Fleky po vyprani

2657
8.6.22 10:01

Fleky po vyprani

Prosím vás, co muže způsobovat tyhle fleky na tmavém prádle? Konkretne se mi to stalo na khaki tricku a ted na mých nejoblibenejsich khaki šatech :? Už samozrejme nejdou vyprat.
Dnes budeme čistit filtr + pustila jsem program na čištění pračky s čističem, ale nevím
Nemáte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12805
8.6.22 10:48
@s.crossb píše:
Prosím vás, co muže způsobovat tyhle fleky na tmavém prádle? Konkretne se mi to stalo na khaki tricku a ted na mých nejoblibenejsich khaki šatech :? Už samozrejme nejdou vyprat.
Dnes budeme čistit filtr + pustila jsem program na čištění pračky s čističem, ale nevím
Nemáte někdo zkušenost?

https://www.shop-tiande.cz/…-kysliku-35g
skus to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
8.6.22 11:02
@s.crossb píše:
Nemáte někdo zkušenost?

Přijde mi to jako od něčeho mastného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35161
8.6.22 11:34

@s.crossb Nedáváš moc aviváže? Ta pak dělá takový fleky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
8.6.22 11:35

Ocet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2657
8.6.22 12:15

@arinecka to je možné :? davam vždy plnou tu nádobku.. ale Jaktoze to nejde vyprat a zůstává to tam? :? Avivaz by mela jit vyprat jelenem, nebo ne?

Uz se ted bojim do te pračky cokoliv dat, nechci, ať mam znicene další veci 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35161
8.6.22 12:29

@s.crossb Dávej jí méně, nebo vůbec. Opravdu to dělá aviváž. Už to z prádla bohužel asi nedostaneš :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
8.6.22 16:11

Nemas deti? Je to jako od bublifuku…nejhorsi takovy fleky byly od svatebnich bublifuku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2657
8.6.22 17:37

@Melodie91 Jedno v břichu, ale na světě ještě ne :? :lol: Bohužel bublifukem to u nás nebude… :( vyčistili jsme filtr, dala jsem vyčistit pračku přípravkem, koupila jiný gel na praní a budu se snažit dávat méně aviváže, popřípadě přidám ocet… snad to pomůže… ještě jednou pořádně vymyju gumové kolem bubnu, několikrát jsme tam měli šroubek, který jsme zapomněli vyndat z montérek :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
8.6.22 21:49

Pračka mi to taky dělává, hlavně mi často slíbila bílé oblečení od dětí. Odpozorovala jsem, že se fleky objevovaly, když jsem prala na nižší teploty jak 60 st. Od té doby před bílým prádlem vyplachuji pračku na 60 st. Aviváže nepoužívám a dělalo to i bez nich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2657
9.6.22 09:31

@besynka vyplachovat společne s prádlem na těch 60?
Nevím, jak pustit pracku jen “tak”.. nebo se spis bojim, aby se nejak neznicil ten buben, kdyz pojede bez ničeho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2657
9.6.22 09:32

@besynka jinak Ja Peru podle štítku, vetsinou na 30 no.. :? Jinak se mi oblečení sráží.. mozna to je tím, ze mam blby prášek/avivaz a nerozpustí se při 30 dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
10.6.22 08:56

Ano, pustím program na 60 st. A buben jede na prázdno. Přidám do dávkovače na prášek i trochu octa…Zda-li to poškodí pračku netuším..nic lepšího mě už nenapadá..fleky už se neobjevují. Jestli se pracka při nižších stupnich zanáší mastným nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2657
10.6.22 09:33

Holky me ty šaty nakonec pustily jadrovym mydlem!!! :lol: :lol: tak teda nevim z ceho ty fleky byly 8o musela jsem to teda dřít asi na 3 x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný