Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminy, žádám Vás (už zoufalá) o radu:
Máme hlučné sousedy - bydlí nad námi asi 5 pubertálních dospívajících lidí. Vždy, když rodiče nebyli doma (jejich matka měla často noční
) a v době prázdnin, byl nad námi nehorázný hluk.
Zvykla jsem si na to a neřešila to, protože jsem zastánce „dobrých sousedských vztahů“.
Pouštění hudby tak, že je slyšet i nádech moderátora v rádiu, jsem se snažila přejít nebo se přesunout do jiného pokoje…
Teď máme ale roční holčičku a během týdne se narodí druhá
.
Dceru jsem taky párkrát přesouvala do jiných pokojů, ale nevím, jak to udělat, až budou dvě (roční už spí sama). Navíc matka od „puberťáků“ se odstěhovala, takže rodeo máme teď každý den a já jsem opravdu nešťastná.
Za ten rok jsem na ně zaklepala celkem 3× - když už to nešlo vydržet a malá se už MUSELA vyspat - a jakž takž v klidu jsme se domluvili…
Dnes mají disko od rána a po mém zaklepání neotvírají, jen slyším přitroublej smích a zavírání dveří do pokojů, kde je hluk. Zvonek jim nezvoní.
Přiznám se, že už jsem jim ty dveře měla chuť klepáním rozbít, ale to by asi nebylo to pravé ořechové......
(navíc mi stačí vyfunět s pupíkem a dcerou v náručí schody a mám dost
)
Máte některá nápad, jak tento problém vyřešit? Nebo kam se obrátit?
Díky za rady,
zchvácená Bubu
Ahoj, no můžeš zavolat městskou policii, ti podají podnět na přestupkový odbor a pokud jima je nad 15 let, jsou trestně odpovědní, tudíž by se konalo přestupkové řízení, můžou dostat od napomenutí až po nějakou pokutu. Nebo se na přestupkový odbor v místě bydliště můžeš obrátit sama a podat písemné upozornění.
No a pokud to nechceš takto ještě hrotit, tak by bylo dobré se spojit s rodiči těch dětí a snažit se to vyřešit po dobrém…Aby vám pak nezačali dělat naschvály apod. Ještě mě napadá, pokud tam jsou nezletilé děti, i třeba jen jedno a žijí bez rodičů, tak z jejich strany to může být ohrožení výchovy dětí a můžeš to třeba telefonicky zkonzultovat na soc. odboru opět v místě bydliště na úřadu.
A jinak - dalším sousedům to nevadí? bylo by dobré se spojit, pakliže je hluk taky obtěžuje. Každopádně domluvy vždy nestačí a ty potřebuješ pro sebe a děti klid, takže asi je nutno zakročit…držím palce. Kristýna
Bubu ,klidně zavolej na městskou policii.Akorát určitě uspěješ líp,když budeš volat po 22.00hod.Přes den se můžou na něco vymlouvat,ale noční klid,je noční klid.A když to nepomůže jednou,tak to klidně zopakuj.Poprvé budou jen upozorněni a pak budou dostávat pokuty.Třeba si to pak rozmyslí.
Držím palečky.
Nevim, jestli poradim. My bydlime v rodinnem domku a tak jednou za mesic mame problem s plnoletym pubertalnim synem nasi skoro sousedky. Vecer az do pulnoci pousti hudbu tak hlasite, za to jde slyset i pres zavrene okna a dvere. V lete jsme kvuli tomu nemohli poradne vetrat. Dlouho jsem to ignorovala s tim, ze jednou za cas se to muze stat, ale ted na posled, kdyz uz nic nepomohlo, tak jsem na radu kamaradky zavolala mestskou policii. Pro me to byla az uplne ta posledni moznost, ale kdyz uz mi nespalo ani 4 mesici miminko, tak jsem ztratila nervy. Jen nechapu, proc nereagoval nikdo ze sousedu na tak hlasitou hudbu, kdyz si jindy stezuji na uplne blbosti.
Ahoj,
já bych se tím teda dlouho netrápila a rázně zakročila. Prostě když neotvírají dveře, tak jim za ně strčit lísteček se vzkazem, že pokud hluk neztiší, tak že Ti je líto, ale budeš se muset obrátit na policii. Že máš doma malou holčičku a čekáte brzy miminko, takže Tvůj požadavek je naprosto oprávněný. Že rozhodně nechceš dělat potíže, rozumíš zábavě, ale že toto už je trochu moc. Takže pokud toto nepochopí, nezbyde Ti nic jiného.
Nebo pokud máš manžela co proto, popros jeho, z chlapů většinou sálá větší autorita.
Můžeš třeba poprosit sousedy, aby Ti kdyžtak pomohli, až přijde policie a dosvědčili, že to není ojedinělý případ. Potřebuješ podporu a když Vás bude víc, bude to určitě lepší.
A halvně se neboj!!!!!!!!!!!!!!!!!
Klid je pro děti rozhodně důležitý.
Pa a držím palečky, ať se to brzy vyřeší.
Veronika
Ahojky,
naprostý souhlas s Meduzou. Ten lístek je docela dobrý nápad. Pořádnej kus papíru a napsat velkýma písmenama ![]()
Vím o čem píšeš. Pod námi puberťáci - ale naštěstí řádí jen tehdy, když nejsou rodiče doma. Vedle věčně samotný pejsek, který to těžce nese, takže štěká a štěká a nad námi lidi, co kouří jak fabrika a nám to jde do bytu
Naštěsí se to dost zlepšilo.
Hodně štěstí.
Přeju rychlý porod a zdravé miminko.
Alča.
Ahoj bubu, nechci tě strašit, ale tenhle problém jsme řešili taky, naši pubertální sousedé to ještě vylepšili tak, že házeli láhve z okna (bydleli v posledním patře) hořící cigarety atd. pozvraceli barák, noční vyhrávání hudby no děs běs, já jsem se jednou neudržela a kopala jim do dveří, pak jsem otěhotněla a začala jsem se bát, co bude dál. Moc krát jsme volali policii, ale efekt žádný… byt měli pronajatý, nakonec se vše vyřešilo naštěstí tak, že přestali platit podnájem a majitel je vyhodil … ani nevíš jak jsem si oddechla, to muselo být slyšet hooodně daleko. Jenom jsem si potvrdila, že policie niiiic neřeší ![]()
Ahoj
Ja som prežívala niečo podobné, nasťahovali sme sa do novostavby a dva byty pod námi otvorili bar, ako to je dnes zvykom, takmer v každej novostavbe. No a hluk tam bol permanentne, pretože barmanka si tam robila súkromné párty od rána do rána-riešila som to tak,že som ustavične niekoľkokrát denne volala mestskú políciu, vždy tam museli prísť, pretože telefónne hovory si zaznamenávajú ( v prípade podania sťažnosti,že neprišli).Klamala by som keby som tvrdila, že to pomohlo hneď, to nie, ale časom to ustálo po mojích početných sťažnostiach a bol pokoj.Dokonca boli tak drzí,že keď mestská polícia odišla za 5 minut tam bol zasa hluk…
Takže odporúčam zavolať mestskú políciu, tak ako to tu už bolo spomenuté.
Pá, pevné nervy
To som písala ja Sofy( neviem prečo nepríhlasená-idem to hneď napraviť)
Já bych to udělala jako Meduza - lístek na dveře, nepomůže to - pošlu doporučenej dopis - abych měla jistotu,že to opravdu dostali - a pak městskou.
Fakt tohle je děsný, je mi to moc líto!
Jestli je to jejich byt, tak nevím, ale jestli si ho pronajímají, tak si zjisti kontakt na majitele a řekni mu, že mu dělají ostudu v domě. Jinak asi volej v noci městskou policii. Petru
Petro, ïnformovat pronajímatele, že nájemci dělají ostudu v domě, taky není řešení. (Kamarádka pronajala byt a nájemci taky obtěžovali sousedy hlukem, ale jelikož to nebylo v době nočního klidu, nemohla s tím nic dělat ani ona, ani nikdo jiný). Spíš bych to nanesla na schůzi bytového družstva, je-li to družstevní dům… ![]()
Ahoj holky,
děkuji mockrát za odpovědi a rady.
I kdyby nic nepomohlo, aspoň nemám pocit, že jsem jen konfliktní osoba, když si budu snad oprávněně stěžovat.......a taky, že v tom nejsem sama.
Lístek za dveře jsem dala, snažila jsem se to napsat ve vší slušnosti, tak uvidíme, jestli to zabere. DOUFÁM, ŽE JO
.
Hluk je přes den i v noci. Ale co když třeba v noci tu městskou zavolám a oni to do té doby stlumí?! V 90% hrají hlasitě hodně dlouho, ale bojím se, že mi pak měšťáci poťukají na čelo a dají si mě někam do kolonky mezi „stěžovatele“
. Stalo se vám to některé a jak to policie řešila? ![]()
Jinak manžel je rázný, takže KDYŽ otevřou jemu, ani bych nechtěla být na jejich místě (ne, že by je zfackoval, ale umí zahučet
a mile při tom nevypadá), takže bych policii taky volala až na posl. chvíli a doufám, že by pak snad i pomohli. Třeba časem.
Tak ještě jednou díky a mějte se.
Bubu
Ahoj,
mám trochu jiný problém.
Náš soused neustále vyhrává a dost nahlas - přes den a i dlouho do noci. Mívá dost hlasité návštěvy a dělají i bordel po baráku(jiný slovo podle mě ani nejde).
Kdyby třeba jednou týdne, ale on furt.
Dochází mi docela trpělivost. Budí to nás a i naše maličké mimčo Elišku.
Nechci vypadat jako zapšklá fůrie, ale už toho mám plné zuby.
Několikrát jsme za ním byli a vše další den nanovo.
Mám na něj zavolat policajty? Nebo třeba mu napsat dopis a hodit mu ho do schránky, kde bych ho upozornila?
Co by jste dělali?
A co ostatní nájemci v domě? Taky s ním mají problém? Je byt jeho (což asi nebudeš vědět…)? Já jsem teda prudké povahy, takže jestli nepomohlo vysvětlení, tak by nastoupilo vyhrožování (třeba tou policií) a kdyby ani to nezabralo, tak bych vyhrožování uskutečnila.