taky dělává, hlavně mi často slíbila bílé oblečení od dětí. Odpozorovala jsem, že se fleky objevovaly, když jsem prala na nižší teploty jak 60 st. Od té doby před bílým prádlem vyplachuji pračku na 60 st. Aviváže nepoužívám a dělalo to i bez nich…
@besynka vyplachovat společne s prádlem na těch 60?
Nevím, jak pustit pracku jen “tak”.. nebo se spis bojim, aby se nejak neznicil ten buben, kdyz pojede bez ničeho ![]()
@besynka jinak Ja Peru podle štítku, vetsinou na 30 no..
Jinak se mi oblečení sráží.. mozna to je tím, ze mam blby prášek/avivaz a nerozpustí se při 30 dobře
Ano, pustím program na 60 st. A buben jede na prázdno. Přidám do dávkovače na prášek i trochu octa…Zda-li to poškodí pračku netuším..nic lepšího mě už nenapadá..fleky už se neobjevují. Jestli se pracka při nižších stupnich zanáší mastným nevím…
Holky me ty šaty nakonec pustily jadrovym mydlem!!!
tak teda nevim z ceho ty fleky byly
musela jsem to teda dřít asi na 3 x