Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte všichni!
Vím, že to sem moc nepatří, ale neporadíte mi, kde si nechat udělat kuchyňskou linku v Brně a okolí? Jsme na úplném začátku a kuchyně Koryna, Sykora, Hanák a podobně si nechávám až jako případ nouze, chci zkusit nejdřív něco „levnějšího“. Nebo se vyplatí jít do těchto „značkových“?
Díky moc za rady
Montička
Ahoj,
nás čeká rekonstrukce včetně nové kuchyně a zatím si to představujeme tak, že dvířka, úchytky apod. koupíme v IKEA a skříňky vyrobí truhlář, teda doufám, že nějakého šikovného seženeme
Ta studia jsou (aspoň na mně) dost drahá a o Koryně jsem už jsem slyšela i ledacos nepěkného… Žádný supermoderní design nechceme, tak to snad nějak splácáme takhle za rozumný peníz ![]()
My se taky chystame koupit kuchyn do noveho bytu, zatim jeste neni uplne hotovy a uplne nas, ale rozhlizim se uz radsi ted. Chteli bychom neco moderniho, jednoduche linie, zadne kudrlinky a ne moc draheho. Takze kuchyne Hanak, Sykora a Koryna jdou zatim stranou. Poradite neco i v Praze? Nejakou variantu k Ikee?
Diky Mroe
Ahojky,
taky resim stejny problem
Kde prijit v Praze k pekne kuchyni za rozumnou cenu. Poradte prosim ![]()
Monticko, mam znameho v Breclavi, ktery dela kuchyne, pry pekne. Kdybys chtela, muzu ti na nej ziskat kontakt.
Mata
Ahoj holky,
taky bych moc ráda novou kuchyň, bohužel zatím nejsou penízky
. Ale moje kamarádka si nechávala dělat kuchyň, mě se moc líbí, nic přeplácaného, stála 30 000,– (byt v paneláku, ale kuchyň relativně velká), tak nevím, jestli to je pro vás přijatelná cena, byla to firma Amica http://www.amicakuchyne.cz/ , dívala jsem se na jejich stránky a zdá se, že mají prodejny všude po republice.
Smokie
Ahoj holky,
znám človíčka který dělá kuchyně, vestavěné skříně a tak, moc hezké, za výborné ceny - přijede k Vám, zadarmo s Vámi zkonzultuje Vaše požadavky a udělá kalkulaci.
Kdybyste chtěly kontakt a podrobnosti, napište mail na amaya@centrum.cz…
Jinak - pokud nechcete nic extra, výbornou zkušenost co se kuchyní týče mám s Korynou a IKEOU.
Nazdárek,
my jsme si nechali udělat kuchyň u známého a děs běs
Nejradši bych mu ji omlátila o hlavu. Ale to je vedlejší.
Naši známí si kuchyň koupili v Ikee a je fakt moc hezká. Mají malou kuchyňku, ale nic jim tam nechybí, vše potřebné se tam vešlo. Navíc kámoška vylepšila bílé kachlíky barevnáma nálepkama (červené, zelené a modré) a vypadá to fakt super. Ani cenově nevyšla špatně. Toť moje rada ![]()
Dana
ahoj holky, jsem rada, ze muzu poradit- spis teda pro Prahu a okoli. my jsme ted udelali vybornou zkusenost v Brandyse nad Labem, je tam velkosklad firmy Decodom, slovenske kuchyne.Udelali zdarma graficky pocitacovy navrh, sdelili cenu, presne jsou schopni to okamzite precenit, zmenite-li typ skrinky ci kuchyne.Vysledna cena o mnoho nizsi nez v obchodnich domech v Praze. U nas konkretne rozdil z 85 tis. na 58 tis- byla to celkem velka kuchyn do rod. domku-asi 7,5 m.Takze doporucuju- www.skladydusek.cz.ahoj Ikula
Ahoj holky,
my jsme kuchyn vybirali 2 roky. Prosli jsme Korynu a pak jsme byli v dalsich trech mensich studiích v Praze. Libily se nam kuchyne od DIZ http://www.diz.cz/, vypadaji dost kvalitne, ale nakonec jsme ji koupili v IKEA.
Dostali jsme se totiz do faze, kdy jsme konstatovali, ze ceny vsech jsou srovnatelne - nektera studia maji levnejsi neco, ale jina studia mají zase levnejsi neco jine. Co je taky neprijemne je doba dodani, coz podle zkusenosti nasich znamych muze byt postupne i pul roku. A my jsme meli pripravenou mistnost a uz jsme chteli kuchyn HNED. IKEA je ma na sklade. Vybrali jsme si jednoduchou ale moderni kuchyn s brezovou dyhou ale masivnimi hranami, a s kombinaci svetle modre a hornimi dvirky s modrym mlecnym sklem a kovovymi hranami. Mame ji od unora a jsem velmi spokojena. Firma, ktera pro IKEU montuje vam muze nabidnout prefakturaci a usetrite na rozdilne DPH. Mame kuchyn do L (asi 5.5 metru) a nabytek vysel do cca 70 tis. Kc. V IKEA ocenuji, ze drateny program ve skrinkach je v cene skrinky - vychazi pak skrinky mnohem levneji nez ve studiich. Tam si zapocitaji kazdou blbost zvlast.
Variantu k IKEA zatim neznam. Ani nevim, co nabizi v KIKA.
Marki
Ahoj,
jenom poznámka: Ikea je fajn, ale má pouze svoje velikosti skříněk. Pokud chcete jinačí (popř. atypické velikosti), tak si s tím neumí poradit… Prostě je nedělají. Taková je moje zkušenost.
Pavla
P.S. Poradila bych v Olomouci levné a kvalitní kychyňské studio…
![]()
Monticko,
brzy budu (alespon doufam) taky resit tento problem, takze se mi tato diskuze moc hodi.
Vim o vyrobci kuchyni, jez ma pobocku v Rakvicich. (to je na trase Brno-Breclav asi 15km od Breclavi) Bohuzel si nemuzu vzpomenout na jmeno
Ale sezenu kontakt a vlozim ho.
Spousta mych znamych od nich ma kuchyn a vsichni jsou moc moc spokojeni. Nejsou nejak mega levni, ale se Sykorem nebo Korynou se ta cena neda srovnat
![]()
To je pravda. IKEA neni kuchyn na miru. Ale stejne bychom dopadli i v Koryne. Uz nevim presne co, ale jeden kus nabytku nam rekli, ze proste nedelaji.
Jinak jeste pozor na ty po domacku delane kuchyne: je dulezite si dobre vybrat supliky. Nektere maji jen kratky vysun a nejdou vytahnout cele (takze kastrol vzadu nevyndate) a nebo maji nekvalitni listy/jezdce.
My jsme si prave vybrali ty plnovysuvne a jsou skvele.
Marki
Montičko,
nám dělal kuchyň na míru truhlář. Jsme s ní maximálně spokojení, je přesně podle našich představ. Za sestavu do paneláku s digestoří + úzká linka naproti + dveře na spížku jsme dali cca 30 000,–Kč.
Možná bych někde ještě vydolovala jeho telefon, ale dělal prý teď nějakou velkou zakázku na Vaňkovce, tak nevím, jestli by měl čas…
Tak hodně zdaru při výběru ![]()
Dadla
Pavlo,
poraď! Nás čeká výměna kuchyně na jaro. Ještě sice nemáme přesnou představu jak by měla vypadat, ale z Olmíku to k nám není tak daleko,tak snad by mohli přijet i poradit, že jo?
Radino,
je to Kuchyně K+S, v Pavelčákové 17.
Jelikož jsme se nastěhovali do baráku, kde není jediný pravý úhel, tak to bylo komplikovanější. Od zadání jsme ji měli do měsíce. Pan truhlář si přišel osobně 2× přeměřit sám místo (hlavně ty úhly
), kde měla být kuchyně. My jsme měli již koupené spotřebiče a vůbec jim to nedělalo problém. Všichni byli moc příjemní. Sice to bylo v roce 2002, ale předpokládám, že se jejich služby jenom zlepšují..... ![]()
Pavla