Fleky z praní

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
203
9.1.06 20:29

fleky z praní

Mám takovu prosbičku, nevíte někdo, nebo nestalo se vám, že když jste vyndali prádlo z pračky, tak na některých kusek byly takový hnědý fleky jako od banánu? Já už jsem si totho všimla při minulém praní, ale přišlo mi, že si to malá musela asi ušpinit banánem, i když mi to přišlo divný, že na tolika místech. No a teď jsem to v další várce měla zase a to už i na mých věcech a na manžela. Některý fleky jsou veliký, některý menší. Nevíte náhodou čím to je a co s tím?

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
945
9.1.06 21:15

Orpet a v čem pereš? V obyč prášku nebo v něčem eko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
9.1.06 21:53

Pro malou peru v Lovele a pro nás v Persilu. Ale je pravda, že tu máme docela špatnou vodu, a ta pračka je za bubnem celá nějaká černohnědá (nějakej maz) a taky trošku narezlá a to ji máme rok a půl.

Myslíš, že by to mohlo být práškem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
9.1.06 21:54

Pro malou peru v Lovele a pro nás v Persilu. Ale je pravda, že tu máme docela špatnou vodu, a ta pračka je za bubnem celá nějaká černohnědá (nějakej maz) a taky trošku narezlá a to ji máme rok a půl.

Myslíš, že by to mohlo být práškem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
9.1.06 21:57

Ahoj,
taky se mi neco takoveho parkrat stalo, ale slo jen o par kapek. Me to prislo jako od „nevypratelneho oleje“ co se asi v pracce nekde pri prani ukapl. Nastesti se mi to stalo asi jen 3krat za 3 roky a tak to neresim. ALe je mozne, ze mluvime o stejne veci.
Mam pracku se susickou ARISTON.
Podle me, kdyby se to melo casto opakovat, tak volej opravare…

H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
9.1.06 22:16

My máme pračku indesit. Stávalo se mi to i na začátku, to mi všichni říkali, že je to asi tím, že je nová. Pak to docela ustalo, ale teď třetí várka oblečení je zničená. A taky bych to přirovnala k tomu oleji, takže asi to stejný. Už se v tom bojim prát. Možná zkusim toho opraváře raději už teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
9.1.06 22:21

Hm, tak to fakt nevím, čím by to mohlo být. mně se na prádle začaly objevovat takový spíš zrzavý flíčky, právě když jsem přešla na ekopraní. Pak jsem se dočetla, že ty obyč prášky mají v sobě různý optický zjasňovače apod. který skvrnu jakoby přetřou takže není vidět. No a ty ekoprášky to nemaj, takže skvrny vylezou. Ale vlastně jsou na tom prádle pořád - jen jsou nebo nejsou vidět. Ale u tebe to teda asi bude něco jinýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.1.06 23:22

No jo, no. Teda, to jsem si nikdy ani nemyslela, že je to praní docela věda :) Zrovna jsem potřebovala vyprat, ale raději počkám až na toho opraváře.

Díky za příspěvky

nepřihlášená „Orpet“

• Citovat
  • Upravit
986
17.1.06 12:10

Tak takovýhle fleky může dělat aviváž. Na bílé prádlo by neměla vůbec přijít. Taky se mi stalo, že jsem měla na prádle fleky. Potom mi paní v čistírně poradila, že by to mohlo být od aviváže. Od té doby k bílému prádlu aviváž nedávám vůbec a ke světlému je občas a fleky zmizely a už je nemám. Bílá je tedy bělejší než bílá a čistota je opravdu zářivá :wink: . Takže, jestli používáte aviváž, tak ji vynechte. Ivča_K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maca24
8.6.11 21:30

jak se zbavit skvrn

Jak se divam na ty data prispevku tak uz je to asi pase, ale presne tohle se mi ted stalo…Proste fleky z pracky, me hlavne zajima jestli nekdo nevite jak se jich zbavit, mam jedno desne drahe tricko a hlavne uplne nove tak co s tim. Existuje nejake reseni? Prosim o radu… :think:

• Citovat
  • Upravit
661
24.7.11 17:52

Mě se stalo, že jsem měla na tmavém prádle bílé fleky.Tak jsem vyčistila sítko u přívodu vody a dole ten otvor a jelikož tu máme někdy i rezavou vodu, tak jsem jí nechal proběhnout na 60 stupňů v kyselině citrónové.Už je to Ok. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný